Statenweg
Statenweg Nieuws 29 september 2008

Beleggers verliezen massaal vertrouwen in Apple

Het gaat allemaal om vertrouwen de laatste dagen. De ene na de andere bank wordt genationaliseerd om beleggers en spaarders het vertrouwen terug te geven dat hun geld veilig is. Vandaag bleken beleggers massaal het vertrouwen in Apple te zijn kwijtgeraakt.

Vlak na de opening van de Amerikaanse beurs daalde het aandeel Apple namelijk tot een dieptepunt. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurs noteerde het aandeel op de Nasdaq bijna 18% lager, een verlies van $22,98. De koers kwam daardoor uit op $105,26. Het betrof het grootste verlies sinds 29 september 2000. In totaal verloor het aandeel Apple dit jaar 47% van zijn waarde.

Reden voor de enorme daling waren negatieve vooruitzichten voor het aandeel Apple door analisten van de investeringsbanken Morgan Stanley en RBC Capital. Zij spraken lagere verwachtingen uit voor het aandeel als gevolg van een verwachte afname in computerverkopen aan consumenten. Apple zou in het bijzonder getroffen worden, omdat zij voornamelijk computers verkoopt in het duurdere segment. Volgens Kathryn Huberty van Morgan Stanley zal alleen de groei in de verkoop van computers onder de $1000,- onaangetast blijven. Apple is in dit segment nauwelijks vertegenwoordigd en zou daardoor genoodzaakt zijn haar prijzen te verlagen met lagere winsten als gevolg. In deze roerige tijden nemen beleggers het zekere voor het onzekere.

Reageer op artikel:
Beleggers verliezen massaal vertrouwen in Apple
Sluiten