iCreate binnenkort verkrijgbaar, win nu een proefabonnement

Door: Koen van Tongeren - 28 reacties

Nog maar twee weekjes wachten en dan zal het tweede Nederlandstalige Apple magazine het levenslicht zien. iCreate is al langer bekend als Engelstalig Mac/iPod/iPhone magazine maar zal vanaf eind september ook een editie maken met deels vertaalde artikelen en deels nieuws en achtergronden van vaderlandse bodem.

‘Als Apple zelf een magazine zou maken, dan was het iCreate’, zo leest de website zelfverzekerd. Om die hoge verwachtingen waar te maken gaat men meteen met een grote klapper van start: een interview met niemand minder dan OMT podcasters Jan David, Lucas en ondergetekende.

Om dit heugelijke feit te vieren heeft iCreate een speciale OMT prijsvraag in het leven geroepen. Met de beantwoording van twee vragen maak je kans op één van de drie proefabonnementen ter waarde van € 15,-.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  sypie

  Voor die €15 krijg je drie nummers volgens de website. (€ 8,95 per nummer is ook niet goedkoop) Waarom moeten die “vakbladen” altijd zo prijzig zijn? Omdat een Mac gebruiker het toch wel heeft? Ik kijk het eerste exemplaar wel in in een winkel, en besluit dan wel of ik er één koop…

 • Profielfoto
  error

  Dus iCreate wil graag volledige NAW-gegevens van OMT-bezoekers, bedenkt hiervoor een prijsvraag samen met de OMT-redactie en heeft hier in totaal € 45 – vijfenveertig euro! – voor over (= 3 x een gratis kennismakingsabonnementen t.w.v. €15).

  “Je gegevens kunnen worden gebruikt om je een aanbieding te doen voor iCreate” staat er dan in de kleine lettertjes.

  ???

 • Profielfoto
  Regex

  Inderdaad als apple een magazine gemaakt zou hebben zou het dit blad geweest zijn.

  Ze kleden je uit en je krijgt een matig product…. :D

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Zelfs je geboortedatum willen ze weten, leuk krijg ik dan een felicitatie kaart op je verjaardag?

  @ error:
  wel flauw om het antwoord voor te zeggen

 • Profielfoto
  Lesliedec

  Thuis liggen er meerdere exemplaren van de engelstalige versie…heel fijn blad om te lezen..maar voor een prijs van 15 euro (prijs van die versie bij ons) kan je al een internet abonnement betalen, en daar vind je ook alles van tutorials en nieuws

 • Profielfoto
  error

  @ Pappapaul: okee… gewist. Het zou alleen lullig zijn als je het volledige formulier gaat invullen en dan als antwoord bijvoorbeeld ‘Lisa’ tikt. Maak je niet eens kans op die prijs.

  Overigens: prima hoor zo’n actie… maar doe dan royaal en geef minstens 10 kennismakingsabonnementen weg of 3 jaarabonnementen (maar goed, wellicht verschijnen er niet meer dan 3 exemplaren).

 • Profielfoto
  dago

  lekker negatief allemaal…

  Maar ik onderschrijf het wel;-)

 • Profielfoto
  Rolf

  Ik heb de UK uitgave vanaf nummer 1. Geheel compleet. In het begin vond ik het een geweldig blad. Mooi en met goede informatie. Niet TE professioneel (voor mij als amateur-consument), maar inmiddels staan er VEEL dingen in die ik zelf al weet. Sta ook op het punt om het abo niet te verlengen. Zou mij niets verbazen als de eerste jaargangen van de nl versie vol staan met vertaalde artikelen uit de uk versie….ze zullen minimaal ‘achterlopen’ schat ik zo…..

  voor mij niet dus.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Inderdaad als apple een magazine gemaakt zou hebben zou het dit blad geweest zijn.
  Wat is dan de reden dat Apple het toch NIET heeft gedaan?

  Want als Apple gezien had dat het goed was… dan hadden ze het vast gedaan, of uitgevonden… Dus het blad mist blijkbaar toch wat… ik heb me al veel te vaak aan de zelfde steen gestoten…

  De eerste uitgave is cool (lokkertje)… de rest daarna zuigt!
  Want dan wordt het blad weer verzadigd met reclame e.d.

  Maar laten ze zich eerst maar bewijzen…
  mensen zitten wel te wachten op zo’n blad…

 • Profielfoto
  ChrisMax

  Opzich wel een leuk blad volgens mij! Ik kan er zeker veel van leren als ik voor het eerste een Apple ga halen. Beetje aan de dure kant maar hou er wel van om ergens in te bladeren en tutorials te lezen met plaatjes etc. Natuurlijk is er een hoop op internet te vinden maar dat is eigenlijk met alles zo. En tja Apple blijft een duur imago hebben dus dit blad natuurlijk ook..

 • Profielfoto
  majorB

  Macfan als eerste en enige was al niets.
  Het feit dat iCreate zich al gaat bezighouden met een “diepte-intervieuw” bij OMT-leden geeft al aan dat ze weinig anders te brengen hebben.
  De voorvertoning van het blad op internet geeft dit al aan.
  Ik blijf gewoon bij macwelt (€ 3,95 p/m) , degelijk, goed en geen modieuze fratsen

 • Profielfoto
  Bor

  Hallo mensen, je kunt iets GRATIS krijgen… Dat loont toch de moeite wel als je wint?

  Of wacht, doe maar gewoon niet mee. Heb ik meer kans om te winnen tenslotte.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  En hoppa! Ingeschreven op een nieuwsbrief. Dat is dan weer jammer dat dat wat je vermoed uitkomt. Het zou ze sieren wanneer het gewoon om een leuke prijsvraag gaat zonder achterliggende gedachte en waarbij de input welkom is..

 • Profielfoto
  Monsta

  @ sypie. Zo zo 3 nummers voor 15 euro, ja echt duur hoor! (not!). Voor een echte goede magazine mag je voor een enkel exemplaar wel 20 euro neerleggen hoor. Nu weet ik niet welke kwaliteit iCreate uitdraagt, maar blijkbaar ben jij al gauw tevreden met het type breakout/hitkrant voor een paar euro?

 • Profielfoto
  sasquatch

  wat een gezever, ik noem geen namen(mr Evil)

 • Profielfoto
  macjk

  waarom moeten die mac blaadjes altijd zo duur zijn en zo weinig inhoud hebben? lees nu wel eens de macfan waar ze al het belachelijke bedrag van 7,95 voor durven te vragen en dan komt er nu nog icreate die 8,95 durtf te vragen. (kunnen ze die stomme cdtjes ook gelijk weglaten dat scheelt een euro en volgensmij gebruikt ook niemand ze).

  maar goed succes met het nieuwe blad als het 5 euro per blad wordt hebben ze er een abonnee bij

 • Profielfoto
  Bor

  @Monsta:

  Jij koopt zeker ook Appleproducten omdat dat duurder is?

 • Profielfoto
  Mr Evil

  Wat je er ook vindt, het blad straalt, bij de voorpagina, een te hoog windows gehalte uit.
  De doelgroep is hiermee duidelijk.

 • Profielfoto
  Esquare

  “Een te hoog windows gehalte”….? ???

 • Profielfoto
  ChrisMax

  Wat is een alternatief voor dit boekje, nederlands graag? MacFan zeker maar welke heb je nog meer?

 • Profielfoto
  icreate

  ja lap! ik had beter een pattent genomen op mijn onemorething gebruikersnaam! :D

 • Profielfoto
  theiz

  En dan 2 van de drie oprichters noemen in de vraag…
  Tuurlijk, Ronald Wayne heeft niet zo heel veel bijgedragen bij de ontwikkeling, maar hij was er wel bij.

 • Profielfoto
  ibart84

  Ja dat is dan wel weer een beetje jammer en zonde. Komen ze eindelijk met iets nieuws en origineel om vervolgens over te stappen op iets wat al bestaat. Ik vond het eigenlijk best wel leuk en wist het goed te waarderen die nieuwe campagne en snap dan ook niet waarom ze nu ineens besluiten om het idee van Apple te jatten, vind het jammer zelfs.

  Ik kon wel lachen om die twee, maar helaas

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het uitgeven van zo’n blad anno 2008 achterhaald. Je kunt dan beter een goeie website maken en die goed updaten.

 • Profielfoto
  Monsta

  @ Bor, nee omdat ik nou eenmaal veel waarde hecht aan hoge kwaliteit en de compleetheid van een product. Los van feit dat ik een arme student ben heb ik liever 1 goed gespecialiseerd Engelstalig blad waar ik 20 euro voor moet betalen, dan 10 goedkope Nederlandstalige blaadjes welke voor meer dan 40% uit reclame spreads bestaat, 40% oude koeien, 10% onzin en 10% werkelijk ‘nieuws’ (indien je ‘em op tijd koopt of geleverd krijg). Nee.. geef mij OMT.nl, ComputerArts Projects & DigitalArts maar.

 • Profielfoto
  M-Jay

  Ik heb gewoon een prof abo genomen ben wel benieuwd wat ze te bieden hebben. ;)

 • Profielfoto
  macjk

  Hey M-Jay let wel op dat ze dit automatisch met een jaar verlengen. Zou het netter vinden als ze een abo aanbieden wat na 3 keer automatisch stopt nu moet je gelijk een brief erachter aansturen dat je opzegt

 • Profielfoto
  mikelinden

  ik heb het blad in de boekhandel bekeken en vond het niet zo heel bijzonder, als gemiddelde omt bezoeker weet je het meeste wel