Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 september 2008

Mac hoog op to-do lijstje IT beheerders

Het bedrijf Group Logic levert integratieoplossingen voor gedeelde Mac en Windows netwerken. Om er achter te komen of Mac integratie überhaupt een issue is binnen het bedrijfsleven heeft het bedrijf een onderzoek laten doen onder IT beheerders bij 350 Amerikaanse bedrijven. De resultaten zijn verrassend: maar liefst 40% geeft aan dat betere Mac integratie binnen het bedrijfsnetwerk hoog op de agenda staat.

Het aanpassen van Microsoft’s Active Directory voor betere Mac integratie staat bovenaan het to-do lijstje van IT beheerders, gevolgd door een betere helpdesk voor Mac gebruikers en de compatibiliteit en het oplossen van data corruptie tussen Mac’s en PC’s. Het onderzoeksbureau heeft de 350 respondenten uit verschillende zakelijke disciplines ook gevraagd of er nu al Mac’s aanwezig zijn binnen het bedrijf. Bij 70% is dat nu al het geval, op kleine of grote schaal. 6% van de bedrijven geeft aan van plan te zijn om Mac’s te gaan inzetten in de nabije toekomst.

Al met al zijn dit hoopgevende cijfers al moet er wel een kanttekening gemaakt worden: de opdrachtgever van dit onderzoek verdient zelf z’n brood met het onderwerp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac hoog op to-do lijstje IT beheerders
Sluiten