Patenthouder Visual Voicemail heeft smaak te pakken

10 reacties

Judah Klausner heeft de smaak te pakken. Nadat de uitvinder van de PDA en patenthouder op Visual Voicemail eerder voor een onbekend bedrag schikte met Apple en AT&T, worden nu Google, Verizon en zeven andere bedrijven aangeklaagd voor inbreuk op het in 1992 aan Klausner Technologies verleende voicemail patent.

Visual Voicemail werd geïntroduceerd op de eerste generatie iPhone en toont je voicemailberichten als een e-mailachtige inbox, waardoor je zelf kunt bepalen welk bericht je als eerste afluistert. Bedrijven kunnen net als Apple en AT&T vervolging afkopen door een licentie te nemen op de technologie. Verizon heeft hier geen zin en zag de bui al hangen. Zij hebben twee weken geleden Klausner Technologies aangeklaagd om het patent ongeldig te laten verklaren.

bron: eWeek.com

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Een patent uit 1992 ongeldig laten verklaren? Wellicht kunnen we dan ook het tweede doelpunt van de duitsers van het WK ’74 nog af laten keuren, kunnen we alsnog verlengen.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @ Gijs

  Goed idee:D

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik blijf het zwaar belachelijk vinden dat je een patent kunt nemen op alleen een idee. Op die manier kun je gemakkelijk een paar voor de hand liggende technieken “vastleggen”, dit lekker door een ander uit laten vinden en vervolgens je handje open houden. Slaat nergens op… :angry:

 • Profielfoto
  dnhems

  @ gijs… hahahahaha geweldig zeg:P

 • Profielfoto
  Helmert

  @Cenobyte Als je denkt dat de pattent/octrooi wereld zo eenvoudig in elkaar zit zou ik als ik jou was gelijk beginnen! Er komt alleen erg veel bij kijken om een bepaald idee op een goede manier op papier komt. Dus zo makkelijk als jij het beschrijft is het dus niet.

 • Profielfoto
  Joid

  Leuk bericht. Maar is er ook een bron?

 • Profielfoto
  thesimpletruth

  @ Cenobyte

  Het gaat niet zozeer om het woord ‘idee’.. Het gaat meer om het intellectuele eigendom van een persoon/bedrijf.. Dat moet juist bewaakt worden, en dat gaat dus dmv van patenten. Als dit er er niet zou zijn zou iedere gek weg kunnen lopen met ‘idee├źn’ van anderen.. Jij wilt ook erkenning van je werk.. Stel dat jij een grandioos idee voor je baas hebt wil je toch ook niet dat alleen hij er geld aan verdient..??

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Kennen jullie Gene Simmons? (De zanger van Kiss?) Die maakt er een sport van om patenten te nemen. Zo heeft ie het patent op OJ (orange juice). Dus iedere keer als iemand OJ op een bus sinaasappelsap zet, krijgt hij er geld voor.

 • Profielfoto
  snipper

  Dat laatste, over OJ klinkt meer als een trade mark of copy right geval.

  Maar het kan veel gekker: Bedrijven als KPN of de ons welbekende T-Mobile die proberen een complete primaire kleur te claimen!

  http://www.google.nl/search?q=t-mobile%20claimt%20magenta

 • Profielfoto
  NTG