Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 23 september 2008

Wordt de nieuwe MacBook een baksteen?

Enkele weken geleden publiceerde de site 9to5Mac een interessant gerucht over een aanstaande update van de MacBook. Volgens een anonieme bron zou de codenaam van deze nieuwe MacBook ‘brick’, oftewel ‘baksteen’ zijn. De bron in kwestie kwam onlangs nog me de codenaam ‘regenboog nano’ voor de toen nog onbekende 4G iPod nano. Achteraf bleek deze benaming kloppend aangezien de nieuwe nano in 9 kleuren verkrijgbaar is.

De brick code heeft inmiddels al flink wat geruchten doen oplaaien. Zo zou de naam verwijzen naar de schade die het nieuwe product zou aanbrengen aan het Windows imperium. Ook wordt gespeculeerd dat het woord brick (ook vaak gebruikt als benaming van Legoblokjes) slaat op een modulair kliksysteem van meerdere apparaten. Iedereen lijkt het er echter over eens te zijn dat de baksteen verband houdt met de ingrijpende product transitie die eind juli door Apple zelf is aangekondigd en voor half oktober gepland zou staan.

Wat wordt de brick volgens jou: de steen waarmee David uit Cupertino de Redmondse Goliath gaat verslaan of misschien het eerste Mac-bouwpakket?

Reageer op artikel:
Wordt de nieuwe MacBook een baksteen?
Sluiten