Apple profiteert van sterk merk in economisch moeilijke tijden

Door: Statenweg - 6 reacties

Uit onderzoek blijkt dat het merk Apple tot de snelst groeiende ter wereld behoort. De waarde van het merk wordt momenteel geschat op zo’n $13,7 miljard (€ 9,5 miljard). Recent heeft de succesvolle introductie van de iPhone hieraan bijgedragen.

Volgens het onderzoek kan een sterk merk een gunstige uitwerking hebben in economisch moeilijke tijden. Veel bedrijven zijn genoodzaakt hun prijzen te verlagen wanneer consumenten als gevolg van een economische crisis minder te besteden hebben. Volgens professor Nancy Koehn van de Harvard Business School zijn consumenten echter bereid een hoge prijs voor producten te blijven betalen indien zij geloven dat het merk veel waarde biedt voor hun geld. Dit zou betekenen dat Apple minder financiële schade zal lijden in economisch magere tijden.

De waarde van een merk wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder de omzet uit een merk, de invloed die het uitoefent, het imago, de marktpositie en de toekomstverwachtingen.

Stelt u de aankoop van uw nieuwe Applecomputer uit vanwege alle negatieve economische berichten in het nieuws?

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Toinef

  ik niet, in aandelen inversteren levert immers nog veel minder op

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Welke economische problemen? ???

  Het volledige rapport van Interbrand over de Best Global Brands is te vinden op: http://interbrand.com/best_global_brands.aspx?langid=1000

 • Profielfoto
  falleri

  Waarom zou ik? Zolang ik er zelf geld voor heb stel ik dat niet uit (maar ik heb er nu geen geld voor en deze is nog net geen jaar oud:) )
  Een computer is voor mij geen luxeartikel zoals-ie dat voor veel mensen wel is. Als ik een nieuwe nodig heb (of vind dat ik dat nodig heb) schraap ik geld bij elkaar en dan komt dat ding er. Misschien is er ook een verschil tussen apple-gebruikers en pc-gebruikers in hoe zij hun computer zien. Noodzaak (als in, hoort gewoon in mijn leven thuis) of eigenlijk luxe (als in, die oude bak doet het ook nog wel even)? Luxe schaf je minder snel aan als de tijden slecht zijn.

 • Profielfoto
  Nicks

  Volgens mij moest ik bij iBeer of iPint of iets ook aanklikken dat ik 18 was.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Nou met Nederland gaat het momenteel nog goed dus wij zullen er minder goed over nadenken maar ik denk onze Amerikaanse overburen hebben er wel wat last van. Maar ik vind het wel bewijzen dat Apple echt een topbedrijf is midden in zo’n financiele crisis.

 • Profielfoto
  ctxppc

  • @ martijn: stel nu dat de wereld in zware problemen komt…
  • @ nicks: wat heeft je comment te maken met dit artikel?! Ga naar een ander artikel van vandaag dat over dit onderwerk spreekt!
  • hey, waarom zo weinig comments? :( /:D :sealed: