Statenweg
Statenweg Nieuws 22 september 2008

Apple profiteert van sterk merk in economisch moeilijke tijden

Uit onderzoek blijkt dat het merk Apple tot de snelst groeiende ter wereld behoort. De waarde van het merk wordt momenteel geschat op zo’n $13,7 miljard (€ 9,5 miljard). Recent heeft de succesvolle introductie van de iPhone hieraan bijgedragen.

Volgens het onderzoek kan een sterk merk een gunstige uitwerking hebben in economisch moeilijke tijden. Veel bedrijven zijn genoodzaakt hun prijzen te verlagen wanneer consumenten als gevolg van een economische crisis minder te besteden hebben. Volgens professor Nancy Koehn van de Harvard Business School zijn consumenten echter bereid een hoge prijs voor producten te blijven betalen indien zij geloven dat het merk veel waarde biedt voor hun geld. Dit zou betekenen dat Apple minder financiële schade zal lijden in economisch magere tijden.

De waarde van een merk wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder de omzet uit een merk, de invloed die het uitoefent, het imago, de marktpositie en de toekomstverwachtingen.

Stelt u de aankoop van uw nieuwe Applecomputer uit vanwege alle negatieve economische berichten in het nieuws?

Reageer op artikel:
Apple profiteert van sterk merk in economisch moeilijke tijden
Sluiten