Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 26 augustus 2008

OMTip: Tris, nu het nog kan…

Het zat er aan te komen. Met een legale online winkel voor iPhone- en iPod touch-applicaties komen er ook programma’s van officiële softwarehuizen. Bedrijven die eigenaar zijn van geregistreerde trademarks en copyrights, zoals Electronic Arts. EA heeft toevallig het copyright op Tetris, wat ze in toucheerbare vorm voor $9,99 in de Amerikaanse App store verkopen.

Noah Witherspoon, student en ontwikkelaar van de gratis Tetris-cloon Tris wordt nu met de gevolgen geconfronteerd. Ondanks dat Macworld in een review Tris beter vond dan Tetris, dwingt Apple hem (na druk van EA) om Tris uit de App Store te verwijderen.

Naoh heeft aangekondigd dit op woensdag te doen. Er is geen tijd aangegeven, maar zes uur tijdverschil met de Benelux geeft iedereen die wel eens Tetris wil kunnen spelen de mogelijkheid om Tris te downloaden. De officiële Tetris is hier immers nog niet verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
OMTip: Tris, nu het nog kan…
Sluiten