Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 7 september 2008
Leestijd: 1 minuut

Na de eeePC nu ook de eeeMAC?

De eeePC is een hit in windowsland. Wat het is? Een kleine laptop van Asus die vooral opvalt doordat hij kleiner is dan de gemiddelde laptop. Kleiner afgemeten aan de breedte en lengte, want de MacBook air is qua volume veel kleiner omdat hij zo dun is. De eeePC wordt daarnaast met een handicap geboren, want hij beschikt over een trage processor, heeft een klein scherm en wordt veelal met Linux geleverd.

Waarom het dan toch een hit is, is de prijs. De eeePC is te krijgen vanaf 250 euro. Dan heb je wel niet de mooiste, de snelste of de handigste computer, maar toch zeker de goedkoopste.

Scott Gilbertson is een ondeugende jongen, want hij heeft nu Mac OS X draaiende gekregen op de eeePC. Een nadeel: het geluid doet het niet. Een filmpje kijken is er dus niet bij. Maar details doen er bij een proof of concept niet toe. Hij heeft Leopard draaien op een ASUS Eee PC 1000H (550 dollar) met een 10 inch scherm (1024×600), een 1.6 Ghz Intel Atom processor, 1 Gb ramgeheugen en een 80 Gb harde schijf.

Rest de vraag: zit jij te wachten op een legale eeeMAC? Moet Apple in deze markt springen van een beperkte laptop voor weinig geld?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.