Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 september 2008

Steve Ballmer: iPhone dood als een dodo

Het is altijd lachen met Microsoft CEO Steve Ballmer, als het niet z’n pep talks of danskunsten zijn, dan zijn het wel Steve’s uitspraken. Zo heeft hij onlangs met de wereld gedeeld dat de iPhone het niet langer dan vijf jaar uit zal houden.

De iPhone is niet de enige die in grote problemen gaat komen volgens Ballmer: ook Nokia en RIM (Blackberry) zullen binnen vijf jaar het loodje leggen. Als reden voor dit aanstaand verval noemt Steve het feit dat al deze telefoonbouwers hardware én software maken en daarmee hun gebruikers beperken in hun mogelijkheden. Alleen Windows Mobile en Symbian hebben toekomst volgens Ballmer, omdat ze (net als Windows) als OS op meerdere telefoons te gebruiken zijn. Om die reden ziet hij Apple’s Mac OS X ook nog steeds niet als geduchte concurrent voor Windows.

Desalniettemin is Steve voor zijn doen verrassend mild over de boys from Cupertino: zo geeft hij toe dat Apple wel degelijk een ‘goed bedrijf’ is en het een bedreiging zou kunnen zijn tenzij bedrijven als Microsoft hun werk goed (blijven) doen.

Wat vind jij: zijn mobiele OS’en die aan één telefoonbouwer zijn gebonden ten dode opgeschreven?

Reageer op artikel:
Steve Ballmer: iPhone dood als een dodo
Sluiten