Overstappen naar Mac in MKB

Door: Lucas Raggers - 15 reacties

Met iPhone 2.0 wilde Apple de zakelijke markt veroveren. Microsoft Exchange was daarvoor een vereiste en dus licenseerde Apple ActiveSync van Microsoft. Maar als operatie ‘iPhone voor de zakelijke markt’ is afgerond begint operatie ‘Mac voor de zakelijke markt’. Met ActiveSync ondersteuning in Snow Leopard zet Apple zelf de eerste stap.

Ervan uitgaande dat ook het MKB (midden- en kleinbedrijf) zal vallen voor Apple heeft Jason Rich alvast het boek ‘Mac Migration: The SmallBusiness Guide to Switching to the Mac’ geschreven. In dit boek legt Jason aan Windowsgebruikers in het MKB uit hoe ze makkelijk kunnen overstappen naar Macs.

Hij gaat hierbij met name in op het overzetten van bestaande gegevens naar de Mac, het synchroniseren met telefoons (niet alleen iPhones, maar ook Blackberry’s en PDA’s) en bespreekt hij programma’s die in het MKB van belang zijn. Tot slot legt hij ook nog uit hoe je Vista op je Mac kunt draaien.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Bor

  Wat een feest.

 • Profielfoto
  julesp

  Nu alleen nog een groot project voor scholen….

 • Profielfoto
  aaa

  Bij ons op school hebben ze al 50 – 100 iMac’s word gebruikt bij “Media vormgeving”. Als het goed is gaan de ICT opleidingen voor de Mac over 2 jaar van start:D

  (ROC Flevoland)

 • Profielfoto
  martijnsch

  Mijn school volgt meer de massa van de bedrijven: 1000 XP PC’s en 5 (als ik goed geteld heb) Mac’s.

  (ROC ASA ICT academie)

 • Profielfoto
  maikel22

  @martijnsch

  bedoel je de ROC in Utrecht op kanaleneiland? daar zit ik ook op. ze hebben een paar Mac pro’s met cinema displays en wat iMacs staan. Goeie zaak natuurlijk maar het enige is dat ze er alleen XP op hebben draaien.

 • Profielfoto
  defores

  Ik vind een volledige switch in het bedrijfsleven in 1x nogal wat te riskant.
  Je kan best wel Vista/XP met Apple/OSX en Linux naast elkaar gebruiken.

  Je moet gewoon toepassen wat het meest rendabel is.
  En dat kan elk OS wel zijn … BeOS is op zich ook heel betrouwbaar systeem (UNIX fundament).

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Been there, done that :D
  Mijn bedrijf (in de bouwsector) met 11 werkstations draait al voor de helft op Mac’s. Het is wennen voor de werknemers (die natuurlijk thuis allemaal een PC hebben staan), maar na enige aarzeling zijn ze stuk voor stuk enthousiast.

 • Profielfoto
  BigAL

  Een omschakeling van het MKB naar Macs is een utopie. Het MKB is bij uitstek een plek waar op de kleintjes gelet wordt en waar een apple some het tweevoudige van een pc kost. Hiermee worden de nukken van Windows voor lief genomen.
  Apple heeft al decennia de harten van een selecte groep mensen en wordt langzaam aan mainstream, maar om te bedenken dat de hele mensheid om gaat is kul. Hiervoor zijn de belangen van bedrijven veel en veel te groot. En… Windows heeft het voordeel van being first. Het voordeel van de grootste en eerste te zijn. Apples aandeel zal groeien, maar veel meer dan 20-25% zal het nooit worden.

 • Profielfoto
  r2d2

  Liever niet..

  Laat de Vista de Vista gebruikers zijn en de Osx gebruikers de Osx gebruikers.. Apple moet zich vooral richten op de thuisgebruikers. Dit zijn tenslotte de gebruikers die hun os meenemen naar het werk…

 • Profielfoto
  Regex

  Niets akeliger dan mensen met een mac in het bedrijfsleven, de opdringerigheid, het alles en iedereen in software en hardware land moet zich maar aanpassen aan “hun” apple. Dat het andersom zou moeten zijn komt niet aan, steve moet een zal de overhand hebben en krijgen, ook in de bedrijfnetwerken die gehandicapt worden door de vele verschillen en tekortkomingen in macosx. Apple is heel langzaam aan hun graf aan het graven, zie de verschillen in snelheid en prijs, de belaberde support/garantie en de weerstand die ook bij apple gebruikers die ontstaat hiertegen.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Niks akeliger dan een ICT-afdeling die een Mac afschrijft omdat je Appelte+C moet doen i.p.v. Control+C.

  Ik ben heel blij dat Apple zich EINDELIJK weer eens op de zakelijke gebruiker gaat richten. Vergeet niet dat bepaalde segmenten nog altijd zweren bij Mac. In de fotografie / grafische sector heb ik nog nooit anders gezien dan Mac. Het zou heel gemakkelijk zijn, en in het voordeel van OSX spreken als ‘ons OS’ zo compatible mogelijk is met een Windows-omgeving. Vooral in een netwerk.

 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  Ik heb 2 jaar terug 9 oude iMac’s gedoneert aan de ICT opleiding op het ROC NOVA in hoofddorp.
  In het begin werd er wel veel mee gedaan, maar nu staan deze ook alleen maar op de kast niets te doen.
  Zonde maar goed hopelijk komt er in de loop van de tijd nog wat van !

 • Profielfoto
  Erwal

  Wij werken gewoon hybride (we doen org. advies en interim management, dus ook vaak met je eigen spullen bij de windows omgeving van de klant actief), met XP laptops en MacBooks naast elkaar op kantoor. Aan de achterkant met een xserve voor filesharing en de wiki’s voor kennisdeling. Gaat prima en goedkoper dan windows vanwege de meegeleverde onbeperkte serverlicenties. Dus hoezo duurder dan Microsoft? En nauwelijks beheer, dat we overigens uitbesteden aan macserversolutions. Alleen wanneer je bedrijfsbrede applicaties gezamenlijk gaat draaien, dan zal je waarschijnlijk moeten kiezen voor een standaard, maar het meeste is inmiddels ook web-based goed te doen. En vooralsnog hebben wij die behoefte niet. Wanneer we over gaan op SnowLeopard en of dat nu zo’n groot voordeel voor het MKB heeft als Apple wil laten geloven kan ik nog niet inschatten.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Regex: “Niets akeliger dan mensen met een mac in het bedrijfsleven, de opdringerigheid, het alles en iedereen in software en hardware land moet zich maar aanpassen aan “hun” apple.”

  Woehaha, grappig dat je dat juist over de Mac zegt, terwijl dat de handelswijze is van Microsoft en hun schapen. MS bouwt een browser die niet voldoet aan de normen. MS integreert XML in hun Office pakket, maar wijzigen er vervolgens van alles aan zodat het niet meer aan de normen voldoet, enz. Als je bovendien een Mac in het bedrijfsleven wil gebruiken zul je je Mac aan moeten passen aan de nukken van een Windows-minded systeembeheerder die vaak zelfs geen Mac’s tolereert in “zijn” netwerk. Leuter dus aub niet zo uit je nek in het vervolg…

  Bovendien werkt een Mac perfect in een Windows2000 netwerk, omdat OSX hierop is aangepast.

  :p

 • Profielfoto
  erjee52

  Even een berichtje van een MKB’er. Ik zou niet meer terug willen naar Win XP of Vista. Alleen al omdat ik nu eindelijk van al die virussoftware en dergelijke af ben. Vrijheid van handelen, lekker snel en werken zoals ik me dat voorstel.
  Jammer dat Office voor de Mac nog altijd zoveel nukken heeft (Wie kent het niet: de woordenlijst….) en dat er niet alle functionaliteiten worden ingestopt zoals voor de PC.
  Maar ik ben tevreden, merk dat er steengoede progjes zijn voor de Mac die mij helpen. Geen klachten van deze kant.:)