Vijf goede redenen om geen iPhone te kopen

124 reacties

Wie wel eens een zwarte of witte iPhone 3G in zijn of haar handpalm heeft gehad, kent het verschijnsel: een plotseling opvlammende technolust die bijna onbedwingbaar flakkert in het binnenste. Maar nu het stof van de stampede die de introductie van de eerste modellen teweegbracht weer is nedergedaald, blijkt er toch veel voor te zeggen om het toestel vooralsnog links te laten liggen.

One More Thing zet de vijf voornaamste grieven op een rijtje.

5) Gedwongen winkelnering
Wie Apple als mobiele telefoonpartner uitkiest, belandt tegelijkertijd in bed met T-Mobile. En niet zo’n beetje ook: minimaal twee jaar ben je abonnementsgewijs aan de roze telecomreus gebonden. De exclusiviteitscontracten die Apple in ieder land met een telecommer van dienst heeft gesloten zullen ongetwijfeld de marktpenetratie een fikse boost geven, maar de gedwongen winkelnering laat geen enkele ruimte meer voor keuze. En dat 24 maanden lang.

4) Hij is veel te groot
Het toestel bevindt zich duidelijk aan de lompe zijde van het gelijk. Natuurlijk, dat scherm moet ergens blijven – dat begrijpen wij ook nog wel. Borst- en binnenzak zijn dan ook niet zo’n probleem, maar een gezond geschapen Hollandse knaap zal hem niet graag ter linker- of rechterzijde in de broekzak laten glijden.

3) Zonder sap vaart niemand wel
Best leuk natuurlijk: one device to rule them all. Je mobiele telefoon. Je iPod. Je PDA. Je ‘always on’ Internet Device. Je Remote Control. Maar wie zich op al die functies al te enthousiast uitleeft merkt alras dat halverwege de dag het feestje voorbij is. Dood. Leeg. Opperdepop. Even bijladen in de auto dan maar? Think again – in de voortdurende hang naar productverbetering heeft het Apple behaagd om het ‘Charge over Firewire’ draadje niet meer door te verbinden, waardoor het gros van de huidige carkits, docks en anderssoortige opladers plotseling alle dienst weigert. Een leuke presse papier is het gevolg. En een wel heel rustige middag.

2) Hij is veel te klein
Een iPod van 16GB? In 2008? Da’s nog geen 50 CD’tjes in Apple Lossless. Moet toch die iPod Classic nog mee. Ga terug naar punt 4) en vermenigvuldig het leed met twee.

1) Je kunt er niet mee bellen
Nou ja… Soms wel natuurlijk. Af en toe. Een beetje. Het 3G netwerk heeft lang niet overal een decent bereik. Zeker niet inpandig. Volgens T-Mobile ligt het niet het netwerk, maar aan de iPhone. Apple denkt daar weer heel anders over. Hoe dan ook – met een iPhone loop je een stevig risco in korte tijd de risée van je vriendenkring te worden. Je hoort ze al fluisteren:
“Waarom loopt hij nou de regen in?”
“Daar mag je hem niet mee pesten. Hij heeft een iPhone.”
“Ah…”

Reacties

124 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Ga vooral zo door met die negatieve reacties, dan blijven wij exclusief.:D

 • Profielfoto
  shadowspy

  De iPhone is nog jong. Ik gok dat de meeste problemen in verloop van tijd worden opgelost.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Apple heeft zo’n grote kans verneukt gewoon!
  Doodzonde!

 • Profielfoto
  n8n

  2) is voor mij de voornaamste reden om nog te wachten

 • Profielfoto
  MeHmO

  Die 5 redenen interesseren mij helemaal niks de iPhone is gewoon fantastisch.

 • Anoniem

  Iphone = GEWELDIG

 • Profielfoto
  sypie

  En daarom wordt er door sommige helderdenkende mensen ook nog even gewacht. Ik wacht ook nog steeds, maar dat zegt op zich niets over mijn helderdenkendheid.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Dan ken ik er nog een paar: geen vcards verzenden, geen mms verzenden, slechts 2 MP- camera en geen filts…

 • Profielfoto
  Yannes

  En geen 10 keer optische zoom. :p

 • Profielfoto
  japser909

  Tis weer zo dingetje voor de glazen kast… wel in doosje laten incl folie dan brengt ie nog wat op over 20 jaar ;)

 • Profielfoto
  @iMen

  1) Ik snap dit hele probleem niet. Dat het in dit bericht lichtelijk overdreven wordt kan ik om lachen. Maar ik heb overal netjes bereik, niet overal G3, maar dan zit ik wel op Wifi. En als je er wel problemen mee hebt lijkt dit op te lossen te zijn door een firmware update.

  2) 16gb… Vergelijk het eens met de concurent. Zoek maar eens een anderen pda op met 16gb aan opslag ruimte. Tevens is het met een app zeer eenvoudig om je gehele iTunes bibliotheek te streamen naar je iPhone of iPod Touch. Het is een noodoplossing, maar het is er tenminste wel een…

  3) Ik snap heel goed waarom er over geklaagd wordt. Maar ook hier geld: Zoek eens een anderen pda op met een batterijduur van 6 uur op 3G! Nee, die vind je niet.
  Ook vind ik dat er nu nog slecht gezegd kan worden of de batterij echt zo slecht is. Niemand heeft hem nu al zo gebruikt zoals hij eerder deed met zijn Nokia.

  4) Waarom wordt hier zo’n probleem van gemaakt? Hij is net zo groot als een Classic, en daar is nooit over geklaagd, is het niet?

  5)Als je niet voor 24 maanden aan de roze telecom reus verbonden wilt zijn rij je toch even naar Belgie? Koop je een simlock vrije iPhone voor 600,-… Onzin reden dus.

  Ik ben er nog altijd heel blij mee, de nadelen die er zijn worden door de doemdenkers altijd erg overdreven en dat is jammer. Ik vind het heerlijk dat ik mijn iPod en telefoon in 1 heb, en dat ik daar nog eens overal mee kan internetten maakt het compleet.

 • Profielfoto
  lEl

  @mika_janssens
  iets met een betere camera en flits heten ze tegenwoordig een fototoestel
  mms kan je zelf maken via de sdk en dan verkopen (wedde dat je veel verdient?)

 • Profielfoto
  Anoniem

  AHahahahahahahahhahahahaha

  Ik vind het een heel goed stukje. Was gisteren in utrecht toevallig in een T-Mobile shop. Nou super apparaat stond in een 3G dock. Vond hem echt supermooi.
  Maar:
  1. Echt DIK. Ik vind me iPod Touch al gigantisch om hem mee te nemen.
  2. Duur, ja oke Belgie import no problemo:D
  3. Niks bijzonders, je kan niet eens een foto sturen via bluetooth.

  Kan je trouwens wel on-the-go muziek verwijderen ? Dat is wat ik moet hebben op me iPod.:p

 • Profielfoto
  gomo

  Vrouwlief haar huidige abo loopt af half oktober. Mijn Blackberry abo bij Voda loopt februari af. Deze redenen helpen dus ook om de bijna onbedwingbare lust tot aanschaf uit te stellen. Komt nog bij dat er nog steeds een wachttijd van twee weken is (naar ik begrijp). Mijn hoop is dan ook dat somige van de 5 punten in Oktober al niet meer van toepassing zijn.

  BTW, grootste nadeel vind ik dat internationale gesprekskosten buiten de bundel vallen. Bij Voda zakelijk is dit niet zo, duw ik hoop dat zij over een maand of 2 ook de iPhone verkopen.

 • Profielfoto
  ming

  hier nog een verfrissende eye-opener:

  http://www.vk.tv/video/1055748

 • Profielfoto
  R1039

  KOMKOMMERTIJD
  Geen we nu zelfs mooie producten afzeiken :sealed:

 • Profielfoto
  Exquise

  met nadeel 5 een heb ik geen probleem (woon in België), dat er geen flits, betere camera en grotere opslagcapacitiet in zit is een ander paar mouwen. Ik heb hem nu sinds gisteren (al bestled sinds 11 juli) en ben er UITERST tevreden mee. Als er binnen een jaar een betere uitkomt koop ik deze en verkoop ik de huidige die ik totdan zal verzorgen dat er nauwelijks krassen opzitten.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Jezus,komt OMT ook aandacht te kort of zo?
  Koop een mooie Sony walkman phone,en al je problemen zijn opgelost.
  En je mist natuurlijk een hoop moois.

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  wat een bullshit zeg. Azijnzeikerij eersteklas. Minpunten uitvergroten. Lijkt wel de telegraaf. Valt allemaal best mee.

 • Profielfoto
  Scriptkipje

  Hahaha mooi geschreven maar te laat! ;) Ik heb hem een week en ben hopeloos verslingerd…maar ja ik ben dan ook geen gezond geschapen hollandse knaap. Maar een kipje. Met een schoudertasje.

 • Profielfoto
  midas

  ik heb van al deze punten dus geen last

 • Profielfoto
  MacX

  getverrr, komen ze nu pas mee. Heb hem al een week of twee en heb helemaal over deze 5 minpunten heen gekeken. Misschien moet ik er maar overheen blijven kijken want verder is het precies wat ik altijd al wilde, een organizer die het echt doet, m’n email bij de hand en je kunt er nog mee bellen ook.:p

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Ik snap punt 1 niet helemaal:
  zeuren dat je niet kan bellen vanwege slecht 3G bereik ??
  Sinds wanneer heb je dat dan nodig om te bellen ?

 • Profielfoto
  MrHammond

  Inderdaad, een aantal flutredenen. De batterij van dat ding is prima, heel wat beter zelfs dan van mijn Sony-Ericsson (en die heeft niet eens een groot scherm, internet, 3G en WiFi, en slechts 256 MB ipv 16 GB). En ja, het is ook een PDA, die zijn nu eenmaal wat groter dan een simpel telefoontje, daar kies je bewust voor (maar hij past toch prima in m’n broekzak). En om foto’s te maken heb ik inderdaad mijn fototoestel, die past vanwege z’n kwaliteitslens nu eenmaal niet in m’n broekzak.

  Nee, ik ben zeker zeer tevreden over m’n iPhone:p

 • Profielfoto
  Maced.2

  blabla bla bla “en alleen maar bla bla bla

  ???

 • Profielfoto
  Mehelteb

  D’r zit geen zwembad bij. Daarom heb ik ‘m!

 • Profielfoto
  oldsmelly

  Zeker niks te doen ….

  het enigste punt wat echt hout snijd is punt 5 dat je aan t-mobile vast zit en niet echt een keuze hebt in reguliere abo’s bij andere partijen.

 • Profielfoto
  Jpunt

  “Borst- en binnenzak zijn dan ook niet zo’n probleem, maar een gezond geschapen Hollandse knaap zal hem niet graag ter linker- of rechterzijde in de broekzak laten glijden.”

  Bij een skinny-jeans misschien niet, maar ik heb hier totaal geen problemen mee. Ter info, ja – ik ben gezond geschapen.

 • Profielfoto
  Laiven

  zullen we allemaal even heeeel hard gaan lachen om die gozer van vk tv met zijn kale hoofd, misschien heeft het 2G netwerk wat hersencellen uit zijn hoofd ‘geblazen’ maar die toetsjes doen het allang weer goed met die software update,

  of niet soms?

 • Profielfoto
  iAlwin

  Deze vijf vindt ik zo erg nog niet, afgezien van het bereik met 3G, om te huilen.

  1) De suffe AppStore, met de onnozelste applicaties (tenzij je er flink voor moet dokken). Meer een kwestie van Apple, dan voor de iPhone. Maar goed.
  2) Het (nog steeds) trage contactenlijst (met een lag van minstens 3 a 4 sec.
  3) Alsmaar crashende apps, soms tot spontaan rebooten toe (v 2.0.1)

  Verder is het een prima apparaat. Ik snap ook wel dat jullie wat moeten schrijven (lees: copy pasten) in deze komkommertijd.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Gewoon 3G uit zetten en gaan met die banaan (twee dagen lang).
  3G moet je alleen gebruiken als de situatie daar echt om vraagt.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Een iPhone classic (laat ik m zo maar ff noemen) vermindert al de helft van de problemen:

  5) unlocked iphone, niks aan de hand.

  4) Hij is idd wat aan de lompe kamt, maar aan de andere kant niet heel dik…dus hier is mee te leven vind ik…

  3) 5 dagen en nachten zonder laden, het enige wat ik doe : als ik uit huis ga wifi uit. Niks aan de hand.

  2) Hij is inderdaad wat klein…maar ik heb een 8 gig, en op zich kan ik daar best mee uit de voeten. En waarom apple losless, en niet gewoon mp3? En ik heb nog n ipod classic idd, daar kan tenminste ook een fatsoenlijke koptelefoon op. Probleem opgelost. iPhone is en blijft een telefoon met toevallig ook een mp3-speler.

  1) Met een ‘oude’ iphone kan je dus wel overal gewoon bellen. Ha! (enneh..wat heeft die 3g dekking nou met bellen te maken? dat snap ik neit helemaal)

  Ik heb het idee dat die 3g iphone een beetje te snel op de markt getrapt is…jammer, ik wacht wel op de volgende versie (tegen die tijd is mn abo ook verlopen:) )

 • Profielfoto
  Macman

  5) Gewongen winkelnering

  Ik heb eens zitten rekenen, en die onbeperkt internet (en/en bellen/sms) T-mobile abonnementen zijn helemaal zo gek nog niet vergeleken met het los kopen van een telefoon met een supersim(met datalimiet) van vodafone. En over een jaar kan ik hem unlocken dus verkopen en een nieuwer modelletje kopen.

  4) Hij is veel te groot

  Ik vind hem helemaal niet te groot, het scherm is lekker royaal en ik kan mijn vingers eindelijk fatsoenlijk kwijt tijdens het typen. Bovendien, hij is hartstikke plat en hij past met gemak in het binnenzakje van mijn rechterbroekzak. Beter dan die drie keer dikkere knollen van Nokia.

  3) Zonder sap vaart niemand wel

  Vergeleken met andere smartphones doet hij het helemaal niet slecht (zie test hier op OMT). Bovendien, als je verstandig met 3G en gps omgaat doe je er een stuk langer mee. Voor 35 euro koop je er de piepkleine 3G juice bij en heb je 8 uur extra,daar red ik het wel mee.

  2) Hij is veel te klein

  Nogmaals vergeleken met andere smartphones, en ja hoor, 2 x zoveel ruimte.
  Ik luister toch maar naar een deel van mijn muziek, beetje selectief kiezen…
  In de toekomst, als flash-geheugens goedkoper en groter worden komen ze vanzelf op de iPhone.

  1) Je kunt er niet mee bellen

  Valt erg mee, dekking is heel redelijk, kan altijd beter, maar waar niet?
  Als de app icall uitkomt kun je straks probleemloos op je voip account bellen of gebeld worden.

  Ik ben in ieder geval zeer tevreden. De grote kracht zit in de toegevoegde waarde van al die apps die je er op kunt draaien. :D :)

 • Profielfoto
  iAgree

  Wanneer kan ik m nou eindelijk unlocken en met vodafone abo gebruiken, das het enige wat ik hier op kan zeggen ;-).

 • Profielfoto
  prullenbak

  Trouwens, die gast van de volkskrant! Hahah! Hij heeft gewoon zo gelijk!

 • Profielfoto
  Statenweg

  Het blijft een zalig apparaat om te surfen en te mailen.

 • Profielfoto
  R-Flow

  @prullenbak
  Dan bel/sms/internet je dus amper. Anders gaat de accu met geen mogelijkheid zó lang mee.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Batterylife: te doen, mits met hersens gebruikt
  Hoeveelheid geheugen: uitstekend: playlists maken en syncen, heb je ook geen zooi bij je
  T-mobile: niets te klagen, goede prijs, goed bereik, goede service..no probs
  Contractduur: what’s the point?
  Appstore: geniale uitvinding
  Functionaliteit: 10
  Emailen: briljant
  mms: what the f*ck is dat dan? nog nooit gebruikt

 • Profielfoto
  Marius1976

  Hoe dan ook vond ik het een leuk geschreven stukje. René ten voeten uit.

  Vooral die ‘opperdepop’ kwam precies op het goede moment.

 • Profielfoto
  iJeroen

  Die Everts is echt geweldig! Loopt ‘ie heel rustig weg nadat ‘ie z’n iPhone in de container gooit… :p

 • Profielfoto
  jcouzy

  5) Tja, dure toestellen aantrekkelijk maken door 24 maanden contract, welke Mobile telecom aanbieder doet dat nou niet? Een prijsvergelijking wat betreft belminuten, internet toegang etc. lijkt me meer van toepassing.

  4) Hmmmm, de iPhone oogt groot, groot is ie zeker niet vind ik, net zo breed en hoog als de Nokia N80ie enne, stukken minder dik;-)

  3) Ach, kwestie van lader mee etc… overal is een oplossing voor, niet in problemen denken, maar in oplossingen. Wist je trouwens dat een Nokia N80ie met standaard batterij al na 40 minuten websurfen het loodje legt? Een Samsung SGH-i600 is wat dat betreft niet veel beter en dat met een high capacity batterij.

  2) 16GB is meer dan genoeg voor onderweg, heb een iPod 80GB voor in de auto, enne, zoek me helemaal suf met 11527 nummers op mijn Kenwood autoradio, stukken prettiger met de iPhone 3G met stukken minder nummers, gewoon je beste CD’s syncen en de latest podcasts natuurlijk…

  1) 3G bereik met een ander 3G toestel is ook niet overal top in Nederland, zo slecht is het nou ook weer niet, kom op heel wat plekken in het land, en mijn Nokia N80ie en Samsung SGH-i600 hebben ook vaak geen dekking (Vodafone en T-Mobile).

 • Profielfoto
  i-love-apple

  Na een maand gebruik er van te hebben gemaakt kan ik ook genoeg redenen noemen om m weer te verkopen, maar toch hou ik m. Wat is dat toch??

  – Mail
  – Safari
  – iPod

 • Profielfoto
  Have a cigar

  What’s next op OMT? De consumentbond ter inspiratie van atikelen?

 • Profielfoto
  franc met een c

  Ik heb hem nu een week, die witte vriend van me… En ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet allemaal helder en objectief meer zie… Maar mijn god, wat ben ik blij met mijn speeltje… Alle negatieve punten smelten weg in de hartverwarmende relatie tussen mij en mijn iPhone:)

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Dat had ik bij de eerste keer lezen even gemist,een Bouwmeester stukje.
  In dat geval weet ik exact hoe serieus ik dit moet nemen,niks aan de hand met de iPhone dus.

 • Profielfoto
  MacMeijers

  Al bijna 9 maanden top ontvangst met m’n iPhone bij KPN. Veel erg leuke programma’s via Installer en Cydia.geen minuut spijt gehad van aanschaf. integendeel:p

 • Profielfoto
  diamont

  Kwamkwammertijd René?

  Van alle vijf punten geen last. Punt een is zelfs onzin. Sinds wanneer heb je G3 nodig om te bellen? Ik heb er tot nu toe altijd en overal mee kunnen bellen en dat gaat ook zonder G3. Verder heeeeeel tevreden, eindelijk alles fatsoenlijk synchroniseren.

  Enige ergerpuntje is inderdaad de camera. Geen zoom, geen flits, nothing, nada. Bouw het dan alsjeblieft niet in de telefoon, want wat er nu in zit is belachelijk!

  En nee, die gozer van vk tv heeft er helemaal geen verstand van en maakt zich alleen maar belachelijk.

 • Profielfoto
  Erwal

  Net de rekening gehad van mijn Orange abonnementje, niet leuk meer. Zit voor 2 jaar aan ze vast met een HTC WinMobile geval. Spijt van, zeker wanneer je ziet dat voor het synchroniseren van wat mail e.d. ik vorige maand alleen aan datakosten al ruim 25 euro kwijt was. En overigens na een dag is dat ding ook leeg, zonder 3G en Wifi en Bluetooth. En overmatige slijtage, verf bladdert er behoorlijk af. Nog 8 maanden Orange te gaan, ik heb alvast maar een iPhone besteld met laag abonnement want ik ben dat ding spuugzat. Kom op met die iPhone, ik kan niet wachten!

 • Profielfoto
  jcouzy

  O ja, de camera, mijn oude Nokia N80ie met 3MP en flits maakt echt dramatisch slechte foto’s en dat met een Carl Zeis, mijn Samsung SGH-i600 van mijn werk, 1,3MP en dramatisch slecht, nee de iPhone 3G met 2MP camera maakt bijzonder goede foto’s in vergelijking tot wat ik met andere mobieltjes gezien heb.

 • Profielfoto
  stevenxs

  2) Hij is veel te klein
  Een iPod van 16GB? In 2008? Da’s nog geen 50 CD’tjes in Apple Lossless. Moet toch die iPod Classic nog mee. Ga terug naar punt 4) en vermenigvuldig het leed met twee.

  Wie luistert er nou naar 50 CD’tjes per dag. ???
  Kul argument. Alsof je na het overzetten van die 50 CDtjes niet meer achter je Mac kruipt, om er weer eens wat anders op te gooien.

  Nieuws graag!!!

 • Profielfoto
  Dries

  Eerste iphone was veel beter;
  – dunner en smaller (geen dikke zwarte randen links en rechts van het scherm)
  – goede ontvangst
  – scrollt soepeler en werkt accuraat
  – geen barstjes die plotseling in de behuizing ontstaan
  – stofdicht scherm in tegenstelling tot ipgone 3g

 • Profielfoto
  bobdebouwer

  En nu nog even alle spel- en typefouten eruit halen ???

 • Profielfoto
  Dries

  Zitten er niet in… Fetypt op een iphone.. Dat wel dlhrhbghrhhdlobhbijdehand

 • Profielfoto
  Alfetta

  Sorry, maar ik vind dit toch wel een erg zielig artikel, pluimpje voor de autheur!

 • Profielfoto
  mollie

  Gewoon de eerste iPhone nemen!

  Nergens last van overal bereik met KPN en batterij gaat gewoon een volledige dag mee. En dan ben ik een bovengemiddeld beller en gebruik ook de meeste applicaties frequent. En je bent tussen de massa met een 3G toch lekker eigenwijs!

  Dus niet meelopen met de rest maar gewoon je eigen lijn bepalen….. :D

 • Profielfoto
  iDuck

  Leuk stukje, :D , en mijn inziens (dit keer) nog waar ook.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  5) Gewongen winkelnering

  T-Mobile mensen zijn tot nu toe erg vriendelijk en behulpzaam aan de telefoon, contractvrij opzeggen bij Vodafone ging zeker niet gepaard met veel hartelijkheid. Eigenlijk wel prima die overstap dus, en het is niet duurder dan Voda.

  4) Hij is veel te groot

  Ik vind ‘m precies goed, verrassend wat er allemaal opzit voor z’n omvang en gewicht. Een soort micro-palmtopje eigenlijk.

  3) Zonder sap vaart niemand wel

  Hij moet wat vaker aan de lader, dat klopt, maar de wereld draait door. Chinese iPod autoladers doen het niet met de 3G, de Griffin Powerjolt doet het wel.

  2) Hij is veel te klein

  Ah joh…komt goed, d’r kan nog zoveel op. En weer af ook. Ik heb trouwens geen idee wat ik nu nog met mijn 8 gb Nano moet.

  1) Je kunt er niet mee bellen

  Joh. Wel. Met GSM. En de 3G dekking in A’dam is perfekt.

  0) Iedereen aan wie ik ‘m laat zien vind ‘m briljant. Ik had nog een appje dat muziek beluistert en dan de track herkent: Zelfs op meters afstand van de speaker werkte het. Ongelofelijk. Mijn kinderen willen telkens weer bier drinken met iPint. Dit gaat maar door. Wat is ie leuk.

  -1) Mijn prachtige Nokia 6110 Navigator. Dik en lomp inmiddels blijft hij dagen standby met dat stroeve Symbian en die droevige Windows 95 icoontjes. De slijtplekken van het slide-mechaniek maken ‘m steeds lelijker. 3G, dat wel, maar een site bekijken is bizar onhandig. En met de GPS aan is zelfs deze telefoon in 3 uur leeg. Het was leuk voor zolang het duurde. Kopen?

 • Profielfoto
  joostwijnglas

  “hier nog een verfrissende eye-opener:

  http://www.vk.tv/video/1055748

  Wedden dat hij ‘m daarna weer uit de Kliko heeft gehaald? Hij vindt ‘m veel te mooi..!

 • Profielfoto
  Uxmal

  Is het echt zo uien als die Volkskrant meneer laat zien? Ik vrees dus van wel. Wat kan die eerste versie nou niet wat die tweede wel kan?

  Misschien daar maar 1 van opsnorren? ???

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht
 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Goed artikel. True beauty only reveals if alle minpunten ook eens zijn behandeld. Een stel van die huilbaby’s die lopen piepen omdat hun verlengde ego (lees iPhone) is gekrenkt, boeien me niet zo veel.

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Goed artikel. True beauty only reveals if alle minpunten ook eens zijn behandeld. Een stel van die huilbaby’s die lopen piepen omdat hun verlengde ego (lees iPhone) is gekrenkt, boeien me niet zo veel.

 • Profielfoto
  Durk

  Als dit artikel over 5 minpunten van een microsoft product geschreven was had iedereen gezegd zie wel wat voor een [email protected]#te ding het is.
  Maar nu gaat het over een veredelde mp3 speler waar toevallig apple op staat en de meesten doen de oogkleppen op.

 • Profielfoto
  Neptunus

  In het Amerikaanse blad Mac|Life stond een artikel met 5 goede dingen en 5 slechte dingen over de iPhone. Niets is perfect, niets is een ‘piece of shit’. Tenminste, niet als er 1000 mensen voor in de rij staan. De iPhone heeft duidelijke voor- en nadelen, en iedereen kan goed zelf bepalen waar zij prioriteit aan geven. 3G is voor jou niet echt nodig, maar je moet altijd bereikbaar zijn met een goede batterij? Dan is de iPhone wellicht niet jouw ding, maar kan je voor een duurzamere gaan. Dat maakt de iPhone niet slecht, eerder niet geschikt voor jouw gebruik. Anderen zijn best bereid hem genoeg op te laden en dan dingen als mobiel internet gebruiken.

  De gene die een telefoon ontwerpt die voor iedereen perfect is, loopt slapend binnen.

 • Profielfoto
  .Robin

  5 reden waarom ik geen iPhone koop, met namen reden 3.:D

 • Profielfoto
  pvanvliet08

  Ik vraag me echt af waarom ik 3G nodig heb, ik heb meer dan genoeg aan de normale GSM of GPRS verbindingen. DIt is dan natuurlijk om te bellen. Als ik op internet iets nodig heb en er is 3G geweldig, zoniet dan wacht ik wel totdat ik bij een MCD ben of op kantoor, daar heb ik snel draadloos. Het enige echte nadeel van 3G is toch echt de batterij, bij normaal gebruik van het apparaat is het leeg na ongeveer 10 uur (en dan bedoel ik ook echt leeg, vooral 3G is debet daaraan) ik dacht dat mijn Blackberry slecht was. Totdat de technici een firmware kunnen maken die de Iphone iets efficienter met batterij om laat gaan, oplader mee.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @diegene die tegen mij zei over dat ik m amper gebruikte…

  Ik wil even duidelijk maken dat ik het in mijng eval had over een oude iphone he..dus geen 3G…en ik heb m juist dei dagen redleijk intensief gebruikt (vooral bellen) en hij ging echt zonder grappen 5 dagen mee.

  .

 • Profielfoto
  Paul

  Er zijn heel wat meer redenen dan deze 5 om hem niet te kopen. Ik woon in een land waar men de hele dag smsjes verstuurt naar elkaar. Ofschoon hier de iPhone ook ongelooflijk vereerd wordt zie ik me geen smsjes versturen met de iPhone (wat een toestand!) heb ik toch maar de Nokia E-71 gekocht…
  En, zo zijn er nog wel meer redenen denk ik. Zei Steve niet dat al die mobieltjes van plastic waren? Niet dus, de Nokia E-71 is superprof op allerlei gebied. Moet toegeven, de interface is lelijk en slecht, maar daar heb ik m’n andere Mac items voor…

 • Profielfoto
  Gerardosx

  Precies de redenen waarom ik niet heb geupgrade naar een 3G. Ik ben heel tevreden met mijn in de VS gekochte en hier geunlockte 1e generatie iPhone. Helaas laat Apple gouden kansen lopen door in Nederland uitsluitend met het gebrekkige T-Mobile in zee te gaan, waar KPN en Vodafone veel betere netwerken hebben. Die slechte ontvangst van de iPhone zelf is natuurlijk ook een blunder en het batterijprobleem weegt ook heel zwaar. Zonde.

 • Profielfoto
  pin

  de iPhone is nog niet helemaal daar maar het komt wel goed denk ik, wat ik op dit moment mis zijn toch echt bluetooth (echte bluetooth), goede camera en een batterij die het minimaal 2 dagen volhoudt op vol gebruik.

  ik heb nu een nokia e71 en het heeft alles wat de iphone mist, alleen niet het touchscreen maar geen groot gemis

 • Profielfoto
  dequ

  5) Gewongen winkelnering
  Ja, het is inderdaad de vraag of ie het 2 jaar uithoud, maar ik zat al bij T-mobile dus vind niet zo erg.

  4) Hij is veel te groot
  Ach wel nee, hij is hartstikke dun, glijd in je broek, met een gigantische scherm, wat wil je nog meer?

  3) Zonder sap vaart niemand wel
  Nou batterijen gaan best wel lang mee, kost gewoon veel stoom 3G,

  2) Hij is veel te klein
  16G is prima voor mij.

  1) Je kunt er niet mee bellen
  Ja, dit is echt shit, ik zat al bij T-mobile, met de andere telefoon had ik echt beter bereik. klote zooi.

 • Profielfoto
  iJoost

  Willen jullie die stomme gewoonte van vijf “vragen” s.v.p. niet van Webwereld overnemen?

 • Profielfoto
  oldsmelly

  Mensen die hier lopen te zeiken over de batterij duur hebben waarschijnlijk dat ding zelf niet en praten elkaar na of vinden het leuk om lekker dat ding af te zeiken. Natuurlijk heeft de iPhone nadelen maar dat is dus zeker NIET de batterij !!!!!
  Uiteraard willen we allemaal de hele dag films kijken. 3G snelheid en op de terugweg naar huis nog even lekker een paar levels gamen.
  Helaas kan dat dus niet met de huidige stand van de techniek.
  Feit blijft gewoon dat de batterij in de iPhone de beste is die ik ooit hebt gehad in een pda…
  Hiervoor had ik een htc 9000 en die batterij was na een half uurtje navigeren en wat surfen (op een gprs snelheid) al voor 40% leeg.

  Ik kan nu makkelijk de hele dag mee met de batterij in de iPhone en dan doe ik gewoon mijn ding , dus bellen wat surfen en wat gamen en een mp3 spelen.

  Als ik dan s’ avonds thuis komt heb ik met gemak nog 40-50% batterij over….

  Maar mensen lopen nu de hele dag opeens te surfen, wat logisch is natuurlijk want dit is eindelijk eens een telefoon waarmee het ook echt soepel kan, en de hele dag dat ding te showen aan vrienden dmv films/mps/google maps etc etc etc en ja dat kost batterij leven gek he !!!!!!

  @pininfar : 2 dagen batterij leven op vol gebruik ? wees toch eens realistisch dat is gewoon met de huidige techiek ONMOGELIJK… als je dat wilt moet je vrees ik nog wel een jaar of 5 wachten

 • Profielfoto
  Marius1976

  Voor mij persoonlijk is er nog een reden nummer 6 om hem niet te kopen. Je kunt er niet native atari 8bit software op draaien. Maar ik vermoed dat ik vrijwel de enige ben, van wie dat reden nummer 6 is

  Met een wink richting Maarten ter Horst.

 • Profielfoto
  PimPamPet

  OMT: Geen nieuws is echt nog steeds veeeeel beter dan slecht nieuws…. ???

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Ik lach me een kriek met al de idiotie-voorbijstrevende fanboy-reacties die ik hier lees :D

 • Profielfoto
  Jeordy

  Bereik ligt aan t-mobile. Zo heb ik een ‘gewone’samsung u600, welke ook umts heeft. Het bereik in mijn huis zuigt, zo ook op de zaak. Evenals mijn collega met een iPhone, heb ik k*tbereik.

 • Profielfoto
  Anoniem

  ik snap niet dat t-mobile de netwerk problemen op Apple afschuift … op me mda vario is het niks beter en het lijkt me sterk de iPhone in dorpjes ineens anders is. Het ligt echt aan het t-mobile netwerk.

 • Profielfoto
  Almost Daily

  Dit is echt een triest stukje. Na meer dan een jaar van ophemelen en overhypen van de iPhone (“we weten wanneer hij uitkomt!”, “o nee toch niet” ) komen jullie nu opeens met zgn. goede redenen waarom je nu toch maar geen iPhone moet kopen? Dingen die iedereen zelf AL LANG voor de introductie had kunnen weten (t-mobile, 16Gb, afmeting etc..), en voor een groot deel gewoon persoonlijk zijn.

  Nee, echt een pareltje dit…

 • Profielfoto
  antoontje

  Sinds de 3G ben ik een stuk minder positief te spreken over de iPhone.. –_____–

 • Profielfoto
  ard

  MacOSX.nl was al een bizarre site en dit bevestigt alleen maar dat OMT geen verbetering is.

 • Profielfoto
  MacOscar

  Kom net terug uit Frankrijk en heb het ding TOTAAL niet kunnen gebruiken. Terwijl mijn oude Hi prepaid het er prima deed… Je wilt toch als zakelijk gebruiker minstens in heel Europa kunnen bellen en email checken? Ook in Frankrijk hebben ze natuurlijk de Iphone maar dan via Orange. Zou dat uitmaken?

 • Profielfoto
  macboy

  Er is een gerucht dat een iPhone Nano komt!

  http://www.gadgetzone.nl/nieuws.php?id=4295
  :p

 • Profielfoto
  oldsmelly

  Geen idee maar als je de grens overgaat zal op zijn minst het telefoon gedeelte moeten worden overgenomen door een bevriende telecommer.

  Data is denk een ander verhaal en dat moet je volgens mij aanvragen

 • Profielfoto
  ckafe

  Ik wilde nooit een mobieltje omdat de interface van de meeste modellen voor mij onbegrijpelijk is vanwege het feit dat er meerdere functies zitten onder een knop. Toen ik de eerste iPhone zag was ik meteen om: zonder enige instructie kon ik bellen, een foto maken en versturen en mijn email bekijken. Een maand geleden kocht ik voor 150 euro een oud model en ben er hevig mee in mijn sas. Omdat ik KPN als provider heb, moet ik inderdaad even naar buiten als ik thuis wil bellen, maar dat weegt niet op tegen de fantastische gebruiksvriendelijke interface, waarmee ik overal mijn mail check, want een beller ben ik nog steeds niet.

 • Profielfoto
  Rnowed

  simpel filmpje maken met de camera kan niet.
  maar maakt wel hele mooie foto’s!

 • Profielfoto
  queenfan

  @ mika_janssens vcards??? kom op wie doet dat nog????

  En MMS ik heb er nog nooooooit een gekregen en 2MP ik ken telefoons met 5MP en dat was me toch bagger.
  Het ligt aan de lens en het aantal pixels, is de lens niet goed kan jij heel veel pixels hebben maar de foto’s blijven bagger

 • Profielfoto
  RowanW

  @Lord_spianoman:
  Dat maakt dit soort nieuws-items ook leuk:P

 • Profielfoto
  Dayz

  Voor de mensen die wel een iphone bezitten (1e/2e gen) kunnen allemaal nadelen en voordelen tegenkomen op het toestel.
  Zoals al eerder wordt geroepen, er bestaat geen apparaat die 100% perfect werkt en die voldaan is aan al je verwachtingen. Er moet altijd iets zijn die toch niet goed is.

  Gewoon eerst naar de reviews kijken voordat je iets koopt. Vergelijkt met jou verwachtingen en wat je nodig hebt. Niet alleen maar iets kopen omdat er opeens een hype is en later spijt. Eigen schuld..

  Ik heb zelf een iphone 3G met t-mobile abo. En tot nu toe zeer tevreden ermee.
  Wat ik heb verwacht zit er allemaal in en goed te benutten. Natuurlijk kom ik af en toe dingen tegen van “dit kan beter/sneller”. Maar, so what!!
  Of nou van Apple is of Microsoft, iPhone is gewoon een geweldig apparaat voor mij.
  Bellen, Mail, Surfen, iPod, doen allemaal geweldig. Geen last van de batterij.
  Of er nou een andere toestel die beter is op de markt op dit moment, jammer dan voor me, ik zie wel weer over een jaar of twee.

  Maar nu… lekker genieten van mijn 3G iPhone. Great app!! ;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En geen filmpjes maken…..WAAROM eigenlijk niet….??!!

 • Profielfoto
  flodo

  ten opzichte van vergelijkbare produkten scoort de iPhone goed tot zeer goed. De punten die hier genoemd worden, zijn dus niet relevant, omdat je uit de beschikbare oplossingen de beste kiest. En die beste is dus de iPhone. Mijn vorige telefoon had een aantal vergelijkbare mogelijkheden als mij iPhone. Maar ik heb ze nooit gebruikt omdat ze niet gebruiksvriendelijk waren.
  Over de grootte: als ie kleiner zou zijn, beginnen er weer mensen te piepen dat je m niet zou moeten kopen omdat het scherm te klein is.
  Beetje onzinnige bijdrag van OMT dus.

 • Profielfoto
  fuen

  Nounou, alleen 1 is misschien wel waar. Zo groot is ‘ie nou ook weer niet, je zit inderdaad vast aan t-mobile, beetje erg lang, maargoed, daardoor kun je waarschijnlijk bij de G3 (niet 3G) een mooie deal kunnen sluiten, en tsja, opladen is wel jammer, maar je hebt ook een oplader ervoor, en je mac op ’t werk. Ik denk niet dat dat een echt probleem is, de grootste zooi pda’s is ook zo leeg. Te klein vind ik ‘m persoonlijk ook niet. Ik krijg mijn 8 gig touch nauwelijks vol. ’t is een mediadevice om wat filmpjes op te zetten, geen totale dvdcollectie.

  Verbuig ’t nu weer mooi, tuurlijk zijn er een paar zwakke punten, maar ben het niet met ze alle vijf eens.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  punt 6): Je kunt er de Space Shuttle niet meer lanceren.
  punt 7): Hij doet de afwas niet voor me.
  punt…. ach laat ook maar…

 • Profielfoto
  Hermanko

  Een verwende aap zou deze bijdrage niet hebben kunnen verbeteren ..

 • Profielfoto
  Mr Van

  Is er een nieuwe iphone ? ;) na deze opmerkingen gaan die aandelen vanzelf wel omlaag. iphone 1st gen rules, ook stevigereachterkant. Ja gps groot gemis (not) je komt toch niet uit een ei, om de weg te vinden.

 • Profielfoto
  RowanW

  Echte mannen lezen nog kaarten.

 • Profielfoto
  Monique

  LOL!
  Goed stukje René. En nog leuker zijn de reacties ;).

 • Profielfoto
  Pitchen

  Voor veel nieuwkomers is de Ei-Fohne natuurlijk geweldig en om te zien is hij dat natuurlijk ook. Kekke GUI en touchscreen, maar ik vind de functionaliteit en de geluidskwaliteit van de het toestel matig en sluit me aan bij de 5 verbeterpunten. In mijn optiek is dit een toestel voor de massa waar design boven functionaliteit gaat.
  Tevens is hij erg lang. Ook het aanbod van schimmige applicaties in de Appstore vind ik ronduit genant. Apple zou haar gebruikers serieus nemen door zelf tools te ontwikkelen door een voorbeeld te nemen aan BetaLabs van Nokia. Ook het feit dat alle muziek in AAC wordt ingeladen is niet gebruiksvriendelijk, het simpel wisselen van een ringtone kan niet zonder het formaaat aan te passen. Ik heb telefoons met 9 geheugenplekken 14 jaar geleden gehad dit dat konden. De speakerstand vind ik ook matig, tevens het ontbreken van filmmodus is bijzonder te noemen. Ik vind het design mooi maar inderdaad ook erg groot. Alle GPS functionaliteiten zijn niet turn-by-turn (dus geen Tom Tom) en de refresh van 8 seconden per fix is ronduit schandalig te noemen van de A-GPS. Apple houdt deze functionaliteit achter om een reden die voor mij onduidelijk is (behalve technische ontoereikendheid). Jammerdebammer Apple

 • Profielfoto
  athens

  Nieuwe Iphone in aantocht. Alu uitvoering, 60gb harddisk, werkende bluetooth en alle tekortkomingen zoals genoemd.
  Mensen wees eens tevreden met wat er is en wat je er wel mee kan doen.
  Als het je niet aanstaat….., je hoeft geen iPhone te kopen om er toch bij te willen “horen”!!!

 • Profielfoto
  rcs

  vijf goede redenen om de stekker uit dit negatieve zeikforum te trekken?

 • Profielfoto
  jl07

  HTC is beter dan iPhone

 • Profielfoto
  macha

  A 2 D P in versie 2.1 en de iphone is perfect voor mij.
  Heel vreemd dat dat er nog niet op zit.

 • Profielfoto
  xvisx

  ‘vijf goede redenen om de stekker uit dit negatieve zeikforum te trekken?’

  Negatieve punten benoemen maakt het gelijk een zeikforum?
  Ik vermaak me kostelijk met alle mensen die zich zo’n onding uit hun zak hebben laten kloppen, en boos worden als men er kritiek op durft te hebben. :D

  Kan er geen anti-fanboytool ontwikkelt worden?

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Voor veel nieuwkomers is de Ei-Fohne natuurlijk geweldig en om te zien is hij dat natuurlijk ook. Kekke GUI en touchscreen, maar ik vind de functionaliteit en de geluidskwaliteit van de het toestel matig en sluit me aan bij de 5 verbeterpunten. In mijn optiek is dit een toestel voor de massa waar design boven functionaliteit gaat.
  Tevens is hij erg lang. Ook het aanbod van schimmige applicaties in de Appstore vind ik ronduit genant. Apple zou haar gebruikers serieus nemen door zelf tools te ontwikkelen door een voorbeeld te nemen aan BetaLabs van Nokia. Ook het feit dat alle muziek in AAC wordt ingeladen is niet gebruiksvriendelijk, het simpel wisselen van een ringtone kan niet zonder het formaaat aan te passen. Ik heb telefoons met 9 geheugenplekken 14 jaar geleden gehad dit dat konden. De speakerstand vind ik ook matig, tevens het ontbreken van filmmodus is bijzonder te noemen. Ik vind het design mooi maar inderdaad ook erg groot. Alle GPS functionaliteiten zijn niet turn-by-turn (dus geen Tom Tom) en de refresh van 8 seconden per fix is ronduit schandalig te noemen van de A-GPS. Apple houdt deze functionaliteit achter om een reden die voor mij onduidelijk is (behalve technische ontoereikendheid). Jammerdebammer Apple

  Ik ben het eigenlijk wel op alle punten eens met Pichten. Als je kritisch gaat kijken dan kom je zeker op deze punten uit. Maar er is een verschil tussen een Nokia, een HTC en de iPhone: de laatste wordt gemaakt door een computerbedrijf dat zeer ervaren is in software-updates. En dat is dus ook het voordeel van de iPhone: Je mag verwachten dat alle problemen goed worden opgelost en dat je toestel nog veel verder verder ‘groeit’. Ik weet niet of dat bij andere merken net zo goed geregeld is.

 • Profielfoto
  Walnuts

  Ben erg blij met mijn eerste generatie iPhone;-)

 • Profielfoto
  peteha

  oh, oh, wat zou ik als echte apple-adept graag een iphone willen kopen. Helaas kan dat niet, want dan ben ik verplicht mijn KPN abonnement (waar ik heel tevreden mee ben) op te zeggen en in te ruilen voor T-mobile met een dramatisch slecht bereik (nagevraagd bij t-mobile, ik heb dan ook thuis nauwelijks ontvangst). Tsja, dan ploeter ik maar even door met mijn Nokia. Ik blijf het echter SCHANDALIG vinden deze gedwongen winkelnering. niet kopen is dus mijn stille protest tegen deze koppelverkoop.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Aller eerst geniaal om dit te doen.
  Weer leven in de brouwerij.

  alle voors en tegen komen weer voorbij. En zo blijkt dat niet elke apple fan/gebruiker met de neus de zelfde kant op staat. en gelukkig maar.

  Wat de iphone betreft….

  Hoge bomen vangen veel wind.
  Als het gezeur dat de ipod ooit had herhaalt zich met de iphone opnieuw.
  alle nee zeggers vinden het allemaal een onding en willen niet vast zitten aan intunes en t-mobile. ze willen vrije keuze.

  Die is er. Kijk om je heen. Nokia, HTC, samsung, LG
  stuk voor stuk merken die telefoons op de markt poepen die technisch aan boord hebben wat de iphone zou missen. waarom ga je daar dan niet voor?
  Volgens mij heeft 90% van de klagers in dit topic zelf geeneens iphone.

  of zijn ze boos omdat het alleen via T-mobile te krijg is.
  of zijn ze zo feature geil dat ze bedrogen uit komen als ze hun oude nokia of HTC vergelijken met de iphone.

  Ik vind het het beste wat me ooit over komen is. ik heb hier voor een treo gehad en die kon ook veel meer dan de iphone. Alleen dat gebruik je nooit.
  Het gaat mij om bellen internet en entertainment.

  internet en bellen is volgens veel sites niet mogelijk vanwege de slechte 3G verbinding. geluid zou slecht zijn. entertainment zou kut zijn omdat alles via iyunes werkt en alleen maar AAC ondersteund en dat is kut want het is van apple blabla bla. GPS werkt niet want er zit geen TOMTOM op.

  GPS is leuk maar niet noodzakelijk.
  Wat is er mis met een leuke dame de weg vragen.
  Is nog gezelliger ook:P

  Ja en wat de tekort komingen betreft.
  Ik denk dat bijna alles met software op te lossen is.

  OF en wanner apple dat gaat doen dat is een vraag.
  Maar geloof me als de bugs gefixt zijn en de iphone tom tom heeft zijn er nogsteeds mensen die blijven zeuren om het zeuren.

  Gelukkig voor hen dat de iphone niet de enige gelikte smart phone is.
  Alternatieen bij de vleet en straks helemaal wanneer android komt in september.

 • Profielfoto
  lektroluver

  Ik heb net in een iphone besteld hier in belgië, omdat zowel men gsm toestel als men ipod aan vervanging toe is, maar na dit gelezen te hebben zou ik eerder men iphone annuleren en een ipod touch, en een ander gsm toestel kopen. Wat denken jullie?

 • Profielfoto
  Ihugo

  sms laden duurt uren!!!!

 • Profielfoto
  athens

  iPhone opstarten duurt me ook veel te lang.

 • Profielfoto
  jamm

  Idd hangen er wel een paar nadelen aan de iphone maar ook zat voordelen en dus ben ik wel blij met mijn iphone.

  voordelen:
  Eerste mobiel die echt prettig internet
  Mooiste scherm
  Leuk speelgoed
  gewoon een geil ding.
  Zit prettig in de broekzak.
  Appstore….blijft leuk om apps te downloaden….
  ennnn wordt alleen nog maar maar leuker en mooier.
  superinterface

  nadelen….accuuuuuu…accuuu..accuu…acc…ac…aaahh:(
  Krasssuuuh! en scheurtjes?
  2jaar tmobile
  ongeveer elke 2 jaar is de randapparatuur en aansluiting niet meer compatibel!
  alleen apps via appstore….
  geen java enz….
  automatische woord-correctie!
  copy and paste.

  En geef ons meer vrijheid Apple. Ik heb het ding gekocht en betaal twee jaar netjes mijn abbo….mag ik dan zelf bepalen wat ik verder met het ding doe! Ik snap dat het vet veel geld opleverd maar wat minder winstbejag en meer vrijheid voor de klant zou op zijn plaats zijn. Daarmee hou je klanten ook langer tevreden.

  Ondanks de nadelen zou ik mijn iphone niet willen meer willen missen:)

 • Profielfoto
  MacSnout

  “De negatieve criticus” heeft vaak een onderliggende frustratie. Kritiek is dan DE compensatie van een minderwaardigheidscomplex. Zijn of haar manier om de buitenwereld het gevoel mee te geven dat ZIJ/HIJ het beter had gedaan !! Voor elk product geldt wel dat er verbeteringen of uitbreiding wenselijk zijn. Probeer eens positief kritiek te geven. Daarmee bouw je aan een betere toekomst. Zolang de huidige markt MIJ geen beter alternatief biedt, ben ik tevreden met mijn iPhone ! :D

 • Profielfoto
  Stewie

  Ik snap niet dat bijna niemand het over de gebrekkige bluetooth heeft, of over het feit dat de ringtone functie zuigt, of dat er geen mms op zit (gemiste kans!). Verder blijft het gewoon een geil ding natuurlijk…

 • Profielfoto
  iAlwin

  @Stewie: MMS is het meest geflopte sinds de mobiele telefoon.

 • Profielfoto
  petethefreeze

  na vanaf januari hier regelmatig op het forum en de nieuw gekeken te hebben valt mij op dat de kwaliteit steeds verder nalaat. Waar MacRumors, Appleinsider en TUAW nog echt vernieuwende informatie leveren is het hier altijd een copy paste gebeuren 5 dagen na het nieuws. Jammer.

 • Profielfoto
  enigmacodedname

  Ik zie ook wel nadelen aan mijn iPhone. Ben vooral erg ontevreden met de traagheid van sommige applicaties soms. Is overigens geen structureel probleem, maar het lijkt wel of ‘ie soms erg lang moet wachten op reactie. Over het algemeen ben ik toch erg tevreden. Ik vind dat ‘ie prima in mijn broekzak past. Het platte, afgeronde model maakt hem veel prettiger dan mijn veel kleinere, maar dikkere en hoekigere Nokia van hiervoor.

 • Profielfoto
  MacOscar

  In Frankrijk totaal geen verbinding met telefoon of internet. Iphone gaat daar samen met Orange. Zou het daaraan liggen? Want anders vind ik het maar mager van TMobile dat ik met mijn zakelijke abo niks kan buiten NL! Gelukkig kon ik nog met mijn Hi prepaid bellen…

 • Profielfoto
  Justus

  Geweldig::D :D

  “Waarom loopt hij nou de regen in?”
  “Daar mag je hem niet mee pesten. Hij heeft een iPhone.”
  “Ah…”

 • Profielfoto
  Robertoo

  Ben het deels wel eens met de vijf punten, behalve dan met de punten dat ie te groot en te klein is (voor mij).
  Maar het punt vind ik dat ik voor de iPhone heb gekozen omdat ik veel andere functies geen toegevoegde waarde vind hebben. Bijvoorbeeld: Ik heb al twee 3g toestellen gehad, SE v600i en een LG viewty, waarmee ik ook kon internetten, maar dat werkt op die toestellen gewoon voor geen meter en op de iPhone werkt het als een zonnetje. Op beide toestellen kon ik videobellen… NOOIT gebruikt in 3 jaar! Ik kon ook mmsen… Als ik goed na denk misschien 2 keer gebruikt in 3 jaar. Het voordeel van de LG was dan de 5 megapixel camera die best redelijk foto’s maakte en ook een videofunctie had. Maar de iPhone biedt gewoon meer functies die ik wél gebruik.
  Ik ben helemaal geen fanboy en ik wil de iPhone ook helemaal niet verdedigen. Hij is zeker niet perfect en apple moet hard aan de slag om hem te vebeteren, willen ze de positie houden dat de iPhone gezien wordt als de “ultieme telefoon”.. Maar ik vind wel dat er veel mensen zeuren over dingen die ze van tevoren al konden weten als ze zich een beetje hadden verdiept in de iPhone.

 • Profielfoto
  Cornelis

  punt5 ge(d)wongen?

  :(

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @MacOscar

  mij werd door TMobile verteld dat je abonnement de eerste drie maanden alleen in NL werkt, tenzij je een voorschot betaald. Ik kan me echter voorstellen dat dat met een zakelijk abonnement anders is..

 • Profielfoto
  xino

  Houd ik van, de meeste minpunten heb ik geen last van met mijn 1st gen iPhone die met KPN werkt:P

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  Hoe komt het dat dit item maar bovenaan bljft staan. Ik zit al dagen naar deze post te turen… weet het nu wel.

 • Profielfoto
  spacepup

  Ik ben de eerste om toe te geven dat Apple en zijn produkten tekortkomingen hebben, ook de iPhone, maar toch.
  Ik had toch voor kort nog steeds dezelfde prepaid Nokia 3310 zoals ik die al 9 jaar had (pas 2e batterij! Over stroomduur gesproken). Had niet de noodzaak voor iets anders. Vond internet+mail gepriechel op voorgaande mobieltjes toch 3x niks. Werk al 5 jaar voor een internetprovider, heb toch zo ongeveer 24-7 internet voor m’n snuffert. Ik heb serieus 5 jaar gewacht op een mobieltje+alles-in-één apparaat wat al mijn wensen mogelijk maakte, en jaren later heeft Apple het met zijn iPhone geflikt. Dit is meer dan (g)een smartphone.
  Gebruikersinterface en mogelijkheden zijn ongeëvenaard tov. iedere ander ‘mobieltje’. Alle beperkingen (behalve bereik, en camera) zijn van softwarematige aard, en daar komen gegarandeerd oplossingen, bug-fixes en apps voor (al dan niet via de Appstore, lang leve Cydia en Installer).
  Dit is misschien een uitstekend artikel voor mensen die kwetsbaar zijn voor ‘de hype’, maar juist dat soort mensen begrijpen per defenitie niet waarvoor je dan een iPhone zou moeten of willen hebben.
  Ook het artikel reflecteerd niet ‘what it’s all about’..
  Apple, you’re on the right track.