Anoniem
Anoniem Nieuws 14 augustus 2008

Logitech lijft Ultimate Ears in

Logitech en Ultimate Ears. Een combinatie die men niet snel zal maken. De eerste is in 1981 begonnen als het goedkopere alternatief voor PC accessoires, de ander vindt zijn oorsprong in high-end in-ear setjes voor professionele muzikanten.

De afgelopen jaren heeft Logitech geprobeerd om van fabrikant van muizen, toetsenborden en budget speakertjes op te klimmen naar een wat serieuzere speler op de PC audiomarkt. Ook de markt voor mediasystemen wordt niet geschuwd en een programmeerbare afstandbediening behoort ook tot de mogelijkheden.

Logitech maakt ook iPod docks

Ultimate Ears heeft juist een omgekeerde ontwikkeling doorgemaakt. UE is begonnen met high-end oortjes voor musici die ze on-stage gebruikten om een goede monitor te hebben zonder avond aan avond in een zee van herrie te moeten staan. De muur van geluid die de zaal overspoelt wordt gedempt en de uitvoerend artiest kan op beschaafd geluidsniveau toch in de maat blijven spelen.
De afgelopen jaren heeft UE zich ook gericht op de iPod gebruikers door kwalitatief goede oortjes te produceren voor een redelijke prijs. Redelijk is een ruim begrip, we hebben het natuurlijk nog steeds over het duurdere segment oortjes.

Een consumenten-setje van Ultimate Ears

Met de overname van Ultimate Ears is 34 miljoen dollar gemoeid, en hoopt Logitech ook door te kunnen dringen op de wat duurdere in-ear markt. Je kunt je afvragen of Logitech hiermee in aanzien stijgt, of dat Ultimate Ears juist last krijgt van de budget-reputatie van Logitech.

Reageer op artikel:
Logitech lijft Ultimate Ears in
Sluiten