Statenweg
Statenweg Nieuws 24 september 2008

Apple komt met iPhone Developers Program voor hoger onderwijs

Apple is in de Verenigde Staten gestart met een speciaal programma voor het hoger onderwijs dat onderwijsinstellingen de mogelijkheid biedt les te geven in het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone en de iPod Touch. Met dit programma hoopt Apple meer mensen enthousiast te maken voor het schrijven van applicaties voor dit platform.

Via het iPhone Developers University Program kunnen maximaal 200 studenten kosteloos samenwerken aan een applicatie. Studenten kunnen gebruik maken van dezelfde hulpmiddelen als iPhone-developers, zoals de iPhone SDK en de iPhone Dev Center Resources, om applicaties te creëren, te testen, te debuggen en vervolgens beschikbaar te stellen in de App Store.

Stanford maakte als eerste bekend gebruik te zullen maken van dit nieuwe programma. Momenteel hebben al meer dan 80 studenten zich ingeschreven voor het vak iPhone Application Programming dat deze herfst van start gaat.

Reageer op artikel:
Apple komt met iPhone Developers Program voor hoger onderwijs
Sluiten