Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 september 2008

Krijgt Safari 4 een tijdmachine?

De patentenspeurders van AppleInsider zijn twee interessante patentaanvragen van Apple op het spoor gekomen die wellicht het levenslicht zullen zien in een volgende versie Safari.

Het eerste patent beschrijft een methode om de geschiedenis van bezochte websites visueel uit te drukken in een boomdiagram. Elke keer als een nieuw venster of tabblad wordt geopend krijgt de boom een nieuwe tak. Naast dit diagram staat een Time Machine-achtige tijdlijn waardoor in één oogopslag de surfgeschiedenis afgebeeld en doorzocht kan worden.

Een tweede pantent is aangevraagd voor het kunnen gebruiken van multimedia content die standaard niet door Safari ondersteund wordt. Met deze methode kan de browser aan de hand van metadata achterhalen of bijvoorbeeld een videofragment afgespeeld kan worden met een alternatieve methode die wél ondersteund wordt. Zo niet dan zoekt en installeert de browser direct de benodigde plugins.

Twee handige innovaties dus die een zeer welkome aanvulling zouden zijn in een nieuwe versie van Safari.

Reageer op artikel:
Krijgt Safari 4 een tijdmachine?
Sluiten