Remote update bevat Genius en eenvoudiger streamen

Door: Koen van Tongeren - 11 reacties

Het bijzonder handige en mooi gemaakte iPhone/iPod touch programma Remote waarmee je op afstand je iTunes bibliotheek kan bedienen heeft een kleine maar niet onbelangrijke update gekregen.

Het programma stelt je nu in staat om op afstand Genius playlists aan te maken. Daarnaast is de mogelijkheid om via AirTunes muziek te streamen naar verschillende speakers sterk vereenvoudigd. Voorheen moest hiervoor genavigeerd worden naar een instellingenmenu, nu zit deze functie direct onder handbereik tijdens het afspelen van muziek.

Remote en diens update zijn gratis te downloaden in de App Store

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Wow, nu misschien toch maar een iPhone aanschaffen!

 • Profielfoto
  iAgree

  als nu kun kon streamen vanaf je iphone naar een willekeurige Airport Express zonder dat je daar een mac/pc voor nodig hebt dan pas word het echt geweldig nu is het idd alleen een afstands bediening, ook leuk maar niet baan brekend.Ik zou graag vanaf me iPhone direct streamen via wifi ;-).

 • Profielfoto
  Bor

  Ik heb hem binnen! Misschien kan ik nu mijn vader wel een AirTunes aanpraten! =D

 • Profielfoto
  brandfles

  Misschien dat het nu een keer gaat werken ???

 • Profielfoto
  error

  @ iAgree: zou ik ook wel willen, maar ik denk dat Apple dat om twee redenen niet doet…

  (1) slechts een minimaal aantal iPhone/iPod touch gebruikers heeft een Mac, een klein deel daarvan een Airport Express en een klein deel daarvan een AirTunes setup

  (2) rechstreeks wifi-streamen vanaf de iPhone/iPod touch zou de batterij waarschijnlijk heel snel leeg trekken. De wifi-inspanning via de Remote is nu minimaal.

  De nieuwe functies in Remote 1.1 zijn welkom… maar een eerste test verliep niet vlekkenloos. Het programma knalde er een paar keer uit. Remote 1.0 ging heel goed om met mijn (te) grote iTunes Library… nu loopt het minder soepel. Misschien maar eens herstarten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het moet eerst maar ’s echt gewoon gaan werken, want bij mij doet ie het helemaal niet. Ook al doe ik alles volgens de regels: mijn iPhone blijft mijn ‘bibliotheek’ niet vinden.

 • Profielfoto
  MichMich

  Als ze er nou even voor zorgen dat mijn AppleTV ook kan streamen door mijn gehele huis, dan is het echt een perfecte setup…:)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  wifi aan zetten op je iphone en dab zoeken naar de bibliotheek helpt.
  ik heb zo een halfuur zitten prutsen voor ik ontdekte dat dat het probleem was.
  ik had wifi blijkbaar uitgezet om energie te besparen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Een tip (voor mac-dummies) als je Remote wilt gebruiken en geen Airport of router wilt of kunt gebruiken.

  Ga naar het Airport-menu en selecteer “maak netwerk aan…”. stel het in en stel daarna de iphone in zodat het verbonden is met dit netwerk. een mac heeft zelf een airport extreme, dus geen andere nodig…

 • Profielfoto
  Pieterr

  @error
  Ik heb ook problemen met Remote 1.1. Als ik een overzicht van alle (=veel) songs opvraag, hangt iTunes en wordt de verbinding met de Remote verbroken. Volgens mij werkte dit wel gewoon goed in Remote 1.0.

 • Profielfoto
  boet1

  na versie 1,1 geïnstalleerd te hebben,herkent de ipod toch de verschillende airport extreme kastjes niet meer. ik kan nu dus de ruimtes niet meer aan of uit zetten. via Itunes gaat dit nog wel. iemand een suggestie?