Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 september 2008
Leestijd: 1 minuut

Zet je WiFi-netwerk op de kaart

Sinds firmware 1.1.3 voor de iPhone kun je in Google maps je locatie bepalen. Ten tijde van de eerste iPhone gebeurde dit aan de hand van GSM-masten én WiFi-netwerken in de omgeving. Met de iPhone 3G kwam daar GPS bij.

Om de locatie te kunnen bepalen via WiFi-netwerken heeft Apple een deal gesloten met Skyhook. Skyhook spoort WiFi-netwerken op en zet deze op de kaart. Zodra je ergens in Rotterdam je locatie bepaalt, checkt je iPhone aan de hand van de database van Skyhook waar je bent.

Op de website van Skyhook kun je nu je eigen WiFi-netwerk op de kaart zetten. Op deze manier wordt de dekking van Skyhook steeds beter en zal plaatsbepaling op je iPhone ook steeds accurater worden. Op dit moment heet Skyhook zelf gezorgd voor dekking in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.