Zet je WiFi-netwerk op de kaart

Door: Lucas Raggers - 15 reacties

Sinds firmware 1.1.3 voor de iPhone kun je in Google maps je locatie bepalen. Ten tijde van de eerste iPhone gebeurde dit aan de hand van GSM-masten én WiFi-netwerken in de omgeving. Met de iPhone 3G kwam daar GPS bij.

Om de locatie te kunnen bepalen via WiFi-netwerken heeft Apple een deal gesloten met Skyhook. Skyhook spoort WiFi-netwerken op en zet deze op de kaart. Zodra je ergens in Rotterdam je locatie bepaalt, checkt je iPhone aan de hand van de database van Skyhook waar je bent.

Op de website van Skyhook kun je nu je eigen WiFi-netwerk op de kaart zetten. Op deze manier wordt de dekking van Skyhook steeds beter en zal plaatsbepaling op je iPhone ook steeds accurater worden. Op dit moment heet Skyhook zelf gezorgd voor dekking in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  macjk

  ik zal me fon ook maar even op de kaart zetten dan.

 • Profielfoto
  kleini

  Geldt dit ook (al) voor België?

 • Profielfoto
  Calpa

  Kleini;
  Dit geldt voor de gehele wereld.

 • Profielfoto
  Hailstorm

  … dus niet voor België helaas.

 • Profielfoto
  macses

  net mn time capsule op de kaart gezet

 • Profielfoto
  kleini

  Goed, thuis adres ingegeven.
  Dus vanaf nu moet hier thuis die functie in google maps werken dat hij vind dat ik thuis ben?

  edit: shyhook heeft de vraag zelf al beantwoord:

  It can take up to a few weeks before you see your Access Point in some of our production systems. In the mean time you can download Loki to start using Skyhook’s Wi-Fi Positioning System on your laptop or desktop. Go to http://loki.com/download to start using Loki today.

 • Profielfoto
  Dennisf

  Ik heb dit maanden geleden al een keer gedaan. Netjes een e-mail gehad dat de data klopte. Helaas staat mijn wifi netwerk er nog steeds niet in… Maar goed, inmiddels een 3G gekocht en ook geen behoefte meer.

 • Profielfoto
  Joshua1

  Ik had het al een tijdje geleden gedaan en nog geen week later herkende die mijn locatie al.

 • Profielfoto
  fzelders

  Meteen na aanschaf iPod Touch (december 2007) mijn wifi & FON hotspot bij Skyhook aangemeld.
  Nog steeds niet in de database opgenomen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik snap er helemaal niks van. Zal wel aan mij liggen. Google maps/earth bepaalt toch al zelf je locatie. Daarvoor hoef je je wifi toch niet op een kaart te zetten? En wat schiet je er dan nog mee op. Ik vind het artikel niet duidelijk voor mensen zonder een technische knobbel. Of geldt dit alleen voor de eerste iPhones zonder GPS?

 • Profielfoto
  MrHammond

  @MacAanZee: De iPhone/iPod Touch zonder GPS, maar ook de iPhone 3G (zodra de GPS ontvangst slecht is) gebruiken een database van bekende WiFi hotspots om de lokatie te bepalen. Wanneer jouw draadloze router zich in die database bevindt, en je iPhone daar contact mee maakt, weet die dus waar die zich in de buurt bevindt. Zo kun je zonder GPS ook enigszins je locatie bepalen. Hoe meer informatie er bekend is, hoe nauwkeuriger dit systeem werkt natuurlijk.

  ‘k Heb mijn stekkie in Zürich inmiddels ook toegevoegd, over een week maar eens thuis (geen GPS ontvangst binnenshuis) proberen m’n locatie op Google Maps te vinden :-).

 • Profielfoto
  chatsmit

  mensen, denk toch ff na over het plaatsen van persoonlijke gegevens….

 • Profielfoto
  Pete.Z

  No way dat ik mijn NAW gegevens aan 1 of ander Amerikaans bedrijf geef,voor welk hoger doel dan ook.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Je hoeft géén NAW gegevens op te geven.

 • Profielfoto
  MacRay

  Je gaat toch niet je mac adres op geven, bij het aanmelden…leuk voedsel voor hackers ???