Greenpeace tevreden

Door: Statenweg - 20 reacties

Niet alleen trouwe Applefans zijn gisteren overdonderd door de nieuwe iPod nano en iPod touch, ook Greenpeace is meer dan tevreden.

Steve Jobs meldde tijdens zijn laatste keynote dat bij het ontwerpen van de nieuwe iPod nano en iPod touch diverse giftige stoffen geweerd zijn. Volgens Greenpace een teken dat Apple haar eerder aangekondigde maatregelen om milieuvriendelijkere producten te maken serieus neemt.

“Greenpeace congratulates Apple for phasing out harmful chemicals like PVC and BFRs in its new, much greener iPods.”, aldus Casey Harrell van Greenpeace. Volgens de milieuorganisatie tonen Apple’s nieuwe producten aan dat mileuvriendelijke producten niet perse duurder hoeven te zijn: “…these are the cheapest iPods yet.”

Greenpeace stelt verder dat Apple nu tussen de leiders in haar branche behoort als het gaat om milieuvriendelijkheid, maar dat dit geen reden is om stil te gaan zitten. De organisatie hoopt dat aan het einde van dit jaar Apple’s hele productlijn vrij van giftige stoffen zal zijn.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  HerQ

  Eindelijk een iets positiefs van GreenPeace. Ze hebben meestal wel iets te zeuren :angry:

 • Profielfoto
  iJohan

  Ik vind het heel goed dat we nu steeds meer milieuvriendelijke elektronica krijgen!!!

 • Profielfoto
  brandfles

  Ja leuk het milieu, en als het zometeen wat kouder is staan/zitten de mensen gezellig op het terras bij een café met een heerlijke terrasverwarmer met een milieuvriendelijke iPhone/iPod. (handig zo’n rookverbod).

 • Profielfoto
  ozzie X

  Goed nieuws!
  Mede dankzij de acties van GP heeft Apple nu een duidelijke keuze gemaakt voor een groene iPod. Voor iedereen winst!
  Misschien dat het gezeur over GP nu ook eens wat minder kan worden.

 • Profielfoto
  Jeordy

  Sinds wanneer bepaalt Greenpeace de standaard??? En wie heeft Greenpeace de macht gegeven om die standaard te bepalen? Dus wat Greenpeace goed vindt, maakt het oke? Kan iemand niet snel even een bom onder die hele milieumaffia leggen? Sinds de aankondiging van het CO2 probleem (overigens een vrij normaal natuurverschijnsel), hebben milieuorganisaties card blanche gekregen om alles en iedereen aan de schandpaal te nagelen die in hún ogen niet voldoet aan een bepaalde milieunorm.

  Greenpeace blij? Nou en!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Rustig maar jongen. Neem nog even een pilletje en dan lekker gaan slapen.

 • Profielfoto
  Maced.2

  NEXT !!!!

 • Profielfoto
  Marius1976

  Of je nu voor of tegen greenpeace bent… ik vind het in ieder geval wel netjes dat ze nu ook een felicitatie de deur uit doen.

 • Profielfoto
  FilX

  Grappig dat iedereen die vindt dat GreenPeace zeurt daar zelf enorm over aan het zeuren zijn…

  GreenPeace doet wat hun actie tegen Apple betreft iig aan Fair Play. De actie ‘tegen’ Apple was zo-wie-zo al ‘netjes’ (ze prezen Apple om hun producten maar waren kritisch over het gebruik van bepaalde stoffen) en ze laten ook nu duidelijk van zich horen door Apple te feliciteren met hun ‘groene iPods’… Apple stunt zelf ook met hun ‘kijk hoe groen wij zijn’ nu, een mooi 1-2tje waar uiteindelijk iedereen beter van wordt…

  Gaan schelden op GreenPeace (“milieumaffia waar een bom onder moet” ?!?) zegt vooral wat over de regide, negatieve, dogmatisch blik van mensen die… nou ja, die altijd wel wat te zeuren hebben omdat… tja, waarom eigenlijk ?

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Nu de verpakkingsmaterialen nog.
  Je wilt niet weten hoeveel afval (en werk!) je hebt van een een doos vol Airports, dat is echt ongelooflijk.

 • Profielfoto
  Marius1976

  +1 voor FilX

 • Profielfoto
  Spooter

  Nu nog je accu makkelijk kunnen vervangen en DAN ben ik pas BLIJ

  (het is toch stom dat je je Ipod moet wegfl*kker*n als je accu of schijf verr*t raakt ?

 • Profielfoto
  Bert987

  zeg maar gerust +10 voor FilX. Dit is zowiezo een win win situatie. Degene die dat niet zien, ja…

 • Profielfoto
  Mattnh

  @Jeordy op donderdag 11 september 2008 8:46
  Je zuigt echt ballen.

  En schoner omgaan met materiaal kan nooit kwaad.
  Win-win inderdaad.
  Dus gewoon goed nieuws eigenlijk:D

 • Profielfoto
  caers_bart

  Door dat zeuren heeft greenpeace wel iets bereikt, en daar moeten we blij om zijn. Een innovatief bedrijf als apple moet laten zien dat ze in alles koploper zijn.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Goed nieuws van Greenpeace. Ik vind ut alleen wel een beetje gek op ut eind. Ze zeggen jah jullie moeten niet stilstaan terwijl Steve heeel duidelijk in z’n speech zei dat ze nog met veel meer dingen bezig zijn qua milieu maar dat dit het begin was:P. Daar hoor ik ze niet over. Maar toch goed nieuws en blij dat iPods ook milieuvriendelijker worden geproduceerd.

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  Groen, groen, groen, als een appel:D

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Voor het eind van het jaar alles groen? Ik denk het niet.

 • Profielfoto
  ozzie X

  En voor wie nog twijfelt of GP ook andere bedrijven aanpakt: deze keiharde actie speelde zich vanochtend af! Wat een terroristen zijn het toch!
  Greenpeace heeft vrijdagochtend voor het hoofdkantoor van Philips aan het Amstelplein kleine flesjes water aan het personeel uitgedeeld.
  Het water was volgens een woordvoerster van de milieuorganisatie afkomstig uit een Ghanees meertje dat zwaar vervuild is door giftige stoffen uit illegaal gedumpte elektronica.
  Greenpeace wil met de actie grote elektronicafabrikanten aanspreken op hun gebrek aan betrokkenheid bij de recycling van hun oude, afgedankte producten. Die belanden vaak in ont-wikkelingslanden en veroorzaken daar grote milieu- en gezondheidsproblemen.

 • Profielfoto
  Thura

  Gaaf dat er nu gifvrije iPods zijn. Goed dat Greenpeace Apple met de neus op de feiten heeft gedrukt, en dat Steve geluisterd heeft. Hij is ook een stuk opener over hun milieubeleid geworden. :)
  En Greenpeace kan nu de volgende aanpakken. Als ze een beetje slim zijn bij Philips dan doen ze snel wat Greenpeace vraagt.