Altijd de laatste update met Google Update Engine

Door: Lucas Raggers - 8 reacties

Google denkt aan de ontwikkelde Mac-ontwikkelaar. Vandaag geeft Google namelijk het update framework van haar eigen Mac software vrij voor anderen. Wil jij jouw programma automatisch laten updaten, dan is Google Update Engine iets voor jou.

Update Engine is niet alleen bedoeld voor Cocoa programma’s, maar ook voor voorkeuren en screensavers. Het idee is simpel. Update Engine vergelijkt een property list uit je programma met een property list op de server. Zodra de property list op de server een nieuwe versie van je programma aankondigt, dan krijg je een notificatie en begint het installatieproces. Craig, slimme jongen bij Google, legt het met behulp van Keynote nog veel beter uit op YouTube.

Zijn er überhaupt Apple software onwikkelaars onder ons?

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  jeroenth

  hoelang duurt het nog tot google met zijn eigen OS voor computers komt?

 • Profielfoto
  Aaargh

  Zoiets bestaat toch al lang, namelijk Sparkle.

 • Profielfoto
  sven-

  Niet nodig, je kunt veel beter per update bekijken of je ’t nodig hebt of niet.

 • Profielfoto
  Job Versloot

  waarom dan sven-?

 • Profielfoto
  Maced.2

  nou nou die google toch…geweldig :sealed:

 • Profielfoto
  niels

  Handig. Dus als ik het goed begrijp is dit Google’s versie van de Apple Software Update, waarin het mogelijk is voor iedereen om programma’s, en een hoop meuk, op te laten nemen zodat het óók wordt geüpdate?

  Ik zei jaren geleden al dat Apple dat eigen ding open moest stellen voor ontwikkelaars. MS Office, Adobe hebben allebei hun eigen aparte programma. Vet irritant (die van Adobe CS3 werkt niet eens).

 • Profielfoto
  ctxppc

  Vet apple, ik ben zelf developer! ???

  Ik support nielsth! ASU moest vrij zijn! Gratis concurrentie tegen Windows-programma’s. Mac-programma’s installeren vereist geen uur net zoals Windows Installer (dat dom Microsoft-installatieprogramma start samen met het programma, vreet 150 MB RAM voor niets, bewaart triplicaten met 50 MB voor niets, doet zijn werk niet bij het verwijderen, laat Windows soms vastlopen “ERROR_WINDOWS-INSTALLER DUMP REPORT”,…), waarom doet Apple dan geen één zetje voor de devver en de user om de updates te vergemakkelijken. Sparkle is mooi maar ook mooi moeilijk onvlodoende. Ik wil ASU’s interface en download-engine, en dat ie mijn de rest laat. Ik wil dat mijn appjes niet 5 of 10 MB groter zijn omdat ze gewoon Sparkle of Snowbell Updater bevatten!

  Leve de Mac :D ;) maar help eens de mensen ontwikkelen ;) ! Ik betaalde niet voor niets de Mac Developer!

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik haat nog altijd Windows!:D
  Wat een opluchting!