Mac hoog op to-do lijstje IT beheerders

Door: Koen van Tongeren - 8 reacties

Het bedrijf Group Logic levert integratieoplossingen voor gedeelde Mac en Windows netwerken. Om er achter te komen of Mac integratie überhaupt een issue is binnen het bedrijfsleven heeft het bedrijf een onderzoek laten doen onder IT beheerders bij 350 Amerikaanse bedrijven. De resultaten zijn verrassend: maar liefst 40% geeft aan dat betere Mac integratie binnen het bedrijfsnetwerk hoog op de agenda staat.

Het aanpassen van Microsoft’s Active Directory voor betere Mac integratie staat bovenaan het to-do lijstje van IT beheerders, gevolgd door een betere helpdesk voor Mac gebruikers en de compatibiliteit en het oplossen van data corruptie tussen Mac’s en PC’s. Het onderzoeksbureau heeft de 350 respondenten uit verschillende zakelijke disciplines ook gevraagd of er nu al Mac’s aanwezig zijn binnen het bedrijf. Bij 70% is dat nu al het geval, op kleine of grote schaal. 6% van de bedrijven geeft aan van plan te zijn om Mac’s te gaan inzetten in de nabije toekomst.

Al met al zijn dit hoopgevende cijfers al moet er wel een kanttekening gemaakt worden: de opdrachtgever van dit onderzoek verdient zelf z’n brood met het onderwerp.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  kleini

  allereerst..

  en vervolgens?

 • Profielfoto
  iPodder

  het onderzoek betreft zeker alleen bedrijven binnen de VS??……

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Ik wil zeggen “is dat alles?”, maar ik wacht de keynote nog wel even af.

 • Profielfoto
  MacJampudding

  … als er geen vraag is … moet je vraag creëren

  ;)

 • Profielfoto
  Beakerflo

  Ik zit met mijn Mac ook regelmatig in het bedrijfsnetwerk, maar laat me aub geen bestanden kopieeren naar de windows servers, want dat duurt ontzettend veel langer vergeleken met de windows broertjes.

 • Profielfoto
  Rox_NL

  Het zou apart zijn als de resultaten van het onderzoek anders zouden zijn ;). Het is datgene waar Group Logic zijn geld mee verdient…

  Het is bijna hetzelfde als aan Bonuskaarthouders vragen of ze wel eens bij de AH komen…

 • Profielfoto
  ming

  > hoog op de agenda
  > it beheerders

  iets klopt hier niet :p

 • Profielfoto
  bassmac

  Het zou mooi zijn als dat eens goed zou kunnen, de slechte integratie heeft er op mijn werk al eens voor gezorgd dat alle mac’s verdwenen zijn. Maar misschien komt het nog goed..