Statenweg
Statenweg Nieuws 16 september 2008
Leestijd: 1 minuut

Best Buy slaat terug en koopt Napster

Vorige week maakte Steve Jobs bekend dat Apple met de iTunes Store is opgeklommen tot de grootste muziekverkoper in de Verenigde Staten met meer dan 8,5 miljoen songs aan boord en 65 miljoen gebruikers. Op de tweede plaats komt Walmart en daarachter Best Buy.

De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy lijkt zich niet erg comfortabel te voelen op deze positie. Vandaag werd namelijk bekend dat zij de online muziekdienst Napster overneemt voor een bedrag van 121 miljoen dollar (zo’n 85 miljoen euro).

Napster zorgde eind jaren 90 voor veel hoofdpijn bij de grote platenbazen door als eerste peer-to-peer-dienst het mogelijk te maken muziek op illegale wijze via internet uit te wisselen. Hiermee ontketende Napster een revolutie. Na een aantal juridische procedures heeft Napster haar activiteiten moeten staken om in 2004 terug te keren als legale downloaddienst. Momenteel kent Napster 700.000 gebruikers.

Best Buy hoopt met de aankoop zijn positie als muziekverkoper in de VS te versterken.

Voor u reden om over te stappen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Best Buy slaat terug en koopt Napster
Sluiten