Kom 23 september snuffelen aan Adobe CS 4

Door: Koen van Tongeren - 19 reacties

Raak jij zo langzamerhand ook uitgekeken op Adobe Creative Suite 3, of nog erger: werk je nog stééds met CS 2? Ben je toe aan een nieuwe versie en kan je je nieuwsgierigheid niet langer in bedwang houden? Hou 23 september aanstaande dan vrij in je agenda. Op die dag organiseert de Adobe User Group Nederland een meeting die in het teken zal staan van Adobe CS 4.

Aral Balkan, Ton Frederiks en Klaasjan Tukker van Adobe Benelux vertellen de ins en outs van dit nieuwe grafisch softwarepakket. Daarnaast zullen interactieve bureaus als Boulevart, These Days en MediaMonks zich presenteren. Er zijn slechts 300 plaatsen beschikbaar dus registreer meteen!

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Mich

  hopelijk ook een flash player voor iphone en ipod touch

 • Profielfoto
  JDVM

  Ja, dat zullen ze ook echt bespreken op een ‘meeting die in het teken staat van Adobe CS4’
  :angry:

 • Profielfoto
  TRML

  CS4 zou toch helemaal niet voor de Mac uitkomen !!!, ik hoorde dat CS4 alleen voor Windows beschikbaar kwam en dat de mac’s moeten wachten tot CS5

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Dat soort artikelen zijn altijd fakers.

 • Profielfoto
  Jeordy

  Indien CS4 niets nieuws brengt ten opzicht van CS3, zal ook deze versie wederom worden overgeslagen. CS3 was geen succes en Adobe krijgt deze versie niet aan de man/vrouw. Ten opzichte van CS2 heeft het wel nieuwe featurs, maar een echte toegevoegde waarde hebben deze niet. Persoonlijk vind ik CS3 traag. CS2 draait dan wel op de rosetta emulatie, maar dan nog is deze sneller dan CS3.

  Het wordt tijd dat bedrijven als Adobe de ‘bigger is better’ mentaliteit laten varen en zich gaan richten op het afslanken en versnellen van de software.

  Of CS4 voor de Mac uit komt? Dat denk ik wel. Het lijkt me dat mensen die straks voor Snow Leopard kiezen misschien wel moeten wachten, aangezien de geruchtenmolen beweert dat er alleen maar applicaties worden geaccepteerd die in Cocoa zijn ontwikkeld.

 • Profielfoto
  jeroenth

  Flash CS4 heeft wel een nieuwe leuke feature genaamd Inverse Kinematics Engine, om bijvoorbeeld een digitale cut-out te maken.
  Maar voor de rest is het niet echt interessant om over te gaan op CS4

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  De lagen in PS3 en de history in PS6 waren top. Sindsdien kan PS me niet meer boeien. Beetje old school computing.

 • Profielfoto
  eddyfever

  @Jeordy

  Gek bij mij draait CS3 vele malen beter dan 2 op een intel mac.

  Ik vind het wel vervelend dat ze elk jaar een nieuwe versie uitbrengen, maar goed zal wel goed zijn voor de centjes. Late die upgrade maar komen dan.

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Jammer dat Adobe Macromedia heeft overgenomen. Er is geen concurrentie meer.

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  I’ll be there…

 • Profielfoto
  Monsta

  @ Maarten ter Horst, dan moet je het Expression pakket van Microsoft eens bekijken.. Heb het zelf nooit geprobeerd simpel weg omdat CS me alles bied wat ik nodig heb. http://www.microsoft.com/netherlands/expression/default.aspx

 • Profielfoto
  Igor44

  In Flash CS4 gaat ook ondersteuning voor 3d ingebouwd worden, ik denk dat dat een behoorlijke toevoeging is voor de gemiddelde Flash designer. Ook de liveview en de bestandsorganisering in Dreamweaver cs4 zijn voor mij grote toevoegingen. Helaas heb ik net cs3 moeten aanschaffen :((voor school)

 • Profielfoto
  QuattroBras

  Auauauw….
  CS3? nog steeds niet aan gewend, laat staan alles [productief] van bekend
  CS4? nee he, zeker weer alle shortcuts overhoop gooien, een echt Adobe patent
  [alsof het koppelingspedaal opeens het rempedaal is, oh nee, het gaspedaal]
  kan iemand me uitleggen waarom appeltje-H niet werkt in Indesign? &#^$^#&$
  ben sowieso nog aan het bijkomen van de prijs van CS3

 • Profielfoto
  Lagaffe

  Voor de Belgen is er die dag ook een meeting in Gent… meer info op http://www.adobeusergroup.be

 • Profielfoto
  iJos

  @QuattroBras: Appeltje-h (weergeven frame-randen, toch?) is appeltje-ctrl-h geworden.:)

 • Profielfoto
  NTG

  kan ik vragen voor m’n verjaardag! ben namelijk op de 23e jarig!

 • Profielfoto
  datadirected

  Was ook wel lekker geweest als eerst CS3 gewoon goed zou draaien… wat een k product is dit toch. Photoshop klapt er nog steeds om de haverklap uit, etc. Maar hoe dan ook is die voormalige Macromedia meuk is nog het ergst, met een MacBook pro 2.6 GHz met 4 GB geheugen niet aan te zwengelen gewoon. Zo hehe, dat is er weer uit!;-)

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Ben gebruiker van alle versies vanaf CS. CS1 vondt ik heerlijk, CS2 onder PPC prima, CS3 onder Intel heerlijk! Maar CS4? Ik weet het niet. Ik zal wel snel overgaan. Dan loop je voor en niet achter. Daardoor ben je makkelijker in de omgang met andere creatieven en drukkerijen. Dan kan je tenminste alles aanleveren en alle nieuwe effecten ondersteunen.

  Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  bassmac

  Op de ibc was er flash voor de mac, premiere ook.
  Je kon After effect dingen naar Flash brengen, en dan had je een Flash tijdslijn met alles erin. Maar misschien kon dat eerst ook al..
  Premiere heeft een soort ondertitelgenerator, Leuk speeltje!
  Rest zullen we (Hier?) wel lezen..