Statenweg
Statenweg Nieuws 19 september 2008

Neelie Kroes waarschuwt Apple

Echt een gezellige tijd kun je blijkbaar niet hebben met Neelie Kroes. Bleek het bezoek van Steve Jobs aan Brussel in eerste instantie te gaan over het uitbrengen van advies aan de Europese Commissie, inmiddels wordt geschreven dat Kroes Apple op de vingers getikt heeft met betrekking tot de iTunes Store in Europa.

Neelie Kroes, als EU-commissaris verantwoordelijk voor de bevordering van de concurrentie binnen de Europese Unie, vindt dat Apple zich met de iTunes Store niet houdt aan de regels voor het creëren van een open markt tussen de lidstaten. Momenteel hanteert Apple verschillende ‘vestigingen’ van haar iTunes Store in Europa met een afwijkend aanbod en prijsmodel. Volgens Europese wetgeving moet het voor een inwoner van de EU mogelijk zijn producten aan te schaffen in een andere lidstaat. Apple staat dit in de huidige situatie niet toe. “The people of Europe were promised a union, a place without borders: but on the internet they have not yet got it,” aldus Kroes.

Kroes benadrukte dat Apple haar bedrijfsvoering moet aanpassen. Zo niet, dan zal de EU Apple daartoe dwingen: “If this is because the competition rules are not clear enough, I will clarify them. If it is because the competition rules are not up to date, I will update them. And of course, if this is because the competition rules are not being respected, consumers and companies should know that I will enforce them.”

Reageer op artikel:
Neelie Kroes waarschuwt Apple
Sluiten