Statenweg
Statenweg Nieuws 24 september 2008

Apple verbiedt openbaar maken correspondentie na afwijzing App Store

Nadat een applicatie voor de iPhone of de iPod Touch is afgewezen voor toegang tot de App Store doen veel ontwikkelaars hun beklag op internet. Dit leidt tot veel negatieve publiciteit voor Apple, mede doordat ontwikkelaars ertoe besluiten hun correspondentie met Apple op internet te publiceren. Apple waarschuwt ontwikkelaars nu dat deze correspondentie valt onder het Non Disclosure Agreement (NDA) dat zij zijn overeengekomen.

Deze week werd bekend dat Apple de applicatie MailWrangler heeft geweigerd voor de App Store. Deze applicatie biedt de mogelijkheid meerdere Gmail-accounts tegelijkertijd te beheren en conversaties te bundelen of te markeren met een ster. MailWrangler zou te veel overlap vertonen met een van Apple’s eigen applicaties en zou daarom kunnen leiden tot verwarring bij de gebruiker. Volgens ontwikkelaars zijn de regels voor toelating tot de App Store niet duidelijk. De onzekerheid of een applicatie wordt toegestaan leidt er volgens hen toe dat de ontwikkeling van applicaties geremd wordt.

Sommige ontwikkelaars zagen alsnog een mogelijkheid hun applicatie te verspreiden nadat deze was afgewezen middels Ad Hoc-distributie. Hiermee kan de applicatie beschikbaar gesteld worden voor een beperkt aantal gebruikers zonder tussenkomst van de App Store. De ontwikkelaar van de eerder afgewezen applicatie Podcaster meldt nu echter dat Apple zijn toegang tot Ad Hoc-distributie heeft geblokkeerd, waardoor dit niet langer mogelijk is. Volgens Apple is het niet toegestaan een applicatie via de Ad Hoc-methode te distribueren nadat deze is afgewezen voor de App Store.

Reageer op artikel:
Apple verbiedt openbaar maken correspondentie na afwijzing App Store
Sluiten