Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 14 september 2008

Bonsai oplader

Fotosynthese is een biochemisch proces waarbij de hogere planten, de meeste algen en sommige bacteriën een deel van het licht als energiebron gebruiken om koolstofdioxide en water om te zetten in glucose (wikipedia). Maak van licht energie. Dat is ook het idee van de ‘PhotonSynthesis‘, gemaakt door designer Vivien Muller.

Het milieuvriendelijke Bonsaiboompje is opgebouwd uit losse elementen waarmee je je eigen boom kunt samenstellen. De 57 bladeren bestaan uit kleine zonnecelpaneeltjes. De energie wordt opgeslagen in een accu zodat je ook ’s avonds je iPods en iPhones kunt opladen.

Of deze energieboom daadwerkelijk op de markt komt, is twijfelachtig. Waarschijnlijk niet. Als objet d’art voldoet hij in ieder geval prima.

Reageer op artikel:
Bonsai oplader
Sluiten