Kevin Rose’s gedachten voor iTunes 9

Door: Statenweg - 17 reacties

De voorspelling van Kevin Rose voor iTunes 8 bleek een schot in de roos te zijn. Nu verplaatst Rose zijn aandacht naar iTunes 9. Dit keer geen anonieme bronnen, maar zijn eigen gedachten over wat de volgende versie van iTunes ons zal brengen.

iTunes 9 Ideas
Wat verwacht u van de toekomstige iTunes-versie(s)?

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  weer verpest nu;)

 • Profielfoto
  sjap

  Briljant. Hij wil de last.fm-functionaliteit in iTunes. Hoe kom je er op?

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Jezus. Oud nieuws. Dit was denk ik 2 weken geleden al op digg.com te vinden. Waarom wordt dit op een nieuwspagina geplaatst, terwijl het gewoon zijn idee is, iets wat hij er in wil hebben. Ik zie het nut er niet van in.

 • Profielfoto
  Fierry

  Ik vind het een irritante vent, waarom moet hij al het apple nieuws al openbaar maken? Zo heeft ie de laatste keynote geheel verpest

  (en ja ik ben me ervan bewust dat dit zijn eigen gedachten zijn)

 • Profielfoto
  Mich

  zaagt is ni

 • Profielfoto
  iAgree

  iTunes is al veel te vol en niet meer vooruit te branden zoals het nu is, alsjeblieft niet nog meer rommel erin zeg ,pffff.
  Maak het nu eindelijk eens volledig cocoa om weer een beetje snelheid erin te krijgen ofzo, dat lijkt me pas een goed plan.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  i agree met iAgree

 • Profielfoto
  Falc

  Anomimiteit!

 • Profielfoto
  AppleOD

  Gaat ietwat te ver in de mensen hun privacy, vind ik…. ik zou niet willen dat iemand ziet welke liedjes ik het meest afspeel… erger nog… welke filmpjes ik bekijk….
  Vind ik nie nodig… :p

 • Profielfoto
  macjk

  hey AppleOD ik ga er ook vanuit dat je eerst mensen toestemming geeft om deze gegevens te mogen bekijken. Net zoals je nu al een wachtwoord op je gedeelde itunes bieb kan zetten.

 • Profielfoto
  niels

  wat het social network integratie idee betreft, laat ze in godsnaam Facebook, myspace, hyves en whatever vergeten maar laat ze iets doen met last.fm. Dát is een social network voor muziekliefhebbers. De rest, hoe zeer MySpace haar best ook doet, simpelweg niet. Integratie met last.fm (bijv voor betere recommendations en het idee om uit te vogelen wat je vrienden luisteren) zou geniaal zijn. Ingebouwde scrobbler voor iTunes en de iPhone… nice stuff.

  Hij heeft zeker gelijk wat betreft ‘bronnen’ voor nieuwe muziek. Voor veel van mijn vrienden ben ik een bron voor nieuwe muziek, waar ik weer een paar vrienden heb die mij van nieuwe recommendations voorzien. Het idee om van bijv. Jantje te zien welke nieuwe Indie tracks hij meer dan 10x heeft geluisterd is ideaal.

  Bovendien kan je Genius, met last.fm integratie nog veel verder gaan. Immers, last.fm beschikt ook over Events. Zodat de Genius je kan vertellen dat Indie band ‘Someone Still Loves You Boris Yeltsin’ over 8 dagen in de Vera in Groningen optreedt, terwijl je dat luistert. En je wellicht de Flickr foto’s met een last.fm tag van vorige events met die artiest er heel klein onder kunt zien.

  Toch, huidige features in iTunes mogen eerst nog wel wat verbeterd. De mogelijkheden om door een externe bibliotheek te bladeren zijn nog wat ondermaats (wat Rose al zegt) en de Genius lijkt vooral nummer uitgebracht als singles te selecteren. Dat mag toch echt wel wat beter.

  @AppleOD, en anderen die zich druk maken om privacy: dit soort features kan je altijd aan/uitzetten. Zeker als ze verbonden zijn aan een social network waardoor je je eerst nog zult moeten aanmelden.

  Wat betreft privacy valt het sowiezo wel een beetje mee. Als je alleen van je vrienden kan zien wat voor muziek ze luisteren, en naar welke concerten ze gaan, dan is er qua privacy nog niks aan de hand toch? Dat een willekeurig mens zonder jou weten kan zien waar je bent, of welke ziektes je aan lijdt kan zien, dát is een probleem voor privacy. Of dat de werkgever waar je solliciteert zonder moeite foto’s van jou dronken in een bar kan zien… niet zo leuk. Maar dat alleen iemand aan wie jij dat recht moet toekennen kan zien welke muziek jij luistert… mwoa…

 • Profielfoto
  niels

  grappig trouwens hoe we het vandaag weer hebben over bepaalde features van het Web in een programma te integreren, en we het een andere dag weer gaan hebben over bepaalde programma’s in het web te integreren.

 • Profielfoto
  the_one

  Ik verwacht van iTunes 9 dat mijn bestanden (ppt en pdf) op de iPhone te slepen zijn! Ik zou het namelijk heel handig vinden om die bestanden bij me te hebben, en dan via een usb kabeltje eraf te kunnen halen.

  achja, hopen dan maar…

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  iTunes heeft een Genius functie voor sukkels zoals ik.
  Meneer K. Rose beschrijft een soort Genius functie voor genieën.
  Ik haak af, mij te ingewikkeld.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @the_one: Daar heb je een tooltje voor in de AppStore: Air Sharing. Ok, werkt via wifi en niet mer een USB-kabeltje.

 • Profielfoto
  Aidovive

  En vandaag kondigt MySpace een muziekwinkel aan… toeval?

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Pfft wat voor een onnozel gedoe. Het zijn de ideeën van die gast, waarom staat er: “zijn eigen gedachten over wat de volgende versie van iTunes ons zal brengen.”?
  Het zou beter zijn: “zijn eigen ideeën dewelke hij graag zou zien verwezenlijkt worden in de volgende versie van iTunes”.

  En het jukebox-idee is misschien wel goed. Maar volgens mij voor een véél te beperkte doelgroep..