De nieuwe iPod nano

Door: Lucas Raggers - 63 reacties

Heeft Kevin Rose dan toch weer gelijk gekregen? Op 23 augustus meldde hij dat de iPod nano spoedig een flinke update zou krijgen. En zie daar, Apple huurde vervolgens een zaaltje in het Yerba Buena Center for the Arts af en gisteren verscheen daar de eerste foto van de nieuwe iPod nano.

De nano, van wit krasgevoelig opdondertje naar een ‘all aluminum’ behuizing en via het 3e generatie dikkertje naar wederom een rank en slanke vorm. ZO lijkt het. Dinsdag weten we meer.

Reacties

63 reacties
 • Profielfoto
  Jakobbb

  Ja het ziet er erg echt uit. Ik denk dat het ‘m wordt

 • Profielfoto
  proud

  Nice nice nice.

 • Profielfoto
  bedhead

  Lanceren die handel!

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Lijkt wel erg veel op de 2e generatie iPod nano, of ligt het aan mij?!:p
  Maar ondanks dat, ziet hij er (voor zover ik kan zien) mooi uit!:)

 • Profielfoto
  reven

  Bizar dat Kevin Rose zich laat misbruiken voor PR doeleinden van Apple.
  De verwachtingen van de pers moeten worden gemanaged om teleurstelling te voorkomen na een spectaculaire Steve show.

  Ziet er overigens goed uit.
  Stilletjes hoop ik dat Apple iets lanceert wat ons helemaal achterover slaat.

  Mac fan 4 live

 • Profielfoto
  LEXY

  @ B-mac fan, lijkt idd op de nano 2g maar dan met een lang gekanteld scherm!!!

 • Profielfoto
  Melle

  ik denk dat ik hem pas ga mooi vinden in het echt. Als ik hem in mijn handen eens ga hebben.

 • Profielfoto
  Bumba86

  Wat met deze foto (http://www.engadget.com/2008/09/06/supposed-ipod-nano-4g-really-unboxed/) dan? Ziet er ook echt uit maar dan wel compleet anders.

 • Profielfoto
  reddog

  Dat is een echte mockup Bumba

 • Profielfoto
  pevi

  Als je er óók mee kan bellen vind ik het helemaal TOP.

  Alleen een ander jasje vind ik echt onnodig !!

  … afwachten maar

 • Profielfoto
  LEXY

  Hoezo Bumba? Is toch precies heltzelfde maar dan recht van boven gefotografeerd en met een ander metallic kleurtje?!

 • Profielfoto
  Bieter

  Reken er maar niet op dat je er mee kan bellen:)
  Ik ben meer benieuwd naar de nieuwe iPod touch en Classic.
  Die nano koop ik toch niet:)

 • Profielfoto
  applefiel

  Erg mooi! :D Kijk uit naar dinsdag

 • Profielfoto
  iJeroen

  Yee! Kopen die handel! Erg mooi.

 • Profielfoto
  Bumba86

  @ LEXY: Die tweede foto heeft een andere verpakking en ziet er niet afgerond uit zoals deze …

 • Profielfoto
  NTG

  gaaf zeg!

 • Profielfoto
  macosxfreaky

  in hoeveel gig zou ie komen

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik wil niet meuten… maar als dit hem wordt… ieks…

  Ik vind juist de huidige nano erg fraai, en ik was ook blij dat ze van dat langwerpige concept afgestapt waren.

  Groet
  M.

 • Profielfoto
  RowanW

  Ik hoop eigenlijk meer dat Kevin gelijk heeft wat iTunes 8 aan gaat.

 • Profielfoto
  Nicks

  Dit zal ‘m wel worden ja. Ziet er erg overtuigend uit.

  Ik benieuwd wat ze met de interface hebben gedaan. Een scherm in de lengte lijkt mij een goeie zet. Ik vond de splitscreen van de huidige Nano’s altijd een beetje vage actie van Apple.

 • Profielfoto
  Monsta

  Oranje?:( graag ook eentje in het zwart+zilver!

 • Profielfoto
  GrizzDesign

  Ik denk niet dat het gephotoshopt is, maar ik denk ook dat het zeker geen Apple product is.

  Kevin Rose heeft een gerucht op gang geholpen, en alle grappenmakers met macht doen vrolijk mee, en maken een maar holle knutsels en maken er fotos van. Vervolgens zeggen deze grappenmakers dat ze het stiekem hebben gevonden en een foto gemaakt. Hierdoor lijkt het van verschillende bronnen te komen.

  We wachten af.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Leuk die kleur ook! Heel gaaf! Oranje komt nu weer helemaal in! kan niet wachten tot hij uit is!

 • Profielfoto
  milann

  Hmm vind de huidige generatie mooier…

 • Profielfoto
  .Daan

  Zijn jullie nou echt zo dom?
  Ieder ziet toch dat dit gewoon een zwaar gephotoshopte iPod nano 2e generatie is? Bij die link van Bumba zit er zelfs de usbkabel van de iPod nano 2G bij! Die van de nieuwe iPods hebben een korter dockstuk.
  En de oranje iPod shuffle is volgens mij ook de slechtsverkochte kleur iPod shuffle. Dus dan maken ze heus geen oranje iPod nano.

 • Profielfoto
  BigAL

  Het is allemaal een beetje van hetzelfde toch? Iets dikker, iets dunner, dan weer breder en een paar jaar later weer smaller en langwerpiger. Creatief hoor.

 • Profielfoto
  typonerd

  Ik denk dat de wereld niet echt zit te wachten op WEER een variatie van het oude iPod thema. Als je de foto ziet, daar is niets nieuws aan. De Chinese namaakmarkt BULKT van die spullen. Zou apple nu echt zo dom zijn om te blijven teren op dit oude succes nu iedereen er al één heeft? Ik denk het niet. Als ze niet met iets revolutionairs gaan komen dan gaan de mensen hun oude iPod heus niet inruilen. Het valt me trouwens op hoeveel mensen ik nog zie lopen met zo een leuke Shuffle van de eerste generatie.

 • Profielfoto
  kobekes

  @typonerd, Elke jaar/september komt er een heel pak 13-jarigen bij op de secundaire scholen. Voor zò’n publiek is deze iPod Nano ….
  Jij evolueert misschien stilaan naar een iPhone of MacPro, maar denk even aan het moment toen jij je eerste iPod kreeg…

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Marius1976: “Ik vind juist de huidige nano erg fraai, en ik was ook blij dat ze van dat langwerpige concept afgestapt waren. ”

  Lol, toen de fotos van de Nano 3G uitlekten waren veel mensen niet tevrede over het ontwerp, veel te dik zei men toen, krijgt men nooit verkocht, nu een jaar later is het de populairste en meest verkochte mp3 speler op de markt

  Nog een punt; toen vorig jaar die fotos uitlekte was Apple direct in gang geschoten om al die fotos van het net te krijgen, men dreigde toen zelfs met rechtzaken enzo, waarom doet apple dit nu niet , omdat deze fotos nep zijn denk ik
  De nano zal volgende week alleen maar andere kleuren krijgen, meer opslag (16 gb) en misschien verdwijnt de chrome achterkant

 • Profielfoto
  macosxfreaky

  vondt de oude eigenlijk ook goed
  waarom veranderen

 • Profielfoto
  LHJ

  hmm sorry maar … wat een lelijk ding. Durf het bijna niet te zeggen maar het ontwerp is bijna anti-apple :sealed:

 • Profielfoto
  Joid

  Soulshaker is mij net voor. Waar zijn de juristen die Engadget gebieden die foto offline te halen?

  HOAX dus

 • Profielfoto
  jeroenth

  vet maar toch maar beetje rare vorm, had meer van 3de generatie achtig verwacht

 • Profielfoto
  macosxfreaky

  ik wacht wel

 • Profielfoto
  TheM4inframe

  De oude was veel mooier, en vanwaar opeens het “dikkertje” hij is net dat ietsje breder, te verwaarlozen. Maar veel mooier en hij past beter in de Apple lijn, deze wordt in de diepte dikker en is veel te groot voor een “nano”. Ik heb het nogal gezegd als je films wilt zien op iets portable koop dan een Touch die zijn ook in 8 gig en dan heb je een veel groter scherm, trouwens op 8 gig gaan nooit veel films als je ook nog muziek wilt en je batterij trekt het toch nooit lang.

 • Profielfoto
  soulutions

  Nou en? Wat een gelul zeg! Ik heb helemaal niks aan een nieuwe iPod sinds de iPhone… ;) Laat ze bij Apple ’s komen met nieuwe monitoren en een nieuwe ‘luchtige’ MacBook (à la Air zeg maar :p )

 • Profielfoto
  lektroluver

  @LHJ totaal mee eens dit is zo anti-apple, ze hebben heus wel wat meer creativiteit als dat.

 • Profielfoto
  sven-

  Beter wordt deze het. De huidige Nano is echt een van de slechtere Nano’s (samen met de eerste gen.). Gewoon weer volledig aluminium, meerdere kleurtjes, breder scherm, niet snel last van krassen, ideaal dus.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Om winst te maken en omdat ze elk jaar weer nieuwe iPods uitbrengen:P. Innovatief zijn hoort bij Apple. Ik weet niet zo zeker over deze iPod. Hij ziet er echt uit maar het kan ook een gephotoshoppede 2G zijn. Maar ik vind het dan niet erg revolutionair want dan issut een 2G met een opgerekt scherm en videofunctie. Maar goed we zullen zien:)

 • Profielfoto
  RowanW

  @sven-:
  Hoezo slecht? Ik vind ‘m veel beter dan de tweede generatie, met suffe interface. De toen nieuwe software op de 3G met coverflow vind ik nog steeds super werken. Van wat krasjes op de achterkant van m’n nano lig ik toch echt niet wakker.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Toch een veel kleiner schermpje dan de laatste dacht ik

 • Profielfoto
  error

  Dit lijkt mij een perfecte vervanging van mij 2e generatie nano. Die 3e generatie vond ik een misser. Nu noch hopen dat de user interface weer wat beter is.

  Prima excuus om weer eens naar NYC te gaan (sinds de EU volumebeperking koop ik in de EU geen iPods meer).

 • Profielfoto
  Toinef

  persoonlijk vond ik qua breedte van het scherm de huidige nano wel handig, het is niet de mooiste.
  Maar die van de foto gaat nog verder terug dan de ipod nano 2g, de 2g leek namelijk al afgeleid van de mini die vond ik de mooiste (de verhoudingen, niet de dikte en de specs)
  ik hoop nog steeds op een breedbeeld ipod met clickwheel.

 • Profielfoto
  RowanW

  De EU volumebeperking is er ook met een reden… Ze kunnen hard genoeg wat mij betreft.

 • Profielfoto
  SebastienK

  De nano lijkt wel echt gemaakt voor modegevoelige mensen. Hoeveel keer gaat dat ding nu nog van uiterlijk veranderen? De nano lijkt echt wel de puber van de iPod familie met om de 6 maanden een nieuwe look.

 • Profielfoto
  typonerd

  macosxfreaky op zaterdag 6 september 2008 16:44
  “vondt de oude eigenlijk ook goed
  waarom veranderen”

  Woehaaa!!! Kijk nu: “vondt” met ‘dt’!
  Het forum wordt hier steeds leuker!:p

 • Profielfoto
  Simon90

  WTF?! waarom een lang scherm?
  Alles is en wordt breedbeeld, ook de huidige nano is dat, en nu gaan ze daar weer vanaf stappen? of moet je ‘m nu op z’n kant houden ofzo? Ik vind het ook lelijker, het lijkt wel zo’n goedkope clone..

 • Profielfoto
  EmuuuH

  moet hij wel net zo dun worden als de huidige nano..

 • Profielfoto
  ctxppc

  over de juristen die foto’s offline vragen: als Apple het een volgende keer doet, worden geroumerde producten meer waarschijnlijk hoewel dan Apple dan een spelletje mee speelt en liegt. :p :sealed:

 • Profielfoto
  silvercircle

  En? Nog altijd geen FM radio standaard erbij?
  Indien neen, dan mogen ze die rommel houden van mij.
  49 euro extra voor een fm ontvangen die het hele spul zo onhandig maakt door de langere kabel!
  Terwijl de ontvanger zelf misschien maar en speldenknop groot is!

 • Profielfoto
  SebastienK

  FM radio? Bestaat dat dan nog?

 • Profielfoto
  Marius1976

  Hoewel er kennelijk bij sommigen behoefte aan bestaat, vind ik vaak een ingebouwde FM radio een uiting van ‘goedkopie’ … op alle wikkie-wakkie troep zit een FM ontvanger, en vaak van uiterst bedenkelijke kwaliteit.

  Ik denk dat Apple dit ook weet en daarom geen FM ontvanger inbouwt.

 • Profielfoto
  iJeroen

  Het ziet er idd uit als een gephotoshopte 2G… ik weet het niet… zou echt kunnen zijn, maar als het fake is zou het me niet heel erg verbazen…

 • Profielfoto
  Thomash

  Waarom 3 dezelfde fotos naast elkaar?

  Voor de rest wel een leuk design.

 • Profielfoto
  lektroluver

  ik ben gisteren naar de kermis geweest, waar je zo’n mp4 speler kon winnen in het lunapark die identiek hetzelfde was als de “ipod” op deze foto’s, dit is gewoon allemaal fake!:p

 • Profielfoto
  NeefjeLepiDop

  Kan me bijna niet voorstellen dat dit de nano wordt. Ik denk eerder aan een small iPod toutch, dus met toutch screen en wordt er afgestapt van het (revolutionaire) scroll weel… Zeker om de goede features van coverflow, foto, video en games via appstore verder te kunnen uitwerken, én niet in de minste plaats om te dienen als de iPhone Nano, die waarschijnlijk wel volgend voorjaar gepresenteerd wordt.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Op het eerste zicht vind ik hem maar lelijk. Nu ben ik vooral benieuwd naar wat het toestelletje zoal kan.. Als dat ook zou tegenvallen, dan is het voor mij al op voorhand geen potentieel.

 • Profielfoto
  kobekes

  echt of fake … Ik twijfel minder en minder dat het nep is. Zeker omdat er eerst foto’s van beschermhoesjes uitlekte (met verpakking en al op IFA-beurs) en daarna dimensies en afmetingen. Deze foto ligt helemaal in dezelfde lijn en maakt zo het verhaal wel helemaal compleet he

 • Profielfoto
  Bintje

  Hehe, eindelijk een Nano die ik weer een beetje mooi begin te vinden. Vind mijn eerste generatie Nano toch een van de mooiste. Behalve het schermpje dan. Die kleine brede van tegenwoordig vind ik walgelijk.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  of het is gewoon een goeie prank. De foto’s van de groene nano kloppen niet met die oranje versie plat vs rond en het clickwiel zit op een andere plek. Ik denk dat ze allebij fake zijn. Er zou toch een product transitie komen? Ik denk dat ze geavanceerderde verranderingen gaan door brengen dan alleen de vorm en het geheugen.

 • Profielfoto
  Verdis

  ik hoop dat ze dinsdag ook de aluminium macbook aankondigen…

 • Profielfoto
  karel.me

  het is geen iPod,
  het is de iPhone Nano

 • Profielfoto
  iDecide

  Lekker gephotoshopped, let op het kunstof onderin de verpakking, die randjes lopen toch echt gewoon rond (niet ovaal) zover ik kan zien. Daarbij de onderkant van de iPod ziet er tevens uit als die van de 2G, was hier juist niet toen de tijd erg veel kritiek over?

  Het hoesje dat onlangs werd ontdekt op de beurs zou wel ovaal zijn geweest werd gezegd, maar ik geloof niet dat dit de Nano 4G is. Volgens mij is de gewoon de media door deze geruchten (misschien zelfs met opzet) op een verkeerd spoor gezet.

  We zullen het zien overmorgenavond om 19.00u nederlandse tijd.