Steve Ballmer: iPhone dood als een dodo

Door: Koen van Tongeren - 58 reacties

Het is altijd lachen met Microsoft CEO Steve Ballmer, als het niet z’n pep talks of danskunsten zijn, dan zijn het wel Steve’s uitspraken. Zo heeft hij onlangs met de wereld gedeeld dat de iPhone het niet langer dan vijf jaar uit zal houden.

De iPhone is niet de enige die in grote problemen gaat komen volgens Ballmer: ook Nokia en RIM (Blackberry) zullen binnen vijf jaar het loodje leggen. Als reden voor dit aanstaand verval noemt Steve het feit dat al deze telefoonbouwers hardware én software maken en daarmee hun gebruikers beperken in hun mogelijkheden. Alleen Windows Mobile en Symbian hebben toekomst volgens Ballmer, omdat ze (net als Windows) als OS op meerdere telefoons te gebruiken zijn. Om die reden ziet hij Apple’s Mac OS X ook nog steeds niet als geduchte concurrent voor Windows.

Desalniettemin is Steve voor zijn doen verrassend mild over de boys from Cupertino: zo geeft hij toe dat Apple wel degelijk een ‘goed bedrijf’ is en het een bedreiging zou kunnen zijn tenzij bedrijven als Microsoft hun werk goed (blijven) doen.

Wat vind jij: zijn mobiele OS’en die aan één telefoonbouwer zijn gebonden ten dode opgeschreven?

Reacties

58 reacties
 • Profielfoto
  carpebios

  Zolang de iPhone te jealbreaken blijft, zal het voor veel mensen niet uitmaken denk ik, omdat ze dan ook niet geautoriseerde software op de iPhone kunnen zetten.

 • Profielfoto
  RowanW

  Van mij mag de iPhone onderuit gaan bij T-Mobile. Hij zou bij meerdere providers aangeboden moeten worden, zoals het hoort. Over het OS… Van Windows Mobile 6.1 word ik nou niet bepaald vrolijk.

 • Profielfoto
  So Klear

  Slaat weer helemaal nergens op. als die beredenering zou kloppen dan zou de Mac nu allang verleden tijd zijn, maar ze verkopen juist beter dan alle andere computer fabrikanten.

  Zolang Apple de iPhone van goede Windows ondersteuning voorziet is er niks aan de hand, en de AppStore kent al meer applicaties dan menig andere telefoon. dat is ook een geweldige voorsprong.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Zeiden die gasten bij Microsoft niet hetzelfde over de iPod? Dat was immers ook alleen maar een hype die iedereen zo weer vergeten zou zijn.

  Misschien moeten ze na het gigantische succes van Windows Vista en de Zune zich maar eens wat meer gaan focussen op het eigen bedrijf.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik snap niet hoe die man aan zijn baantje is gekomen.

 • Profielfoto
  jeroenth

  de jaloezie bij windows stijgt :p

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Beter “beperkt in mogelijkheden” dan mogelijkheden die niet werken.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Het valt mij op dat ze bij MS altijd zo’n domme opmerkingen maken over bedrijven waar zij jaloers op zijn, zoals Apple en Google. Alles wat ze voorspellen over die bedrijven komt nooit uit, maar alles wat voorspelt wordt over MS producten zoals Windows, komt bijna altijd uit.

 • Profielfoto
  sven-

  Haha! Misschien moet die kerel een keer gaan sporten (wat kan hij zweten tijdens die “peptalk” zeg :O ), en wat gaan doen aan zijn denkvermogen. Verder kan hij beter kijken naar zijn eigen bedrijf Microsoft. Microsoft graaft echt zijn eigen graf met zo’n idioot aan de top.

 • Profielfoto
  brandfles

  Balmer is zelf een Dodo….

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Vijf jaar… zou kunnen, dan hebben ze weer iets veel beters uitgevonden bij Apple. :p

 • Profielfoto
  thijsvanzwam

  toch apart dat iemand met zo’n simpele geest een bedrijf kan runnen.
  zegt trouwens ook iets over het bedrijf natuurlijk…

 • Profielfoto
  Gastonw

  Mij boeit het systeem dat er op draait echt niet. Het is maar een light OS dat op telefoons draait, dus het maakt me niet uit wat op welke telefoon draait. Als ik maar kan bellen, SMS’en, foto’s maken en een paar leuke extra’s kan gebruiken…

 • Profielfoto
  Wallinator

  Die man heeft echt 0,0 visie.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Deze man blijft mij toch verbazen … het lijkt wel of aan de overkant van het water toch niet echt veel meer hoeft te hebben dan een eeuwenoud netwerk en een grote bek om een onfatsoenlijk salaris te kunne verdienen (de schamele uitzondering daargelaten).
  De trofee voor meest visieloze visionair gaat naar … Steve Balmer :angry:

  Zoals vele miljoenen met mij ben ik altijd op zoek naar dingen die werken .. meer niet …
  Daarom koop ik bijvoorbeeld een televisie en bouw deze niet zelf.

 • Profielfoto
  MeesterPietje

  Volgens mij is hij zelf dood over 5 jaar als hij zich zo blijft opwinden over futiliteiten

 • Profielfoto
  Brims

  Die Ballmer dat is een man om bang voor te zijn een echte visionair. NOT!

 • Profielfoto
  surrelmar

  “Alleen Windows Mobile en Symbian hebben toekomst volgens Ballmer, omdat ze (net als Windows) als OS op meerdere telefoons te gebruiken zijn. Om die reden ziet hij Apple’s Mac OS X ook nog steeds niet als geduchte concurrent voor Windows.”

  Daar heeft hij toch wel een punt lijkt me. Stel dat Apple Osx open zou gooien naar elke pc bouwer zoals windows. Dan zouden ze een giga marktaandeel krijgen. Het feit dat ze het alleen op hun eigen hardware laten draaien is slim voor kwaliteit waarborging maar dom qua marktaandeel.

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  blablabla, de man blijft maar doorgaan met onzin uitkramen zeg. De iPhone is een succesproduct en Apple groeit. Dat is iets wat in 5 jaar niet zomaar wegvalt. Zolang het apparaat populair is en verkoopt, zal het blijven bestaan. Dat zijn simpele wetten in de economie die Ballmer kennelijk niet doorheeft of probeert te tarten met weinig zeggende argumenten.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Bij de iPhone kan je tenminste de software gratis updaten als er een opvolger van de software is. Bij Windows Mobile moet je het geluk hebben dat de fabrikant van het toestel een gratis upgrade biedt, anders kost het een hoop geld. Dus als een iPhone 5 jaar meegaat, dan is dit juist een voordeel, want een smartphone met Windows mobile gaat misschien 1-2 jaar mee.

 • Profielfoto
  iCaramba

  Ach ja, WM is zo’n klasse product dat partners als HTC zich “gedwongen” zien er een schil omheen te gooien om de gebruiker te beschermen. Als je dan ook nog bedenkt dat de Web browser in WM7 IE6 zal zijn (’t is niet dood te slaan), tja…

  Oh ja, het gerucht gaat dat WM7 pas eind 2010 gaat verschijnen op MS telefoons, zie http://venturebeat.com/2008/09/26/windows-mobile-7-phone-release-now-seriously-delayed-could-be-as-late-as-2010/

 • Profielfoto
  Aidovive

  Koppeling hardware/software is wat mij betreft juist een goede ontwikkeling. Een ontwikkelaar wil geen rekening hoeven houden met verschillende hardware. Wanneer Microsoft haar eigen hardware zou bouwen, zou Windows nooit zo veel compatibiliteit problemen hebben gehad. Het heeft ze echter wel groot gemaakt, en het geeft de consument meer keuze. Maar of het nou daadwerkelijk beter is? Over 5 jaar is het marktaandeel van de iPhone verder gestegen ten koste van Windows Mobile devices.

 • Profielfoto
  Kamar

  Wat is Symbian? Nog nooit van gehoord…

  Ik denk juist dat het heel slim is om met één bedrijf de software én hardware te maken. Apple heeft bewezen dat dit inderdaad slim is, want het marktaandeel blijft groeien!

  Ik koop de komende jaren alleen maar Apple en géén Windows,
  en al helemaal niet als de een of andere Windows dikzak mij zijn rommel aansmeert.

 • Profielfoto
  ctxppc

  hey, dat is MIJN post! :(

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Kamar: Symbian OS draait op ongeveer 55% van alle verkochte mobile devices. iPhone OS op 3% en Windows Mobile op zo’n 12%.

 • Profielfoto
  bjel

  Het leven is te kort om je bezig te houden met knutselsystemen.

 • Profielfoto
  dispar

  Microsoft heeft het inderdaad nog steeds niet begrepen.

  Het gaat om gebruiksgemak, stabiliteit en consistentie. Niet om 1000 toeters en bellen die niet met elkaar overweg kunnen.

  Apple – Microsoft 10.5.5 – 0

 • Profielfoto
  the_one

  Ik mis Bill Gates… Die had tenminste normale opmerkingen:P

 • Profielfoto
  Toinef

  symbian is het os waar veel nokia’s samsungs siemens sony erricsons en ongeveer alles op palm de iphone en wm op draait

 • Profielfoto
  SebastienK

  Ik voorspel dat Microsoft binnen 5 jaar failliet is.

 • Profielfoto
  themacs

  Dus iedereen akkoord dat deze gek Microsoft blijft leiden?
  Nu maar afwachten… :)

 • Profielfoto
  R-Flow

  @surrelmar
  “Stel dat Apple Osx open zou gooien naar elke pc bouwer zoals windows. Dan zouden ze een giga marktaandeel krijgen.”

  Waar baseer je dat op?

 • Profielfoto
  dwerg85

  Uhh steve… symbian is al een tijdje van nokia.

 • Profielfoto
  NTG

  :angry:

 • Profielfoto
  defores

  Steve Balmer moet eens van pepmiddelen afblijven hij blaat echt als een Aap.
  Dit doet me weer denken aan die reclame van Windows 95.

  http://www.youtube.com/watch?v=2bP_uz_T8aI
  http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

  Moeten we hem serieus nemen? ???

 • Profielfoto
  NTG

  een of andere manier doet me dit denken over van die doemDenkers die dan schrewen dat de wereld vergaat;)

 • Profielfoto
  nl-x

  Gek genoeg geloof ik dit verhaaltje ook. Sterker nog, 5 jaar vind ik nog ruim.
  Apple is te arrogant bezig. De censuur wordt nu overal gehekeld. De design (het enige waar ze het van moeten hebben) is nu al verneukt (waar blijft die metalen achterkant!?)
  Ik geef het ding persoonlijk HOOGUIT 4 jaar.

 • Profielfoto
  sven-

  Surrelmar schreef:

  “Stel dat Apple Osx open zou gooien naar elke pc bouwer zoals windows. Dan zouden ze een giga marktaandeel krijgen. Het feit dat ze het alleen op hun eigen hardware laten draaien is slim voor kwaliteit waarborging maar dom qua marktaandeel.”

  Als Apple Mac OS X net zo als Windows vrij op de markt gooit, zal dit erg slecht zijn voor Apple, nog los van het feit dat daarmee de kwaliteit van het OS omlaag gaat (driver problemen etc.). Apple verdient het meest met de verkoop van hun hardware (iPods, iPhones en Macs). Als Mac OS X op iedere PC kan worden gezet (legaal) zullen ze minder hardware verkopen en waarschijnlijk veel verlies gaan lijden.

  Dus daarom kiest Apple er niet voor. Verder wil Apple ook gewoon een totaalproduct maken, en Steve Jobs heeft zelf gemaakt dat “people who make hardware should make their own software”.

 • Profielfoto
  Hans

  De enige die ten dode op is geschreven is meneer Ballmer zelf. Mensen kunnen namelijk niet voor eeuwig leven… techniek wel ;)

  Wel sneu voor MS dat ze die halve gare als baas hebben.. volgens mij kun je veel beter met Bill Gates te maken hebben. Die heeft ten minste nog wat verstand in zijn koppie, bij Ballmer twijfel ik daar toch echt aan.

 • Profielfoto
  Falc

  @dwerg85: Goed argument, NOT. Gaat eens een cursusje bedrijfskunde doen voordat je dit soort loze opmerkingen plaatst.

  En meneer kan hier best een punt hebben. In de toekomst kijken kan niemand maar ik begrijp zijn visie overduidelijk.

 • Profielfoto
  Justus

  Ach je moet aan je aandeelhouders dit soort verhalen vertellen anders houd je bedrijf het niet zo lang vol op de beurs. Het is geen kritiek op apple, steve ballmer stelt alleen z’n aandeelhouders gerust.

 • Profielfoto
  iSneaker

  Die gast is gek. Wat een grote schreeuwlelijk

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Je kan lullen wat je wil, maar ergens heeft hij wel een punt.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  IK heb juist door de app store het gevoel dat ik mijn Iphone helemaal naar mijn hand kan zetten. Wanneer ik een progje zoek dat een dictafoon functie heeft heb ik keuze uit meerdere (gratis!) programma’s. Daarbij, wanneer ik in mijn omfgeving laat zien dat ik teletekst of een waterpas op mijn Iphone heb, staan ze gewoon te kwijlen. De manier waarop het er uit ziet maar ook het gemak waarmee je dingen kan toevoegen en verwijderen terwijl je alles in eigen beheer hebt. Zolang de controle van een merk over zowel de hardware als de software is in het belang van de kwaliteit, stabiliteit en de gebruiksvriendelijkheid zie ik er absoluut geen nadeel in dat de regie in handen is van de fabrikant. Ik zie dus geen “big brother” spook in het hele verhaal….

 • Profielfoto
  displaynaam

  ik snap z’n punt, maar zolang windows mobile een te zwaar, log, traag en visueel onsmakelijk os blijft zal microsoft er net zo hard aan moeten geloven, nieuwigheid was leuk destijds hoor, maar mensen blijven dit niet langer trekken, ik zie hetzelfde gepeupel op nieuwste telefoons met windows mobile…. maargoed beide partijen zullen leuke nieuwigheden blijven verzinnen en dat is maar goed ook

 • Profielfoto
  displaynaam

  @ dr maddox

  helemaal mee eens, een winkelier mag zelf bepalen welk product hij in zijn assortiment plaatst, zo simpel is het gewoon, iedere winkelaanbod is uiteindelijk een selectie die door de winkelier bepaald is, je gaat toch ook niet zeuren bij de appie dat je geen inbreng hebt op het soort tomaten dat verkocht wordt

 • Profielfoto
  michielk

  Apple heeft veel succes op kleine schaal. Het is toch wel echt zo dat OSX nooit zal meespelen met de andere OS-en omdat Apple het niet vrijgeeft.

  8-12% marktaandeel voor Apple/OSX ofzo?? Das toch niks eigenlijk.

  Ik ben een enthousiaste Apple gebruiker maar besef wel dat Apple een kleine ‘big player’ is.
  En wat gebeurt er straks als Steve Jobs er niet meer is??

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Balmer is zelf zo dood als een dodo…..en zijn producten ook….
  Wat een geblaas. Er is nog nooit een smart phone geweest waarvoor in zo’n korte tijd zoveel applicaties werden gemaakt als de iPhone.

 • Profielfoto
  bartjo

  Microsoft doet het de laatste tijd ook niet denderend, en ik zit te wachten op Windows 7. Mac OSX vind ik, als switcher binnen 2 weken, gelijkwaardig aan XP. OSX is alleen wat mooier, en de apps die bij zijn geleverd zijn de 1e weken ook leuker dan de apps die je bij XP de eerste weken leuk vind. (Denk aan Photobooth en Patience :D) Maar over die telefoons: Nokia vind ik nog steeds een toptelefoon, IPhone 3G is een slecht product, hadden ze gewoon SIM vrij moeten verkopen. Ik wacht op HTC om te komen met een Google Android phone, want die is 100% Open Source, dus dan ga ik mijn Java boeken weer opzoeken:P

 • Profielfoto
  Jeordy

  Microsoft doet het de laatste tijd ook niet denderend, en ik zit te wachten op Windows 7.

  Windows Vista SP2 dus. Want meer dan dat is het niet. Microsoft wil je doen geloven dat W7 een nieuw OS is, maar ze hebben onlangs laten weten W7 volledig Vista gebaseerd te hebben geproduceerd.

  Mac OSX vind ik, als switcher binnen 2 weken, gelijkwaardig aan XP. OSX is alleen wat mooier, en de apps die bij zijn geleverd zijn de 1e weken ook leuker dan de apps die je bij XP de eerste weken leuk vind. (Denk aan Photobooth en Patience )

  OSX is niet gelijkwaardig aan XP. Applicaties voor OSX hebben hun eigen resources, waardoor ze zelfstandig kunnen draaien. Geen dll’s, registerwaarden, enz. die het OS vertragen zoals in Windows, elke versie!

  Maar over die telefoons: Nokia vind ik nog steeds een toptelefoon, IPhone 3G is een slecht product, hadden ze gewoon SIM vrij moeten verkopen.

  Een product is slecht omdat ie simlockvrij had moeten worden verkocht?? Volgens mij verwar je de kwaliteit van een product met een open markt beslissing die niet klopt.

  Ik wacht op HTC om te komen met een Google Android phone, want die is 100% Open Source, dus dan ga ik mijn Java boeken weer opzoeken

  Goed zo, Google hanteert jouw privacy als ware het een product waar ze recht op hebben wanneer je hun product gebruikt.

 • Profielfoto
  jabesse

  Door het bundelen van software en hardware, zal Apple zeker niet doodgaan. Er zijn ruim voldoende mensen die gewoon een oplossing willen die werkt, en die, als er wat mis is, gewoon naar die ene leverancier willen om de boel op te lossen. Als hardware en software (vooral OS) van verschillende leveranciers komen, heb je immers altijd kans om van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

  Aan de andere kant: als mensen iets willen wat niet door die ene leverancier wordt geboden, zullen ze voor zowel hardware als software naar een andere leverancier stappen. Bij gescheiden leveranciers zou je allen de hardware of alleen de software kunnen vervangen. Vind je de camera in je telefoon ruk? Bij Apple heb je pech, bij een andere telefoonmaker stap je over naar een ander, maar houdt gewoon (redelijk) dezelfde Symbian of Windows Mobile. Dit zal er voor zorgen dat Apple nooit de grootste zal worden.

  Conclusie: Apple verdwijnt niet. Apple wordt niet de grootste. En dat is allebei goed!;-)

 • Profielfoto
  Ouistiti

  nokia en blackberry draaien toch windows mobile?

 • Profielfoto
  Maced.2

  Steve Ballmer=Flapdrol

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  de voorspelling dat Apple over 10 jaar marktleider is, is denk ik heel wat aannemelijker

 • Profielfoto
  Sunneh

  Het zou betekenen dat Apple binnen vijf jaar zelf ook verdwijnt .. omdat het geen OS voor andere PC’s maakt. Even dit aan steve:

  “Matrix”

  We are still here !

 • Profielfoto
  Joffry

  Steve Ballmer kon wel eens gelijk hebben. Per slot van rekening is het maar een ‘speeltje’. Een door de reclame gevoerde ‘hype’ voor jongeren. (Ook wel af te lezen aan het gros van de commentaren; een enkele uitzondering daargelaten, zoals o.a. Bartjo)

 • Profielfoto
  McShamus

  Spijt, spijt, spijt als haren op mijn hoofd dat ik een Samsung met Windows gekozen heb bij het verlengen van mijn abonnement. Wat een troep!!! Langzaam, onduidelijk. Had ik al gezegd dat het langzaam is?

 • Profielfoto
  sven-

  http://nl.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo

  Liep op YouTube weer eens tegen dat filmpje aan. Hij heeft het gewoon fout, iedere keer opnieuw met z’n domme hoofd.