Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 21 augustus 2008

Tim Bucher: van NeXT, via Apple naar Dell. Moet iTunes eraan geloven?

De loopbaan van Bucher is bijzonder. Bucher verhuisde eind jaren ’90 met het hele NeXT team naar Cupertino. Hier werkte hij mee aan de ontwikkeling van een groot aantal Macintosh computers en de kernfunctionaliteit van de iPod. De carrière van Bucher zat in de lift, maar kort na een stevige promotie verzocht Jobs hem de firma te verlaten. Manische depressiviteit was volgens Jobs de reden van zijn vertrek, maar Bucher zag het anders.

In 2005 klaagde Bucher zijn voormalig werkgever aan, omdat uit medisch onderzoek was gebleken dat de beste man niets mankeerde. Apple schikte de zaak en was niet bereikbaar voor commentaar.

Nu werkt Bucher voor Dell, waar hij moet gaan zorgen voor concurrentie voor iTunes en de bovenliggende digitale muziek business. Hoewel Dell nog geen serieuze mijlpalen heeft bereikt in het entertainment segment, kan er met een beetje ervaring van Apple verandering in komen.

Wat kunnen we verwachten van Bucher en zijn team? Klik hier om het hele verhaal te lezen op BusinessWeek.

Reageer op artikel:
Tim Bucher: van NeXT, via Apple naar Dell. Moet iTunes eraan geloven?
Sluiten