Eindelijk is hij er: de SuperSite SwitcherGuide

Door: Maarten ter Horst - 28 reacties

Paul Thurrott overtreft zichzelf. De bloggende Microsoft-fanaat is namelijk een uitgebreide stap-voor-stap gids aan het schrijven voor het overstappen van Mac naar Windows. Dat is (uiteraard) een primeur, dus besteden wij er aandacht aan. Het duurt natuurlijk nog weken voor het hele werkstuk af is, maar een paar interessante onderwerpen zijn al aan bod gekomen.

De eerste zin van de inleiding bijvoorbeeld grijpt meteen aan: “Hold on, hold on: I know what you’re thinking. There goes Thurrott again, goading the all-too-easily-enraged ranks of Mac fanatics into a frothing anti-Windows frenzy.” Dit spoort aan om verder te lezen, en inderdaad, hij heeft niets te veel gezegd, want: “Windows Vista is even easier to secure than Windows XP because, get this, Windows Vista is way more secure than XP out of the box. All you need is an anti-virus package.”

Gelukkig maar, want er zijn ook nadelen, zo blijkt. De keuze tussen alle verschillende versies bijvoorbeeld. “Sadly, this is one area in which Windows really is more complex (and potentially more expensive) than Mac OS X.”

Ga voor de overstapgids naar de SuperSite for Windows. Al met al interessant om in de gaten te houden, al weten we eigenlijk niet of we al helemaal overtuigd zijn…

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  Hengheng

  “Het duurt natuurlijk nog weken voor het hele werkstuk af is…”
  Lijkt me behoorlijk optimistisch.

 • Profielfoto
  Kobes

  Hij is wel eerlijk. “Vista is way more secure than XP out of the box”. Alleen misschien niet helemaal volledig, maar goed.

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Ik neem aan dat er inderdaad op dit moment 1000en gebruikers niet tevreden zijn over MacOS en ‘terug’ willen switchen.:D

  Hallo dan kwam je toch van windows af ??? (moet je dan na een paar maanden MacOSX alles weer opnieuw leren? )
  Kansloze site in mijn ogen……….

 • Profielfoto
  SebastienK

  haha die Paul, hij geeft wel niet op. Van volharding gesproken :p

 • Profielfoto
  Yeti

  Kobes op dinsdag 2 september 2008 1:09
  Hij is wel eerlijk. “Vista is way more secure than XP out of the box”. Alleen misschien niet helemaal volledig, maar goed.

  Het enige probleem is dat Vista te secure is. Echt waar, elke scheet die je laat moet je toestaan. Zelfs als je gewoon je wireless USB-muis aan sluit, voor de duizendste keer, moet je die nog toestaan.

 • Profielfoto
  Regex

  Ik ben 4 a 5 Jaar geleden overgestapt van Windows naar OSX en 3 maanden terug van OSX weer naar Windows (Vista).
  Bevalt prima, en de boel is gewoon een stuk sneller dan onder OSX (zeker qua hardware, apple hardware is mooi maar ZO sloom), het toestaan zoals Yeti melde is gewoon wederom gebazel van iemand die niet weet waar hij over praat en simpelweg Vistabashen omdat iedereen dat doet, het is nl gewoon uit te zetten. De enige mac die ik nog heb is een mini, en die draait vrolijk xp mediacentre onder mijn televisie:)

  Zo heeft iedereen zijn eigen smaak en voorkeur.

 • Profielfoto
  Stewie

  Ik ben begin dit jaar naar OSX over gestapt en heb er absoluut geen spijt van. Ik gebruik ook XP en ik heb een paar maanden geleden Vista geinstalleerd bij mijn ouders, maar ik denk toch dat ik bij Mac blijf in de toekomst. Alledrie hebben ze voor- en nadelen, maar voorlopig heb ik op de Mac geen problemen en met windows meerdere malen…

 • Profielfoto
  iMartien

  1 woord: briljant!

 • Profielfoto
  iSneaker

  Ik mag dan maar net zijn overgestapt op mac osx, je merkt het verschil overduidelijk. Windoos loopt altijd vast. Kan geen zware programma’s tegelijk draaien en je hebt allerlei virussen, spam zoals toolbars etc. Zoals ik het nu ervaar, voor mij NOOOIT maar dan ook NOOOIT meer een windoos kreng..

 • Profielfoto
  Macbart1982

  Haha grappig wat @REGEX te melden heeft…

  De boel is sneller dan op OSX ….Yeah right:)
  Ik heb hier 400 Windows systemen in “onderhoud” en 10 Imac systemen waar ik niet eens naar om hoef te kijken, want werkt toch altijd.

  Windows sneller dan OSX? Het laatste start hier binnen 15 seconden, Windows is dan nog bezig.

  Vraag mij af of je wel in het bezit bent van een Apple.

 • Profielfoto
  prullenbak

  ” I’ll start. I’m Paul, and I’m a wine and coffee snob, and an NPR-listening, East Coast liberal. You, the Mac fanatic who is right now furiously trying not to fire off a nasty email bomb from your mac.com address, will admit in return that you’re a smug, know-it-all so-and-so.”

  Geniaal toch…

 • Profielfoto
  snipper

  In 1 woord: flamebait. (Is daar een mooie vertaling voor in het Nederlands?)

 • Profielfoto
  Sjurkie

  @Macbart1982
  Hij geeft toch aan dat hij een Mac mini heeft?

  Mijn Powerbook G4 1,67 van 3,5 jaar oud draait nog prima en niet merkbaar traag. Mijn iMac 2,16 heb ik nooit klachten over en het iBook G3 800 van m’n zusje draait Photoshop sneller dan haar Athlon XP 2800 met 2x zoveel geheugen.

  Tuurlijk, er zijn zat gebieden waarop een windows-pc sneller zal zijn, maar om te stellen dat apple ‘ZO sloom’ is, is kort door de bocht wanneer je je hardware er niet mee vergelijkt. (mijn werk-pc met XP is veeeel sneller dan mijn Powerbook, maar heeft dan ook een E6850 en 2GB geheugen.

 • Profielfoto
  Pieterr

  Ik luister af en toe naar de http://twit.tv/ww Windows Weekly podcast van Paul Thurrott en Leo Laporte. In deze podcast gaat het overigens vaak over Apple en OS X. Deze Paul is in ieder geval geen Apple-hater. (Zijn vrouw gebruikt een MacBook.)

 • Profielfoto
  Steff

  De scholen zijn weer begonnen. Ik heb dus geen tijd voor dit soort strapatsen.

 • Profielfoto
  Oppie

  “Deze Paul is in ieder geval geen Apple-hater”.

  Dan volg jij zijn blog niet! Hij haat misschien Apple niet zo zeer (want er kan Windows op de Apple hardware draaien), maar hij haat Mac-gebruikers; één goeie opmerking over een Mac, Apple of Jobs, en je behoort bij de “iCabal”.
  Waarschijnlijk haat ie ook zijn vrouw, want die gebruikt idd een Mac mèt Mac OS X; Paul gebruikt zelf een MacBook, maar natuurlijk met enkel Windows.
  (Hij heeft trouwens ook een aantal iPod’s en een iPhone.)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Woehaaaa….tjaa….het enige dat je nodig hebt is een anti-virus pakket en heel heeel geduld…..:):) Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die eenmaal gewend op Mac weer terug wilde naar Windows.

 • Profielfoto
  vogel_rok

  Gelukkig hebben we in Nederland ook het tegenovergestelde alternatief: http://www.overstappennaarmac.info

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  In zijn top tien lijst je met meest gebruikte software staat o.a. Microsoft Paint. Wat een armzalig leventje…

  http://www.winsupersite.com/paul/whatiuse.asp

 • Profielfoto
  eiskoud

  Ik gebruik zowel mac osx als vista en ben tevreden over beide.. en heb geen enkel probleem met beide. draaien bij mij heel erg stabiel.. het nadeel van windows is gewoon dat je er teveel aan kunt verklooien en dat de meeste windows gebruikes troep downloaden en installeren waar het systeem dan instabiel van wordt.

  als je netjes omgaat meet je computer hoef je je ook geen zorgen te maken. ik draai op beide systemen de nodige adobe aplicaties en heb nooit problemen.. alleen blijft het altijd wennen tussen de command en ctrl shortcuts.

 • Profielfoto
  Bieter

  Wij hebben nog nooit een windows computer gehad, en hoef er ook niet een.
  Ik vind apple toch de beste Programmas maken
  Op office na dan;) maar dat is er ook voor Apple

 • Profielfoto
  Emiel L

  @gijsraggers:
  En dat er op het forum hier genoeg verzoeken staan voor een ‘MS Paint-voor-OSX-of-gelijkwaardig’ vergeten we maar even…

 • Profielfoto
  mac osx rules

  De enige reden waarom je er geen bericht kan achter laten, is omdat hij het toch niet wint.

 • Profielfoto
  RowanW

  De enige reden waarom je geen bericht kan achter laten, is omdat Mac-gebruikers enorm kunnen drammen.

  Wereldnieuws. Grow up. En hou je is bezig met belangrijkere zaken.

 • Profielfoto
  djdnl

  Die paul moeten ze aannemen bij comedy central!

 • Profielfoto
  mark-a-mac

  Mmm…
  Werk nu 6 maanden met Vista (HP) laptop met 2GHz core2duo en 2Gb RAM
  Windows Mail instellen met bv Gmail lukt me niet zó dat het 100% werkt, heb maar Thunderbird geïnstalleerd (en daar ga je dus al, zo raakt je computer wel vol met troep…).
  Het opstarten duurt tijden.
  Ben ikoontjes in de menubalk kwijtgeraakt (netwerk) die ik met geen mogelijkheid meer terug krijg.
  Fijn, altijd die virusscanner die je laat wachten.
  Over integratie: Nokia PC Sync werkt drakerig (als het al werkt: bij OSX had ik niet eens software van Nokia nodig… weer software erbij zetten…)
  Het configuratiescherm is geheel vernieuwd: niets is meer terug te vinden.
  Instellen en beheren van netwerken: je hebt er minstens drie verschillende vensters voor nodig en als je niet oppast verdwaal je in de apparaatstuurprogrammatoestanden.
  Het eerste netwerkprobleem ging onze systeembeheerder te lijf met command line progjes (fijn toegankelijk voor gewone gebruikers).
  De interface van MSIE is weer dermate rommelig dat je uren moet puzzelen voordat je hebt wat je wil.
  En ik kan nog wel even doorgaan. Vista ziet er leuk kleurig uit, maar het vertoont qua ermee werken erg veel overeenkomsten met de cockpit van een Tupolev uit de jaren 70.

 • Profielfoto
  Pieterr

  @Oppie:
  >> Dan volg jij zijn blog niet!
  Die volg ik inderdaad niet.

  Maar iemand die meer Apple hardware in huis heeft dan de gemiddelde bezoeker van de OMT website kun je toch niet echt een Apple-hater noemen.;-)

 • Profielfoto
  Bandjar

  Dual boot blijft toch het beste, waarom kiezen??