Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 september 2008
Leestijd: 1 minuut

Komt Google met eigen browser? [UPDATE]

Google chrome is de naam. Althans, als we de strip mogen geloven waar blogoscoped.com vandaag mee op de proppen kwam. In een uitgebreide 38 pagina’s tellende strip wordt uitgelegd waarom Google met een eigen browser komt en wat de features zijn.

Google chrome is een open source browser die gebaseerd is op WebKit; dezelfde motor die schuil gaat onder Safari. De browser is anders dan andere browsers doordat het verschillende processen onder de motorkap scheidt. Hierdoor wordt de browser betrouwbaarder en sneller.

Daarnaast krijgen tabs in Google chrome een grotere status dan in huidige browsers. De tabs staan op het niveau van een venster in Safari. Iedere tab heeft dus zijn eigen knoppen en url-veld. Wanneer de browser uitkomt is nog niet bekend.

Ben jij toe aan een browser van Google? Is de markt verzadigd?

UPDATE
Google heeft op haar weblog officieel Google chrome aangekondigd. Het stripboek is ook vrijgegeven. Een bètaversie van Google chrome komt morgen uit in meer dan 100 landen. Windows only.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.