Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 27 augustus 2008

Wikipedia applicatie voor iPhone/iPod ziet licht

Wikipedia – de open, online encyclopedie die volgens de publicatie van Jim Giles in Nature (2005) even nauwkeurig is als de Encyclopedia Brittanica – is nu vertaald naar een native iPhone / iPod touch applicatie (iTunes link). Naast deze nieuwe applicatie hadden we eerder reeds kennis genomen van een Wikipedia webpagina voor de iPhone

Nu de scholen en colleges weer begonnen zijn, is een ‘wiki in the pocket’ natuurlijk een van de mooiste dingen die er zijn. Bijna alle kennis van de wereld in je broekzak, daar kan geen enkele docent tegenop! Wanneer je al die zware kennis een beetje beu bent, dan is er niks leukers dan tijdens een suf college kennis op te doen van dingen die je helemaal niet had willen weten.

En dan nu terug naar Brittanica, want die waren niet zo blij met de publicatie van Giles:

“Almost everything about the journal’s investigation, from the criteria for identifying inaccuracies to the discrepancy between the article text and its headline,was wrong and misleading.”

Reageer op artikel:
Wikipedia applicatie voor iPhone/iPod ziet licht
Sluiten