Polen krijgen betaald voor iPhone rij

Door: Koen van Tongeren - 14 reacties

Weken voor de iPhone uitkwam in de Verenigde Staten ontstonden spontaan rijen mensen die het apparaat persé als eerste moesten hebben. Er werd zelfs grof geld betaald voor een plaatsje vooraan de rij.

In Polen gaat dat heel anders. Orange verkoopt daar vanaf vandaag de iPhone en heeft acteurs ingehuurd om kunstmatige rijen voor de winkels te vormen, zo heeft een woordvoerder van het Poolse Orange volmondig toegegeven.

Oftewel, om te spreken met de logica van een beroemd komiek: In USA you pay for line, in Poland line pays you!

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  maclover111

  ik wil wel in de rij.
  even naar polen:P
  jammer dat je het niet even zo gouw doet:P

 • Profielfoto
  xvisx

  Jaja, lang leve het ongebreidelde kapitalisme!

 • Profielfoto
  maclover111

  Jammer dat ze de iphone(s) niet gratis weg gegeven.
  maar ik denk wat doet een iphone in dat land ???

 • Profielfoto
  domien

  Vanaf vandaag zijn ze ook in Roemenie te koop, jammer dat ik geen geld genoeg heb anders had ik vandaag langs gegaan.

  Ach in Polen hebben ze ook wel geld hoor denk maar niet dat iedereen arm is daar. ;)

 • Profielfoto
  Yannes

  Bij Call of Duty 2 zie je meer polen dan Nederlanders op de server. Dus geld voor een computer hebben ze wel.

 • Profielfoto
  japser909

  Nu begin ik te twijfelen aan die T mobile actie…
  Apple spotjes waren toch ook acteurs ?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou…kunnen wij wat bijverdienen in Polen misschien…?

 • Profielfoto
  sedikit

  Men gaat mij toch niet vertellen dat die mensen op de zwart-wit foto aftands geklede acteurs zijn anno 2008?! Net zomin als wij op klompen door de Kalverstraat lopen.Het is overigens in Nederland geen nieuws als er studenten betaald worden om in een rij te gaan staan bij een theater.Dus…
  Ik vraag me af waar die begeleidende zwart-wit foto vandaan komt.Alles ademt n.l. een sfeer die doet denken aan sjofel geklede mensen voor een gaarkeuken in de Tweede Wereldoorlog, geplaatst in een armoedige straatdecor.Het lijkt erop dat die suggestie van armoede en miezerigheid met opzet gedaan is, daarmee beantwoordend aan alle mogelijke vooroordelen over Polen. Ik hoop dat ik me vergis, anders is dit een vorm van bedenkelijke “journalistiek”. Misschien kan Koen van Tongeren mijn vermoeden ontzenuwen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  @sedikit: denk je echt dat die foto serieus erbij hoort? :sealed:

  @Koen: leuk plaatje:)

 • Profielfoto
  iAlwin

  Ik snap het nut niet van die apparaten in die oostbloklanden. Hier in Nederland (dichtbevolkt) kunnen ze geen eens een fatsoenlijke 3G verbinding garanderen. Laat staan in een weiland in Roemenie. Zelfs in de U.S. of A. is het huilen met de pet op?

 • Profielfoto
  sedikit

  MrHammond :”@sedikit: denk je echt dat die foto serieus erbij hoort?”
  @MrHammond,
  Natuurlijk niet!Stom stom.Ik heb helemaal verkeerd gekeken. Dank voor de correctie.Die foto heb ik natuurlijk per ongeluk verwisseld met die van rechts, die hoort bij One More Thing podcast #133. Ach ja, ijdelheid hè, de bril niet op. Excuses.

 • Profielfoto
  Mr.Me

  Ik krijg het idee dat de meeste mensen hier niet zo vaak in het Oosten van Europa komen. het is daar echt niet alleen weilanden en leemhutten hoor. Steden als Budapest (Hongarije) behoren tot de mooiste steden van Europa. De iPhone is net als ieder gadget vooral gericht op stedelingen, dat is hier zo, in Amerika zo en in Polen, Roemenië, Hongarije, Tsjechië enz. enz. net zo.

 • Profielfoto
  enigmacodedname

  De hoeveelheid nieuws op onemorething begint me een beetje teleur te stellen. Het komt de laastste tijd regelmatig voor dat je twee dagen naar hetzelfde bericht zit te staren als je hier terugkomt. Dat valt me een beetje tegen. Ik kijk nu al drie dagen tegen dit bericht aan. Wanneer horen we hier iets over iTunes 8?