Statenweg
Statenweg Nieuws 30 september 2008
Leestijd: 1 minuut

Adobe heeft Flash Player voor de iPhone bijna klaar

Volgens Paul Betlem, ingenieur bij Adobe, is zijn bedrijf bijna klaar met de ontwikkeling van een Flash Player voor de iPhone. Apple is nu aan zet om de ondersteuning voor Flash op de iPhone toe te staan, aldus Betlem tijdens een conferentie in Brighton.

In maart kondigde Adobe’s CEO Shantanu Narayen, zelf ooit werkzaam geweest bij Apple, al aan bezig te zijn met een versie voor de iPhone. Volgens hem is Flash onmisbaar voor een volwaardige internetervaring. Steve Jobs, CEO van Apple, stelde echter dat hij geen interesse heeft in een uitgeklede versie van de Flash Player, die op concurrerende toestellen wel te vinden is, vanwege de beperkingen die het kent. De desktopversie van Flash zou daarentegen te zwaar zijn voor gebruik op de iPhone.

Door het gesloten karakter van de iPhone beslist Apple welke software voor de iPhone beschikbaar komt via de App Store. Als Apple Adobe’s Flash Player toestaan, dan zal deze volgens Betlem zeer binnenkort beschikbaar zijn. Het is niet duidelijk of het gaat over een plugin voor de mobiele versie van Safari of dat de Flash Player een standalone applicatie voor de iPhone zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.