Apple Expo 2008 van start zonder Apple

Door: Lucas Raggers - 7 reacties

Vandaag is Apple Expo 2008 van start gegaan in Porte de Versailles in Parijs. Waar Apple vorig jaar nog aanwezig was op de beurs met een grote stand, is Apple dit jaar de grote afwezige.

Apple heeft er duidelijk voor gekozen om op minder beurzen groots uit te pakken. Dit terwijl Apple in het verleden mooie keynote speeches heeft gehouden in Parijs. Zo werd de beta van OS X in 2000 in Parijs aangekondigd en introduceerde Phil Schiller in 2004 de iMac G5.

Afijn, dit jaar geen Apple in hal 5 en dit jaar ook geen OMT in Parijs. Voor een grondige impressie van Apple Expo verwijzen we je naar onze 100e video podcast van vorig jaar.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Falc

  Komop, Safari heeft toch een spellingscontrole..

  Is niet erg ook, dan is juist de impact op de events waar ze wel aanwezig zijn groter.

 • Profielfoto
  sturb

  Een apple expo zonder apple…… moet niet veel gekker worden.

 • Profielfoto
  ChrisMax

  Jammer

 • Profielfoto
  Spongebob

  Apple had beter gewacht met de keynote over de nieuwe iPod nano’s om het op DEZE Apple Expo te komen voorstellen.

  Gaf deze Apple Expo tenminste weer wat glans, opkomst en cachet.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Is Steve Jobs vandaag niet in Nederland? “zijn” Gulfstream 5 zakenjet (registratie N2N) is vanochtend gezien op Rotterdam airport…

 • Profielfoto
  2erik

  Hier even een berichtje uit Parijs, vanaf de Apple Expo. Inderdaad, geen Apple, wel een hele hoop andere gerelateerde bedrijven. Ik ben ooit bij de laatste keynote van Steve in Parijs geweest, en ook de introductie van de iMac door Phil staat nog in m’n geheugen gegrifd. Sindsdien heeft de Apple veel aan uitstraling moeten inboeten. Ik had me opgegeven voor een aantal interessante sessies, maar kwam er al snel achter dat alles in het Frans was. Nou is m’n Frans blijven steken op 2e klas HAVO, dus dat schoot niet erg op. Verder zijn er heel veel vendors die geen Engels spreken, of heel erg gebrekkig.

  Op het gebied van innovatie is er ook weinig te melden. Het is voornamelijk iPod jasjes wat de klok slaat. OK, Adobe staat er met een grote stand, en zelfs Microsoft om Vista te promoten (OK, weliswaar op een Mac, maar toch).

  Beetje vreemde beurs. Had er in principe twee dagen voor uitgetrokken, maar denk niet dat ik er morgen bij ben. Ga wel een Eiffeltoren bekijken ofzo.

  Wellicht hebben andere forumleden andere impressies?

 • Profielfoto
  snipper

  Ook ik was op de Apple Expo in 2000. Na een uur had ik het wel gezien. Terwijl ik buiten op de (sanitaire stop van) m’n vriendin stond te wachten, stapte er een Amerikaanse dame in een mantelpakje op me af en vroeg me onder andere wat ik er van vond. Uiteraard vertelt dat het niet handig was dat alles (systeemtaal van uitgestalde computers, toetsenbord-indeling, boekenstands, etc) in het Frans was. Zij was van een PR bureau wat alles geregeld had en was zeer verbaasd hierover.

  ‘Doesn’t everybody in Europe speak French?’ zei ze nog.. ???

  Ook bezoekers uit Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, etc waren niet blij met dit Franse onderonsje en aangezien het nog steeds zo Francofiel georiënteerd is verbaasd het me niet dat het niet serieus genomen wordt.