OMT App Store favorieten: ‘net echt!’

20 reacties

Allemaal leuk en aardig, die to do lijstjes, voice recorders, medische encyclopedieën en andere serieuze zakelijke applicaties uit de App Store, maar daar heb je natuurlijk bijzonder weinig aan als je die eigenwijze collega op je werk wil overtuigen dat je iPhone wél beter is dan z’n Nokia alleskunner of wanneer je op een feestje eens lekker wil showen met je iPhone.

Nee, wie de ware kracht van z’n iPhone (of iPod touch) wil tonen aan anderen heeft de onderstaande verzameling programma’s nodig die het apparaat omtoveren tot een andere entiteit, noem het een vorm van virtual reality. Programma’s die geen enkel nuttig doel dienen maar die door slim gebruik te maken van het grote touchscreen en de bewegingssensoren van de iPhone en iPod touch gegarandeerd het ijs breken op feestjes en iPhone sceptici het zwijgen toebrengen.

Koi Pond
Voor de voor de liefhebber van (levende) vissen schijnt er niets mooiers te zijn dan een vijvertje met Japanse koikarpers. Deze zeldzame beestjes gaan soms voor duizenden euro’s per stuk over de toonbank. Toch vervelend als de buurtreiger ze vervolgens uit je vijvertje pikt.

Gelukkig is de oplossing nabij en voor een bijzonder aantrekkelijke prijs. Het programma Koi Pond tovert voor € 0,79 je touchscreen om in een vijver vol koikarpers. Leuke bijkomstigheid is dat je ze kan plagen door met je vinger golven in het water te maken. Dat zal je bij de echte beestjes waarschijnlijk niet moeten proberen.

Knock on Wood
Het is een oud bijgeloof maar nog steeds hebben veel mensen de sterke behoefte om even op hout af te kloppen nadat hen een gelukkig toeval overkomen is. Maar ja, het wordt steeds moeilijker om een goed stuk hout te vinden in deze moderne tijd van geborsteld aluminium, roestvrij staal en dubbel glas.

Vanaf nu heb je altijd een houten plankje bij de hand voor die bijgelovige momenten. Knock on Wood toont een plankje op je scherm. Raak het aan en je hoort het vertrouwde doffe klopgeluid dat elke bijgelovige iPhone of iPod touch bezitter gerust zal stellen en… helemaal gratis!

BubbleWrap
Een stiekem genot van het ontvangen van een pakketje blijft voor mij toch altijd het bubbeltjesplastic. Geen stressbal weegt op tegen de zen-ervaring die het kapotdrukken van de kleine luchtbelletjes veroorzaakt.

Als je bubbeltjesplastickapotdrukbehoefte nou niet opweegt tegen de hoeveelheid pakketjes die je binnen krijgt is daar BubbleWrap. Je mist de tactile feedback van het plastic maar verder is de ervaring identiek aan het echte werk. Het gratis programma houdt zelfs bij hoe veel bubbels je weet uit te drukken en blaast ze weer op voordat je velletje uitgedrukt is.

Rain Stick
Geen wereldwinkel kan zonder: de rain stick. Deze met rijst gevulde bamboe buis zou het geluid van een regenbui in de Amazone maken wanneer je ‘em ondersteboven houdt.

Dankzij de Motion sensors in de iPhone en iPod touch kan je het nu zelf ervaren zonder de monsterlijke verschijning zelf in huis te hoeven halen. Rain Stick (gratis) toont je het stuk bamboe met daarnaast een indicatiemeter die aangeeft waar de rijst zich op dat moment bevindt. Draai je iPhone of iPod touch om en je ervaart het rustgevende geluid van een subtropische hoosbui. De meebewegende achtergrond is een aardig extraatje.

iBeer/iMilk
Het programma iBeerkan nu al een klassieker genoemd worden en mag niet ontbreken in dit overzicht van virtuele voorwerpen, ook al is het wat aan de prijs: € 2,39. Een druk op de grote rode knop doet je iPhone of iPod touch vullen met een lekker schuimend biertje. Zet ‘em aan je mond en het goudgele vocht verdwijnt vanzelf weer. Zelfs aan het boertje achteraf is gedacht.

Geen liefhebber van Alcohol? Geen nood. Leg nog eens € 2,39 neer en download iMilk. Het zelfde idee maar dan met koeienvocht. Leuke bijkomstigheid is de mogelijkheid om er slagroom uit te kloppen door het goedje flink te schudden.

Camp Fire
Een haardvuurtje maakt van de ongezellige bovenwoning een warm liefdesnestje en van het trieste toekanhotel een gezellige herberg. Tot nu toe was je voor een open haard aangewezen op ‘the real thing’ of een vuurtje op dvd. Nu kan de iPhone en iPod touch aan dit lijstje worden toegevoegd.

Voor € 0,79 download je CampFire. Zet het aan en de warmte straalt je tegemoet van het prachtige haardvuurtje op het scherm. iPod touch gebruikers: sluit je earbuds aan want het knapperende geluid draagt veel bij aan deze ervaring. Het vuurtje blijft eeuwig branden en dat mag ook wel bij een applicatie van bijna 50 MB(!).

Eerdere OMT App Store favorieten:

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  grappig..!

  vuurtje is wel lekker warm;)

 • Profielfoto
  snoopnotthedog

  ipint is gratis! en nog een spelletje ook:D

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Is het nou slecht voor je iPhone om hem door elkaar te schudden?

 • Profielfoto
  error

  Stuk voor stuk killer apps die de aanschaf van een iPod touch of iPhone volstrekt legitimeren.

  Liefhebbers van virtueel bier kunnen ook iPint downloaden, deze is gratis… en de maker van iBeer heeft al genoeg geld verdiend met zij te dure geintje.
  http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=284856940&mt=8

 • Profielfoto
  japser909

  wordt steeds meer een speledingetje he ???
  Leuk als je slechte ontvangst heb… :sealed:

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  ik ben eindelijk overtuigd, ik bestel direct een iPhone:P

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @japser909

  om dit te kunnen doen heb je geen internet verbinding via wifi of 3G ontvast nodig.

  alleen bij het downloaden maar dat kan je ook gewoon via je itunes op je PC doen

 • Profielfoto
  nookie

  @kasuja

  Volgens mij bedoelt japser909 dat je dit soort dingen kan doen als je geen bereik hebt, uit noodzaak om toch nog iets te kunnen met je iPhone i.p.v. bellen/internetten.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Wat een dikke onzin applicaties. En er zijn ook echt van die ***, die deze apps ook gewoon kopen. Ongelooflijk.

  Maar goed, als je door dit soort ‘domme’ applicaties moet laten zien dat de iPhone zo geweldig is… Wat de iPhone gewoon goed maakt is de goede interface, de rest kan een andere telefoon net zo goed/min.

  Als ik mijn iPhone show is het puur het bedieningsgemak laten zien.

 • Profielfoto
  salvatore

  Als het gaat om applicaties die overtuigen, dan mis ik Shazam aan jullie lijstje: (http://www.iphoned.nl/shazam-herkent-de-nummers-voor-je/1478/).

  Deze applicatie herkent de muziek die op dat moment in de ruimte hoorbaar is. Binnen enkele seconden presenteert het programma het nummer, met vaak een link naar de iTunes musicstore en/of YouTube. Erg handig en maakt serieus indruk op diegene die geen iPhone hebben.

 • Profielfoto
  falleri

  Inderdaad, lekker onzinnig. Daar overtuig je volgens mij geen serieuze mensen mee, hooguit vinden een paar mensen de iPhone dan ineens ‘wel een grappig toestel’..

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ Salvatore: Shazam komt natuurlijk nog een keertje langs maar past niet in dit lijstje met virtual reality apps.

 • Profielfoto
  NTG

  geweldig!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Shazam valt ook niet in het rijtje ‘net echt’

 • Profielfoto
  soulutions

  Hoort dit niet gewoon thuis in het vorige onderwerp, maak je daar gewoon ‘Zo’n 10 redenen om geen iPhone te kopen’ van… ;)

 • Profielfoto
  mMtTsS

  Die bubble wrap is overigens een klassieker uit het zwart-witte palm tijdperk:

  http://www.canalpda.com/node/222

 • Profielfoto
  Scriptkipje

  iPint is ook leuk en wel gratis!;)

 • Profielfoto
  MichMich

  Koi-pond kan nog veel meer coole dingen… Zie: http://macenstein.com/default/archives/1571#more-1571

 • Profielfoto
  BloomPod

  ik had al een vermoeden : OMT ZIT AAN DE DRANK !