Statenweg
Statenweg Nieuws 26 september 2008

Apple breidt aantal landen met iPhone 3G flink uit [Update]

Apple is momenteel druk met de derde en laatste fase in de internationale uitrol van de iPhone 3G voor dit jaar. Vanaf vandaag zal het aantal landen waarin de iPhone beschikbaar is flink uitgebreid worden.

De landen waarin de iPhone 3G binnenkort geïntroduceerd zal worden zijn: Botswana, Brazilië, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Kroatië, Dominicaanse Republiek, Egypte, Equatoriaal Guinea, Guinea, Guinee-Bissau, Ivoorkust, Jamaica, Jordanië, Kenia, Letland, Litouwen, Madagascar, Mali, Malta, Mauritius, Nicaragua, Nigeria, Panama, Rusland, Katar, Senegal, Zuid Afrika, Turkije en Venezuela.

Operators in diverse landen op deze lijst hebben bevestigd de iPhone 3G vanaf 26 september op de markt te brengen. Hoewel Luxemburg niet voorkomt op de lijst, kondigde ook VOXmobile uit Luxemburg aan vandaag te starten met de verkoop. Het is niet duidelijk of de iPhone in alle genoemde landen vanaf vandaag te koop zal zijn. Mogelijk vindt de introductie in enkele gevallen pas in de komende weken plaats. Opvallend is de afwezigheid van China en Korea op de lijst.

Momenteel is de iPhone 3G in 44 landen te koop. Op 11 juli van dit jaar begon Apple met de verkoop van de iPhone 3G in de eerste 22 landen, waaronder Nederland. Op 22 augustus kwamen daar nog eens 22 landen bij.

Gisteren bleek bovendien dat Apple in Hong Kong gestart is met de verkoop van de iPhone 3G zonder SIM-lock en zonder verplicht abonnement. “iPhone 3G purchased at the Apple Online Store can be activated with any wireless carrier,” aldus de website van Apple. Het 8GB-model is verkrijgbaar voor $5.400,- HK (€472,-). Het 16GB-model kost $6.200,- HK (€ 542,-).

Update: Vandaag meldde Reuters dat de iPhone pas op 3 oktober in Rusland verkrijgbaar zal zijn. Het lijkt dus te kloppen dat Apple de derde fase in de uitrol van de iPhone 3G verspreid heeft over enkele weken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple breidt aantal landen met iPhone 3G flink uit [Update]
Sluiten