iTunes 8 komt met een Genius

Door: Robert de Groot - 28 reacties

Het zal niet al te lang meer duren, want gepaard met de introductie van een nieuw setje iPods zal ook iTunes een update krijgen. Kevin Rose zegt al te weten wat we kunnen verwachten van Apple: naast support voor de nieuwe iPods komt iTunes 8 met (een) Genius.

Genius is zó slim dat het zelf speellijsten kan maken van muziek die goed bij elkaar past. Als ‘service’ brengt Genius je ook op de hoogte van muziek die wel goed in je lijstje zou staan, maar die je nog niet hebt. En daar gaat het Apple natuurlijk indirect om.

Naast deze uitbreiding zal de muziekbibliotheek in een raster/matrix vorm gepresenteerd kunnen worden en zullen de Amerikanen films in HD kunnen downloaden vanuit de iTunes Store.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  Weet niet of ik dit zo handig ga vinden..

 • Profielfoto
  kontheur

  Weet heel zeker dat ik dit handig ga vinden..

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Ze mogen mij best een muzikale suggestie doen.

 • Profielfoto
  wout3r

  Wauw, lijkt me echt helemaal te gek! Je bent heus niet verplicht dit te gebruiken ofzo hoor..

 • Anoniem

  Pfff, en vanaf wanneer krijgen wij nu eindelijk films!!

 • Profielfoto
  MichMich

  Geniale functie… Niet meer lastig doen vanuit LastFM….:)

 • Profielfoto
  Tuvok

  Laat ze maar lekker op 7 blijven en in plaats van een upgrade ons verwennen met films en series. Dan koop ik ter compensatie direct een AppleTV :)

 • Profielfoto
  Steff

  Hopelijk kan het ook uit! Beetje gaan bepalen wat ik moet kopen in de iTunes Store, al is dit wel de toekomst van het internet/online verhaal. (al zien erg veel mensen dit niet)

 • Profielfoto
  jkazius

  @Steff: Ze bepalen helemaal niks. Geven alleen suggesties en dat vind ik nou JUIST het mooie van bijv. Last.fm

  Mooi dat dit nu in iTunes geïntegreerd wordt…

 • Profielfoto
  Pete.Z

  lastFM in iTunes…..
  Hopelijk dan ook met de mogelijkheid om die muziek eerst te beluisteren.

 • Profielfoto
  Steff

  Jkazius, ze geven suggesties. En ditmaal is dit bij muziek nog niet zo heel erg maar bekijk de toekomst eens als jij online gaat winkelen bij de Albert Heijn.

  “Ah meneer u koopt CocaCola, wist u ook dat wij Pepsi cola hebben?”

 • Profielfoto
  salvatore

  @Tuvok : het kopen/huren van films kan met een ‘workarround’ nu al! Door een us-account aan te maken (met een geldig verblijfadres [zoek maar in Google] en zonder creditcard gegevens) kun je op je Apple TV (en in iTunes natuurlijk) inloggen.

  Via internet (diverse sites beschikbaar) kun je iTunes-cadeaubonnen kopen. Daarmee kun je (tegen een goedkope dollar) muziek kopen en films huren/kopen. In het forum is een post te vinden hoe dit werkt.

 • Profielfoto
  jkazius

  @Steff: ja en? Dat gebeurt nu toch ook al bij bol.com? “Mensen die dit boek kochten, kochten ook…” Ik zie het probleem niet zo.

 • Profielfoto
  Lexis

  Daar wilde ik apple even over bellen idd.
  Hiephoi

 • Profielfoto
  kleini

  Ik vraag me af of dit zo goed gaat zijn als Last-FM…
  (of dat ze misschien samenwerken? (betaalt))

 • Profielfoto
  Bostie

  Vertrek ik natuurlijk net de 9e een week op reis…

 • Profielfoto
  niels

  cool. HD films downloaden, da’s mooi meegenomen.
  De Genius klinkt leuk, hartstikke zelfs, maar , omdat Apple waarschijnlijk alleen met suggesties uit de iTunes Store komt zal ik het snel uitzetten. Last.fm is me een iets beter medium voor het vinden van nieuwe muziek. Meer nieuwe muziek kan ik zelf overigens niet aan:)

  Benieuwd naar de nieuwe matrix-presentatie. Ik vrees dat ik deze iTunes versie eerst maar even bij vrienden of de Apple Reseller ga bekijken. Er is werkelijk niks mis met de huidige iTunes namelijk.

 • Profielfoto
  karf

  En natuurlijk Films in de Nederlandse iTunes store!!

 • Profielfoto
  MacJampudding

  Genius ?

  leuk…. als je het kan afzetten en niet om de vijf minuten gestoord wordt (doe dat in de Windoos-versie, die vinden dat leuk om telkens gestoord te worden – wij zijn al gestoord:) )

 • Profielfoto
  jhapple

  Wat ik graag zou zien dat ik mijn muziek overzicht kan uitprinten op een door mijzelf te bepalen sorteervolgorde (Artiest/Genre e.d.).

 • Profielfoto
  joasdekker

  Nu nog onbeperkt downloaden.zoals in Amerika al kan en dan ben ik om.

 • Profielfoto
  Bor

  @joasdekker: Onbeperkt downloaden kan nog niet hoor…

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Hoe weet die gast dat?
  Heeft ie een grote duim?

 • Profielfoto
  jeroenth

  Ja, Last.fm erin lijkt me het beste idee;)

 • Profielfoto
  dinck

  Wat ik eigenlijk het liefst in iTunes zou willen zien is een goede manier om klassieke muziek te beheren. Niet alleen grotere werken die uit meerdere delen bestaan bij elkaar houden, maar ook verschillende versies van het zelfde werk uit elkaar houden. En daarnaast niet alleen één veld voor artiesten, maar meerdere: orkest of groep, dirigent, solisten op zijn minst.
  Oh ja, en de mogelijkheid om Flac- en andere hogeresolutiebestanden af te spelen.

 • Profielfoto
  MegaChriz

  @dinck
  Daar loop ik ook tegen aan. Soms wil ik een slimme afspeellijst met daarin een verzameling muziek waar een bepaalde artiest een groot aandeel in heeft gehad. Die is dan niet altijd de artiest van het lied zelf en ook niet altijd de componist. Nu zet ik deze gegevens maar in het veld ‘Opmerkingen’ (bijv. leadzanger: {artiest}; drums: {artiest}).

  Nog iets wat leuk zou zijn: meest afgespeelde albums; je kunt zien hoe vaak je een bepaald liedje hebt afgespeeld, maar om er achter te komen welk album je het meest hebt afgespeeld, moet je zelf van elk liedje van het album het aantal keer afgespeeld bij elkaar optellen (en dan eventueel delen door het aantal liedjes als je het gemiddelde wilt weten).

 • Profielfoto
  prullenbak

  Geen last.fm vervanger, aangezien last.fm ook muziek kent die niet in itunes te koop is…

  Ik zet de genius functie dan ook niet aan.

 • Profielfoto
  wimmy

  na dat ik itunes 8 geinstaleerd had werkt mijn streamen naar de airport express niet goed meer ook na de firmware opdate ,ik krijg telkens onderbrekingen in mijn muziekgenot als ik weer terug ga naar itunes 7 werkt het perfect hoe kan dat nu weer :(