Logitech lijft Ultimate Ears in

10 reacties

Logitech en Ultimate Ears. Een combinatie die men niet snel zal maken. De eerste is in 1981 begonnen als het goedkopere alternatief voor PC accessoires, de ander vindt zijn oorsprong in high-end in-ear setjes voor professionele muzikanten.

De afgelopen jaren heeft Logitech geprobeerd om van fabrikant van muizen, toetsenborden en budget speakertjes op te klimmen naar een wat serieuzere speler op de PC audiomarkt. Ook de markt voor mediasystemen wordt niet geschuwd en een programmeerbare afstandbediening behoort ook tot de mogelijkheden.


Logitech maakt ook iPod docks

Ultimate Ears heeft juist een omgekeerde ontwikkeling doorgemaakt. UE is begonnen met high-end oortjes voor musici die ze on-stage gebruikten om een goede monitor te hebben zonder avond aan avond in een zee van herrie te moeten staan. De muur van geluid die de zaal overspoelt wordt gedempt en de uitvoerend artiest kan op beschaafd geluidsniveau toch in de maat blijven spelen.
De afgelopen jaren heeft UE zich ook gericht op de iPod gebruikers door kwalitatief goede oortjes te produceren voor een redelijke prijs. Redelijk is een ruim begrip, we hebben het natuurlijk nog steeds over het duurdere segment oortjes.


Een consumenten-setje van Ultimate Ears

Met de overname van Ultimate Ears is 34 miljoen dollar gemoeid, en hoopt Logitech ook door te kunnen dringen op de wat duurdere in-ear markt. Je kunt je afvragen of Logitech hiermee in aanzien stijgt, of dat Ultimate Ears juist last krijgt van de budget-reputatie van Logitech.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MacBoot

  Ik vind dat Logitech goede kwaliteit levert voor een goede prijs. Ik denk dat ze hier een goede stap mee zetten en ze nu kunnen gaan concurreren met merken als JBL en Bose.

 • Profielfoto
  Berend

  Budget reputatie heeft logitech zeker niet. De producten zijn van goede kwaliteit en het design mag er ook prima wezen. Ik heb zelf een Z5400 geluidssetje en dat klinkt prima en doet wat ik ervan verwacht. Buiten dit is ook de support van Logitech van zeer goede kwaliteit (beter dan die van Apple).

 • Profielfoto
  .Robin

  Logitech is super, geluidssystemen zijn goed, muizen toetsenborden zijn goed. Service is goed

 • Profielfoto
  snipper

  De effecten op wederzijdse reputaties zullen beperkt zijn, sowieso voor Logitech, aangezien weinig Logitech-kopers zich in de bedrijfsstrategie zullen verdiepen ;) en zolang ze met Ultimate Ears dezelfde koers blijven varen, waarom zou dat publiek het wat uitmaken wie er eigenaar van de fabriek is? Bij auto-fabrikanten zijn dit soort praktijken schering en inslag en daar zijn de effecten ook minimaal.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Wat een onnozele stelling: Logitech budget? Logitech maakt al jaren de betere muizen, beter dan die van Apple; Microsoft, Trust, bijna eender welke speler op de markt. Hun afstandsbediening wordt bijna altijd als betere vergeleken ivglm gelijkaardige als die van Philips en zo. Bij overnames kijken ze naar kwaliteit, kijk maar naar de Squeezebox.

  Een tip: informeer je eerst wat, vooraleer je een artikel schrijft…
  En voor er een vloedgolf komt van kritiek op mijn kritiek: dit is een uitzondering, want voor de rest vind ik onemorething.nl heel goed bezig, zeker sinds de fusie met macned!

 • Profielfoto
  kleini

  Ik heb logitech nooit slecht gevonden…

 • Profielfoto
  garenor

  Logitech en budget… neeeeee

 • Profielfoto
  huinkroese

  Beetje flauw om Logitech te bashen, heb al 5 jaar dezelfde muis van ze, ding doet het nog steeds perfect, en ligt zoveel beter in de hand dan die kramp dingen van Apple. En inderdaad voor een kwart van de prijs.
  Als dat budget is, dan graag.

  Waarom het over aanzien gaat vind ik ook nogal navel-staarderig fanboy gedrag, je hebt zelf zeker de duurste iPod gekocht omdat niemand anders die had.

  Ontopic: Leuk dat Logitech een beetje het zwaardere segment in gaat, en wat je gemakshalve vergeet is dat Logitech én een begrip is geworden én overal verkrijgbaar is. Iets dat je van UE niet kan zeggen.
  De midrange, of prosumer markt van computer audio sets is echt te karig voor woorden met weinig grijs gebied tussen hele dure high-end sets en krakerige flutdingetjes. Naast Harman Kardon, Bose en JBL is er weinig te koop.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Wie heeft het hier over bashen? Er wordt alleen aangegeven dat Logitech OOIT begon als budget merk. Een stempel waar je meestal niet gemakkelijk vanaf raakt.

  En wat betreft die iPod: Ja, samen met 9 miljoen anderen.:D

 • Profielfoto
  rdesign

  Je hebt gelijk, Logitech is geweldig. Ik heb hier een super 5.1 set op mn iMac aangesloten. Super geluid!

  Maar om nou 150 euro te gaan dokken voor in-ears.. Ik vond 49 euro voor mijn Sennheiser CX300 al 4 ribben uit mn lijf.. ???