Apple komt met iPhone Developers Program voor hoger onderwijs

Door: Statenweg - 12 reacties

Apple is in de Verenigde Staten gestart met een speciaal programma voor het hoger onderwijs dat onderwijsinstellingen de mogelijkheid biedt les te geven in het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone en de iPod Touch. Met dit programma hoopt Apple meer mensen enthousiast te maken voor het schrijven van applicaties voor dit platform.

Via het iPhone Developers University Program kunnen maximaal 200 studenten kosteloos samenwerken aan een applicatie. Studenten kunnen gebruik maken van dezelfde hulpmiddelen als iPhone-developers, zoals de iPhone SDK en de iPhone Dev Center Resources, om applicaties te creëren, te testen, te debuggen en vervolgens beschikbaar te stellen in de App Store.

Stanford maakte als eerste bekend gebruik te zullen maken van dit nieuwe programma. Momenteel hebben al meer dan 80 studenten zich ingeschreven voor het vak iPhone Application Programming dat deze herfst van start gaat.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  sypie

  Tjah, als ze aan de ene kant mensen ontmoedigen vanwege de wazige regels omtrent het acceptatiebeleid dan moeten ze aan de andere kant weer mensen motiveren… Daarbij is Apple er natuurlijk bij gebaat dat er zoveel mogelijk applicaties komen, denkende aan de aandelen van de firma.

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Nu nog hopen dat ze een kweekvijfer in nederland gaan aanleggen.:D

 • Profielfoto
  EmuuuH

  die lessen wil ik ook wel..

 • Profielfoto
  Josebo.

  Loopt het nog niet zo goed dan met het schrijven apps?

 • Profielfoto
  wmstudio

  maar er is toch een NDA die het vierbiedt informatie uit te wisselen over iPhone Development. Of geldt dit alleen voor fora etc?

 • Profielfoto
  the_one

  Vet! Ik zou dat ook wel willen! Ik ben nu wel ADC-lid, maar ik heb niet de tijd (lees: discipline) om keihard het iPhone OS te leren. Mocht dit als een cursus via de uni aangeboden worden, dan zou ik dit graag willen doen, omdat je dan een docent hebt.

 • Profielfoto
  nl-x

  Dit is echt belachelijk en debiel. Waarom zou je als universiteit je leerlingen een vak laten volgen waarin ze een taal leren om iets te kunnen programmeren dat uiteindelijk aan censuur onderhevig zal zijn?!

  Kinderen, ga een echte taal leren!

 • Profielfoto
  ex-macfreak

  met die censuur zal het nogal meevallen : over hoeveel geweigerde apps gaat het ? Hoeveel apps staan er ondertussen in de appstore ? Dit is echt een verwaarloosbaar percentage. Bovendien is Apple de eigenaar van de winkel en bepalen ze terecht wat er wel en niet wordt verkocht !

  Dat je geen pepsi uit een coca-cola automaat kan halen, vindt iedereen logisch, maar als Apple een handvol apps weigert staat iedereen op zijn achterste poten…

  Bovendien : als je ziet wat sommige apps opbrengen, zou ik ook wel willen dat ik iets kon maken voor de iPhone !

 • Profielfoto
  Sunneh

  @d NL-X ..

  Wat noem je een echte taal? Cocoa zit vol met verschillende talen en stimuleerd het schrijven van programma’s.. op bijna dezelfde manier als het programmeren van programma’s op de mac. Dit is een goede inleiding voor verbetering in mac os x programma’s te krijgen..

  Op het moment ben ik zelf als stage bezig met een application.. maar was het handiger geweest als we nog een cursus hadden.. nouja dan maar een excellent voor me stage (8/9) door het vele verdiepen :). ps: ik ben een vormgever dus begin niet over moeilijke talen verder;)

 • Profielfoto
  Islandsvinur

  Het programmeren voor een mobiel apparaat is een heel ander verhaal dan voor een standaard werkstation. Alleen daarom is het al interessant om zo’n vak aan te bieden. Het biedt interessante problemen in de richting van user interaction en het is waarschijnlijk ook best leuk om te doen.

  Dan over de censuur, je open source programma’s kan je natuurlijk gewoon verspreiden en door anderen zelf laten compileren en op hun iPhone laten zetten toch? Dat is eigenlijk iets wat ik nog nergens heb gelezen of gezien, of dat mogelijk is. Voor een bepaalde klasse van applicaties zou dat wel een oplossing zijn, denk ik.

 • Profielfoto
  Bor

  Dat is wel heel cool.

 • Profielfoto
  lektroluver

  @the_one zelfde verhaal, ‘k zou ook liever een docent hebben. :)