Nieuwe iPods in de komende weken?

Door: Maarten ter Horst - 26 reacties

September is de maand waarin de afgelopen twee jaar de volledige iPod lijn vernieuwd is en volgens geruchten zal dat ook dit jaar weer het geval zijn. Een paar dagen geleden meldde AppleInsider namelijk dat winkeliers over de hele wereld hun voorraden aan het opmaken zijn in afwachting van nieuwe modellen. Tevens zouden er op veel plaatsen kortingen gepland zijn om in de laatste week alle huidige exemplaren kwijt te raken. Maar wat zit er allemaal aan te komen aan nieuwe iPods?

Volgens de uitvinder van Digg en inmiddels bekende technologiewaarzegger Kevin Rose krijgt de iPod nano wederom een volledige herziening: deze zou groter worden, om ruimte te maken voor een groter, verticaal georiënteerd breedbeeldscherm (zie de mockup hieronder).


De nieuwe iPod nano volgens Rose.
Dit nanogerucht is gisteren kracht bijgezet door ‘uitgelekte’ Chinese designs voor hoesjes voor de nieuwe nano. Aan deze hoesjes moet nog wat gesleuteld worden, omdat helaas een opening voor de dock connector nog ontbreekt. Tevens zouden er volgens Rose kleine wijzigingen komen in het uiterlijk van de andere iPod-modellen. De nieuwe modellen zouden de komende weken verschijnen.

Interessanter is volgens ons dat de iPod Touch in navolging van de iPhone nu ook GPS zou krijgen. Hopelijk wijst dit op een komende TomTom-functionaliteit: de Touch heeft tenslotte niet overal internet, dus aan Google Maps heb je niet zo veel onderweg.

Tenslotte heeft Apple volgens Wall Street analisten het een en ander aan vernieuwingen en prijsverlagingen nodig om zijn impuls in de mp3-spelermakt niet kwijt te raken. In overeenstemming met de iPhone zou ook de iPod touch een prijsverlaging moeten ondergaan naar $199, maar dan kunnen de iPod nano en shuffle natuurlijk niet achterblijven.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  ecnerual

  shuffle.;)
  Leuk artikel, btw.

 • Profielfoto
  Nick Nack

  Als je alleen al kijkt naar de hoesjes daar uit China zie je dat er een standaard USB plug uitsparing zit, dus voor China imi iPod’s.

  Waar is de intelligentie van de Apple gebruiker gebleven?

 • Profielfoto
  Lexis

  voor de auteur: shuffle…
  De shuffle is trouwens al vrij goedkoop. Bovendien zou een navigatiesysteem op je iPhone of iPod touch wel ongeveer 1GB innemen. Gezien de kaarten die nogal groot zijn. (hangt er vanaf welke kaarten er beschikbaar zijn en welke je dus kan installeren. Bovendien kan Tomtom 4 iPhone zomaar een dikke 50-100 euro kosten…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik neem aan dat er wel wat meer op de nieuwe touch komt dan alleen GPS. Ik zou alleen niet weten wat want het lijkt me dat ie niet meer of betere functies dan een iPhone kan krijgen.

 • Profielfoto
  kleini

  damn, dat zou betekenen dat ik mijn touch dus een 2 maanden te vroeg heb gekocht:(

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik geloof niet dat de touch GPS zal krijgen. Je hebt er niet veel aan als je enkel bij WiFi spots staat. Maar ja, Apple heeft wel veel meer dingen gedaan die ons verbaasd hebben.

 • Profielfoto
  inawt

  Gps werkt toch vooral met de gps-chip. 3G helpt alleen op de iPhone. Zo zou het ook kunnen worden met de Touch, maar dan met WiFi. Ik hoop eigenlijk niet dat het komt. Ik heb net begin juli een Touch gekocht, waar ik heel blij mee ben. Zoveel heb je trouwens niet aan GPS op een Touch, het is en blijft toch een muziekspeler.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ja daarom, vandaar ik ook niet echt geloof dat er GPS komt op de touch.

 • Profielfoto
  Moriarty

  Bericht hierboven klopt niet helemaal…

  “Een paar dagen geleden meldde AppleInsider namelijk dat winkeliers over de hele wereld hun voorraden aan het opmaken zijn in afwachting van nieuwe modellen. Tevens zouden er op veel plaatsen kortingen gepland zijn om in de laatste week alle huidige exemplaren kwijt te raken.”

  Ik zal jullie uit de droom helpen, ik werk zelf bij een authorised reseller en we weten tot op de dag dat iets uitkomt HELEMAAL NIETS! Mensen schijnen te denken dat de Apple winkels een paar weken van te voren worden ingelicht over nieuwe producten, maar dit is dus complete bullshit.

  Ik kan hier zo giftig om worden, ook wij zitten met geknepen billen voor een keynote te wachten om te zien wat er nu weer uitgebracht gaat worden, en we weten dus net zoveel als elke andere Apple liefhebber. We houden op het moment de voorraden ook laag ivm de geschiedenis van de afgelopen 2 jaar. Als Apple weer eens een nieuw product uitbrengt en we zitten met veel voorraad, dan gaan we dus zelf de boot in het verschil in prijs.

  We moeten dus zelf betalen voor een hoge voorraad en hebben geen prijsprotectie. Apple is dan wel leuk bedrijf met leuke goodies, maar het blijft een Amerikaans bedrijf wat in principe niet geïnterresseerd is in de resellers. Klinkt hard, maar het is de waarheid.

  Welk bedrijf kan jij bedenken wat keihard de concurrentie aangaat met hun eigen resellers en service points? Ze leveren zelfs valse informatie op hun store om ervoor te zorgen dat je in de store koopt en niet bij een reseller. Kijk maar eens wat de levertijd is van een MacBook Air in de store, en bestel hem daarna eens…kijk vervolgens eens hoe lang de levertijd dan is in je winkelwagen…

  En de prijsverlagingen waar hierboven over gesproken word zijn ook niet correct, er zit op een iPod een winstmarge van nog geen 5 euro!

 • Profielfoto
  error

  Er komen steeds meer applicaties die die GPS-chip gebruiken. Zo’n chip in de iPod touch zou wel degelijk een functie hebben en een reden zijn voor huidige touch gebruikers (die geen zin hebben in een iPhone) om een nieuwe aan te schaffen.

  Ik heb een iPod touch… en ik gebruik ‘m meer voor andere dingen dan voor muziek (daarvoor heb ik een nano).

 • Profielfoto
  J-P-H

  Verwacht eerder iets in geheugen-upgrade voor zelfde prijs of ietsje minder.
  De modellen kunnen qua uiterlijk nog wel effekes mee, toch.

  Misschien alle mac’s vanaf binnenkort firewire 1600 en usb 3?

 • Profielfoto
  macoky

  Dus jij inawt vroeg me afgelopen donderdag op station Amersfoort hoe je met je touch vooruit kunt spoelen :)

 • Profielfoto
  Falcon

  @ Moriarty: Als jij bij een Apple authorised reseller zou werken zou je beter moeten weten……………

 • Profielfoto
  Joid

  @mr.x turbo

  Sinds wanneer heeft GPS apparaat WiFi nodig om te werken? Als er iets als TomTom voor de iPhone/Touch beschikbaar komt dan krijg je er gewoon een paar honderd MB aan kaarten bij.

 • Profielfoto
  Petje

  Ik geloof nooit dat de uitgelekte hoesjes echt zijn, omdat Apple volgens mij nooit de afgekapte scherpe boven en onderrand zal terugbrengen. Volgens mij dus allemaal fake.

 • Profielfoto
  SL

  Vorig jaar dachten we ook dat de afbeeldingen van de ‘fat’ nano fake waren. En daar stonden we dan.;)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Pliep zegt http://pliep.nl/blog/2008/08/alibaba.com_is_geen_bron

  Heel veel roddels over Apple producten komen van Alibaba.com, zoals bijvoorbeeld deze pagina waar iPod nano 4G hoesjes worden aangeboden.

  Maar niet alles wat op het internet staat is wat je denkt dat het is.
  Alibaba.com is een website waar vooral fabrikanten zich op kunnen profileren voor potentiële kopers. De site wordt veel gebruikt door Aziatische bedrijven, waarvan een groot deel Chinees.

  In wezen is het dus een adverteer site voor fabrieken die allerlei zaken kunnen bewerken, zoals plastic, metaal, rubber, etc. Ook staan er veel fabrieken op die electronica maken zoals binnenwerken voor horloges, cd-spelers. magnetrons, etc.

  Deze bedrijven gebruiken vaak voorbeelden van de reeds door hen gefabriceerde zaken om reclame voor zichzelf te maken.

  Maar ook plaatst men prototypes om te laten zien “dit zouden wij ook kunnen maken”. Bij prototypes worden vaak zaken getoond die te koppelen zijn aan bekende merken, zoals bijvoorbeeld iPod en iPhone accessoires.

  Op die manier krijgt de fabrikant de wereldwijde aandacht op het internet.

  De accessoires in kwestie worden echter helemaal niet aangeboden of verkocht; men toont slechts voorbeelden van waartoe het fabricageproces in staat is.

  Ook worden er complete onzin producten aangeboden zoals de iPod Nano met 160 GB geheugen.

  Alibaba.com is dus geen betrouwbare bron om te gebruiken voor informatie over nieuwe Apple producten. De bedrijven in kwestie doen helemaal geen zaken met Apple en gebruiken de iPhone of iPod slechts als voorbeeld.

  Ziet voor uzelf.

  Dus wie nu roept “OMG HOESJES VOOR DE NIEUWE IPOD TOUCH 4G” en alleen maar linkt naar Alibaba.com moet zich snel gaan schamen.

 • Profielfoto
  roger767

  ‘damn, dat zou betekenen dat ik mijn touch dus een 2 maanden te vroeg heb gekocht.’

  Een Apple product moet je altijd bij de lancering kopen, tenzij het een iPhone is (prize cuts, slechte 3G antenne)of een OS (bugs).

 • Profielfoto
  Cedrickh

  Wanneer is er dan een conference?

 • Profielfoto
  JDVM

  “En de prijsverlagingen waar hierboven over gesproken word zijn ook niet correct, er zit op een iPod een winstmarge van nog geen 5 euro!” (Moriarty)
  Ja, voor jullie misschien, als APR’s. Apple verdient echt wel meer aan een iPod dan 5 euro hoor.

 • Profielfoto
  VlamMans

  haa lekker, ik vond die vierkante nano’s toch minder lekke rin de hand liggen dan de 2e generatie

 • Profielfoto
  Afroman

  @Joid

  Je hebt internet nodig om de kaarten te refeshen.

 • Profielfoto
  Esquare

  @Cedrickh: hier gaan ze natuurlijk geen conferentie voor houden. Het zal waarschijnlijk een ‘Special Event’ zijn. En het gerucht gaat dat deze op 9 september zal plaatsvinden.

  http://www.applegazette.com/ipod/september-9th-rumors-as-apple-special-event-day/

 • Profielfoto
  i-love-apple

  Laatste vierkante Nano is al perfect!

 • Profielfoto
  NI3LS

  @ Moriarty:

  Prima verhaal. Ook ik werk voor een Apple Authorized Reseller. Het goede nieuws van ons is dat wij wel 100% prijsprotectie hebben van moment van prijsdaling en actuele voorraad. Uitbetalen gaat overigens slecht en prijswijzigingen worden laat gecommuniceerd. Soms weken na een Keynote of wijziging in Apple Store.

  En dan zit je nog wel bij een grote keten.

 • Profielfoto
  Verdis

  Hoe zit het met de macbooks modellen?