Wat te doen met oude iPhone?

Door: Lucas Raggers - 39 reacties

Afijn, je hebt natuurlijk die nieuwe iPhone 3G. Maar wat doe je met je oude iPhone. Die telefoon zónder snel internet, GPS en coole looks? iPhone Central doet je drie tips aan de hand om van het onding af te komen.

De eerste mogelijkheid is om de iPhone weg te geven of te verkopen. Zorg er dan voor dat je geen persoonlijke gegevens op de iPhone achterlaat. De beste manier om hiervoor te zorgen is om een verse firmware op je iPhone te zetten. Een andere bestemming is om de iPhone te gebruiken als iPod touch.

De vraag is: wat heb jij met je oude iPhone gedaan?

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  hij staat mooi in de kast te shinen.

  en hij word wel is uitgeleend aan non belevers.

 • Profielfoto
  sturb

  Ik had op z’n minst een linkje verwacht naar de post op iphonecentral. Of zijn we bang dat mensen daar blijven plakken?

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Ik zou eerder die nieuwe weg doen, die oude is sterker, mooier design, en is sneller.

 • Profielfoto
  carpebios

  Verkocht

 • Profielfoto
  Rolf

  ben nog steeds helemaal happy met mijn iPhone 2G.

  Met de nieuwe software (dat natuurlijk weer wel) werkt Maps perfect: als je kunt plaatsbepalen op signaal EN wifi posten, kom ik behoorlijk nauwleurig uit. En 3G ? Ach, heb je niet ECHT nodig, en het verbruikt nog eens veel energie ook…

  Was er helemaal klaar voor om de 3G te kopen, maar dat is inmiddels uit de prio top 10 gezakt…. ;)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Lekker nutteloos artikel trouwens..

 • Profielfoto
  Macintosti

  2G rules! Doe ‘m echt niet weg, wacht wel op de 4e of 5e generatie. Met Wimax wellicht tegen die tijd. Maar nu voldoet m’n 2G aan (bijna) al mijn verwachtingen en eisen. GPS zou wel handig zijn, waarom kun je niet via bluetooth een GPS dongle mounten, zou voor mij de oplossing zijn. Wie weet komt dat nog via het Cydia circuit ofzo?

 • Profielfoto
  Stadsman

  Weggegeven aan vriendin.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Waarom noemen mensen het een iPhone 2G? Volgens mij zat er een EDGE chip in geen 2G maar dat kan aan mij liggen;).

 • Profielfoto
  d.C.

  Ik heb hem voor een “prikje” verkocht. Hij (16GB) was een beetje beschadigd (trilfunctie/geluid aan schakelaar was afgebroken en ingedeukt), waardoor ik wat van de prijs af heb moeten doen. Uiteindelijk is hij voor 300 euro weg gegaan.

 • Profielfoto
  iSneaker

  De dag na dat Steve bekend had gemaakt dat er een nieuwe iPhone zou komen heb ik mijn first gen gelijk van de hand gedaan. Heb er nog een leuk bedrag voor gekregen ook.

 • Profielfoto
  Jonazz

  ik ben nog opzoek naar een oude…als iemand de zijne wegdoet aan een leuke prijs,let me know..

 • Profielfoto
  queenfan

  ik gebruik hem nog, wacht tot mijn abo afloopt of dat ik een koop als ik in de buurt van België ben.

 • Profielfoto
  Rolf

  @Maverick:

  ok dan….het is een 1e generatie (1G?) iPhone, met een EDGE chip (2.5G dus?), waar nu 2.0 software op staat.

  Ehh….en nu jij weer…. :D

 • Profielfoto
  Dennisf

  Ik leen hem de komende maanden uit aan mijn zwager totdat hij zijn 3G bij T-Mobile gaat halen. Daarna bewaar ik hem voor als mijn Belgische 3G op het Telfort netwerk er ooit mee stopt :). Wie weet wordt het ooit nog eens een collectors item;)

 • Profielfoto
  47273

  Ik heb die van mij ook verkocht. Achteraf denk ik: Hij kon bijna net zo veel, alleen het internet was een stukje langzamer en die GPs doet het toch niet binnen/ in de auto/ in de trein…

  Houden is mijn advies;)

 • Profielfoto
  Gerardosx

  Geef mij maar mijn oude vertrouwde 2G. Helaas is Apple voor de distributie van de 3G in Nederland in zee gegaan met T-Mobile, met zijn gebrekkige netwerk. Zodra we met een 3G het Vodafone-net op kunnen overweeg ik – ik zeg overweeg – een overstap.

 • Profielfoto
  Afroman

  En ik heb hem gekocht van een vriendelijk forumlid! Ben er nog steeds zo blij mee als een kind met 10 lollies!

 • Profielfoto
  Dryxe

  Hij zit lekker in me zak ik hoef de 3G niet.

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  Ik ben ook niet te zwichten voor een 3G. Lekker mijn iPhone nog in gebruik en dagelijks veel plezier ervan. Wat mij opvalt is dat de meeste mensen om mij heen niet eens het verschil weten tussen de de eerste iPhone en de 3G.

 • Profielfoto
  Aidovive

  De stap van de oude naar de nieuwe iPhone was het voor mij niet waard aangezien ik erg weinig ‘on the road’ ben. Ik heb thuis en op kantoor altijd wifi toegang dus die oude (met 2.02 erop) voldoet nog prima en dat is nog sneller dan 3G ook :p Daarbij vind ik het heel jammer dat de nieuwe geen alu achterkant heeft.

 • Profielfoto
  Afroman

  @Calmcruiser

  Ja inderdaad zeg! Ze vragen mij altijd of ik bij T-Mobile een abonnement heb afgesloten. Ik zeg nee want dit is de oude iPhone.

 • Profielfoto
  Keyn

  Het ding heeft onlangs zijn eerste verjaardag gevierd! Hoezo wat heb je er mee gedaan? Die van mij gebruik ik gewoon…

 • Profielfoto
  Dries

  laat de 2g nou veel beter zijn… smaller, steviger, werkt soepeler etc. ‘k Had de 3g willen kopen.. maar daar deze heel wat minpunten heeft t.o.v. de eerste versie, wacht ik nog maar een generatie af.

 • Profielfoto
  Ericnik

  Snap niet waarom ik mijn ‘oude’ iPhone weg zou moeten doen. Ben nog nooit zo happy geweest met het ding als nu. Nieuwste software, al mijn programma’s aanschaffen via de app store. Voor zover ik zie heb ik geen sneller internet nodig.
  Daarnaast vind ik ‘m mooier dan de nieuwe. Een beetje de Macbook Pro tussen de iBooks;-)

 • Profielfoto
  pebro

  M’n vrouw heeft hem direct ingepikt.

 • Profielfoto
  freakydionsoir

  Mooi bijhouden zoals oude ipod in originele doos.
  En mijn vriendin heeft de hare gisteren verloren dus daar zijn we
  zo al vanaf. (binnenkort haar eens ergens achterlaten)

  grtzzz

  fds

 • Profielfoto
  Neptunus

  Trouwens, de iPhone 3G is ook een eerste generatie… Van de iPhone was maar 1 generatie, dus je kan 1G iPhone weglaten, omdat dat een pleonasme is. Je moet iPhone 3G zeggen als je een 3G bedoelt en iPhone als je een eerste generatie bedoelt. Tenminste, je moet natuurlijk niets.;)

 • Profielfoto
  propimp

  Is er een nieuwe dan ? Zal wel aan me voorbij gegaan zijn aangezien de 2G perfect is!!

  En dat al bijna een jaar.. geen 1 tel houd het zolang uit..:D

 • Profielfoto
  Have a cigar

  1st generation rules

 • Profielfoto
  kaiser pro

  Wat een onzin om bij elke update een nieuwe te kopen, maar als er toch twee hebt mag je mij er blij mee maken.:)

 • Profielfoto
  ibart84

  Zolang Apple geen update vrij geeft waarbij voornamelijk het slechte bereik word opgelost raad ik iedereen aan nog even aan je oude iPhone vast te houden.

  Ben zelf in het bezit van een 3G met standaard abbo en ik ben over de iPhone zelf enorm lovend en vind hem helemaal geweldig maar als ik dan veel lees dat de vorige generatie beter bereik heeft dan zou ik ook even vasthouden aan die oudere. Als dat is opgelost kan ik me eerlijk gezegd niet meer indenken waarom je bewust voor een oude kiest, maar dat ben ik.

 • Profielfoto
  Petje

  Met mijn eerste iphone kan ik nog prima bellen en van alle wifi spots gebruik maken.
  Verder is het een prima ipod en agenda.
  Met de 2.0 software merk je niet eens dat je een “oudere” hebt.
  Dus ik doe hem nooit weg.

 • Profielfoto
  JanV

  Als er nog iemand is die iemand blij wil maken met een 1/2G dan mag je mij altijd pm’en;)
  Vooral als je een mooi prijsje hebt en een student blij wilt maken;)

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  die van mij ligt in de kast, kapot. Het lcd-display is in juni kapot gegaan. Wat een helse tijd van juni – 11 augustus zeg. Ik moest terugvallen op mijn samsung d900…

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Weggegeven…

 • Profielfoto
  snoopnotthedog

  Gewoon houden tot we een jaar verder zijn. Oud? Ik heb m net 4 maanden. Ach en het enige verschil is toch gps en 3g internet. Bovendien hij is veel moooooooiiier.

 • Profielfoto
  iWout

  Ook ik zie niet echt veel voordelen in de iPhone 3G t.o.v. de 2G. De “oude iPhone” alweer een jaar in m’n bezit, en ben er nog steeds heel blij mee. Zeker nu met 2.0 en de mogelijkheden om via de App-Store leuke, goeie en onzinnige programma’s te downloaden. Nee, ik hou hem nog een tijdje.