Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 september 2008

In memoriam Mark Hoekstra

Mark Hoekstra, bevlogen hacker, tech knutselaar én Mac liefhebber is vrijdag 19 september overleden aan de gevolgen van een hartstilstand en een hersenbloeding. Hij is 34 jaar oud geworden.
Foto: Bram Belloni

Veel OMT’ers zullen Mark kennen van zijn fiets-iPod-oplader, z’n Classic Mac Audio visualisers of z’n Flash iPod mini. Mark’s toewijding, enthousiasme en vindingrijkheid leverden echter nog veel meer prachtprojecten op die uitgebreid gedocumenteerd werden op zijn eigen site GeekTechnique.org.

Vanaf 2005 liet Mark ook van zich horen als blogger op Bright.nl waar hij vol enthousiasme en met veel kennis van zaken schreef over het huidige technologische tijdperk dat hem mateloos boeide. Marks laatste project was een seksspeeltje gemaakt van bij Ikea gekochte materialen, dat onderdeel uitmaakte van de Hacking Ikea tentoonstelling.

Met het overlijden van Mark Hoekstra is een Nederlands fenomeen in de wereld van hacking en tech-lifestyle heengegaan. OMT wenst vrienden en familie van Mark sterkte toe.

Er kan verder gepraat worden over het overlijden van Mark in de community.

Reageer op artikel:
In memoriam Mark Hoekstra
Sluiten