Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 september 2008

Microsoft haalt Bill Gates en Jerry Seinfeld van de buis

Twee weken nadat de groots aangekondigde Microsoft goodwill campagne van start ging met rijkaard Bill Gates en grappenmaker Jerry Seinfeld in de hoofdrol van start ging moeten we al weer afscheid nemen van de heren. Microsoft heeft bevestigd dat het bij de huidige twee commercials zal blijven. Een woordvoerder zegt dat dit van te voren gepland was. Op internet gaan echter geruchten dat negatieve reacties ten grondslag liggen aan het opschorten van de reeks waar Jerry Seinfeld $10 miljoen voor ontving.

Microsoft stopt echter niet met de Windows imago campagne maar ruilt Seinfeld en gates nu in voor een John Hodgman look-alike PC mannetje dat een keur aan stoere, spannende en inspirerende professionals inluidt die vertellen waarom nou juist de PC zo geschikt is voor hun werk. Een meer conventionele campagne dus die waarschijnlijk effectiever zal zijn voor het PC imago dan het dynamische Seinfeld/Gates duo, dat wist Apple al in de jaren ’90.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft haalt Bill Gates en Jerry Seinfeld van de buis
Sluiten