Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 september 2008

Apple 6e computerbouwer wereldwijd

Wanneer onderzoeksbureaus als Gartner resultaten publiceren over Apple’s marktaandeel dan lijken de cijfers vaak rooskleuriger te zijn dan de realiteit ons leert. Reden hiervoor is de beperking tot het Amerikaanse continent als onderzoeksgebied. Zo kwam Gartner recent nog met de uitspraak dat Apple opgeklommen is tot op twee-na meest verkochte computer in de VS.

Vandaag hebben de onderzoekers van Gartner verder gekeken dan hun neus lang was en hebben ze naar wereldwijd marktaandeel van computerbouwers gekeken. Wat blijkt? Apple doet het met een zesde plaats minder dan binnen de VS maar dwingt als niche binnen de markt desalniettemin respect af.

Gartner erkent dat deze cijfers indrukwekkend zijn. Toch denken de onderzoekers dat Apple niet te vroeg moet juichen. Ze zien de markt langzaam verschuiven naar ultra kleine en goedkope laptops zoals de Eee PC van Asus. Deze computertjes blijken razend populair, met name in Azië. Gartner denkt dat Apple deze markt serieus zou moeten nemen om te kunnen blijven groeien.

Wat vind jij: heeft Apple een MacBook mini nodig?

Bron: Ars Technica

Reageer op artikel:
Apple 6e computerbouwer wereldwijd
Sluiten