Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 6 augustus 2008

Psystar gaat duel met Apple aan. Wat zijn hun kansen?

Voor de bezoekers die zojuist inschakelen een korte samenvatting: Psystar heeft recent een PC op de markt gebracht die volledig OS X compatibel is en ‘OpenMac’ genaamd is. Zoals we weten bepaalt de licentie van Mac OS X dat deze software enkel op Apple hardware gedraaid mag worden. Na enkele stille maanden kroop Apple alsnog in het harnas en zette een advocaat op de zaak.

De dagen voor Psystar leken op het eerste oog geteld. Echter, nu Psystar zelf ook juridische bijstand omarmd heeft, blijkt dat Psystar niet opgeeft en het op een faire zaak laat aankomen. Let the judge decide. Maar….hoe sterk staat Psystar eigenlijk?

Colby Springer is advocaat die namens rechtsbureau Carr & Ferrell LLP de verdediging zal voeren voor Psystar. Pikant detail is dat dit bureau al succesvol was tegen Apple in het verleden. Springer laat tegenover Computerworld weten dat deze zaak niet enkel gaat om de ‘copyrights’ van OS X. Zoals wij reeds eerder schreven zal men bij Psystar vooral inspelen op het monopolie dat Apple voor Mac OS X creëert om enkel en alleen op Apple hardare te draaien. Ook Apple lijkt deze kant op te gaan gezien het feit dat Apple’s advocaat James Gilliland Jr. een specialist is op het gebied van anti-trust en patent gerelateerde zaken.

De messen kunnen geslepen worden en beide partijen zijn klaar gestoomd voor een eerlijk duel. “This will be an interesting case”, beloofd Colby Springer ons via ComputerWorld.

Reageer op artikel:
Psystar gaat duel met Apple aan. Wat zijn hun kansen?
Sluiten