VMWare Fusion 2 voor de ultieme Windowsbeleving

Door: Lucas Raggers - 12 reacties

Stiekem Windows draaien op je Mac kan al een tijdje met Parallels en VMWare Fusion. De laatste heeft vandaag versie 2.0 uitgebracht. Met Fusion 2.0 werkt Windows nog beter samen met je Mac.

Een aantal features is noemenswaardig in deze update. Allereerst is het onderscheid tussen Mac en Windows kleiner gemaakt door uitgebreidere mogelijkheden om bestanden te delen. Programma’s voor Mac en Windows zijn inwisselbaar en openen elkaars bestanden en er is volwaardige ondersteuning voor meerdere schermen. Tot slot, niet onbelangrijk, kun je Windows programma’s afsluiten vanuit je Dock.

VMWare Fusion kost €79,95 en is gratis voor 1.0-gebruikers.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  nl-x

  Elkaars bestanden openen kan toch allang al met Parallels? Is VMWF2 nou beter te noemen dan Parallels? Hoe zit het bijvoorbeeld met OpenGL ondersteuning?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  In mijn geval is VMWare zeker beter te noemen. Ik had Parallels al lang geleden gekocht, maar na een update was het programma bij mij niet meer aan de praat te krijgen, ook niet na herinstallatie. Op het forum van Parallels waren meer van dit soort klachten en geen oplossingen voor dit probleem. Toen ben ik overgestapt naar VMWare en dit werkt perfect. De beide programma’s lijken qua features overigens erg veel op elkaar en lopen wat mij betreft nek aan nek.

 • Profielfoto
  breun

  Windows virtueel onder Mac OS X draaien kan ook met VirtualBox van Sun. Groot voordeel van VirtualBox is dat het gratis en open source is: http://www.virtualbox.org/

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  De bovengenoemde features lijken ook gewoon in mijn versie 1.0 te zitten. Daar heet het unity en programma’s die starten vanuit windows komen in je dock en als je vensters verkleind komt het ook gewoon in je dock te staan. Het ziet er voor de eind gebruiker uit alsof windows en mac os x door elkaar werken. Vind het zelf heel erg fijn maar plaatst geen netwerk applicaties in de dock want dit geeft problemen.

 • Profielfoto
  djeckofdiamonds

  Er moet ondersteuning van Windows met een ntfs partitie ondersteuning komen. Ik heb van mijn bootcamp een virtuele machine gemaakt maar ik heb naar ntfs geformatteerd en nu kan ik geen bestanden uitwisselen tussen Windows en Mac, ik kan ook niet draggen/droppen. Alleen met FAT32 kun je bestanden wisselen tussen Windows en Mac

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik vind dit een redelijke reclame boodschap, vooral met de titel.

  Maar goed, het is een handige applicatie en zou niet zonder kunnen in het zakelijke leven.

 • Profielfoto
  zigginl

  @breun: mooi pakket – net geinstalleerd; maar hoe krijg ik dat mijn muis gewoon overal naar toe gaat en niet ‘vastzit’ in de windows-window?? Parallels kon dat wel namelijk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Bij Virtual PC was het truukje je cmd-toets ingedrukt houden terwijl je het venster verlaat. Misschien werkt dat hier ook?

 • Profielfoto
  McShamus

  Voor de eenvoudige dingen voldoet VirtualBox ook prima. Het is bovendien gratis. Ik heb op mijn Mac Win2000, WinXP, Linux en Solaris virtual machines draaien.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Het blijkt bij VMware zelf toch weer net wat goedkoper: 68,35 euries

 • Profielfoto
  Fierry

  Zeer goede service van VMware dat Fusion 1 bezitters 2.0 gratis krijgen.

  Ben zeer tevreden over de nieuwe versie

 • Profielfoto
  Aidovive

  Heel mooi, maar ik heb Windows op m’n iMac zonder veel pijn losgelaten:p Op m’n Macbook draait het nog wel, maar dat is eigenlijk alleen maar voor wat educatieve kinderspelletjes die niet op het Mac platform te koop zijn.