Statenweg
Statenweg Nieuws 13 september 2008

Developers maken zich zorgen over toelatingsbeleid App Store

Afgelopen week maakte Apple bekend in twee maanden tijd 100 miljoen applicaties voor de iPhone en de iPod touch te hebben verkocht via de App Store. Hiermee hebben de iPhone en iPod touch zich als platform voor software en games meer dan bewezen.

Ondertussen maken developers zich steeds meer zorgen over het toelatingsbeleid van de App Store. Applicaties dienen door Apple te worden goedgekeurd alvorens ze in de App Store verschijnen. Dit om te voorkomen dat ongepaste applicaties of applicaties die op misbruik uit zijn hun weg vinden naar de gebruiker. Apple behoudt zich het recht applicaties te allen tijde te mogen weigeren.

Inmiddels hebben diverse developers gemeld dat hun applicatie niet toegelaten is tot de App Store, ondanks dat deze voldeed aan de vooraf gestelde voorwaarden. Recente voorbeelden hiervan zijn Podcaster, een podcastmanager die volgens Apple qua functionaliteit deels overlapt met iTunes, en Pull my finger, dat bij gebruik onfrisse geluiden voortbrengt en volgens Apple van beperkt nut is.

De onzekerheid of een applicatie wordt toegestaan leidt er volgens developers toe dat de ontwikkeling van applicaties geremd wordt. Mogelijke oplossingen zouden zijn dat Apple uitgebreidere voorwaarden stelt voor toelating of dat zij developers reeds voorafgaande aan de ontwikkeling van een applicatie aan de hand van een idee laten weten of deze toegelaten zal worden.

Wat vindt u van deze ontwikkeling?

Reageer op artikel:
Developers maken zich zorgen over toelatingsbeleid App Store
Sluiten