Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 augustus 2008

Jobs spreekt over App Store succes en controverse

In een interview met de Wall Street Journal heeft Apple baas Steve Jobs voor het eerst publiekelijk gesproken over de App Store die vandaag 1 maand bestaat. Met 60 miljoen gedownloade applicaties mag de online softwarewinkel voor iPhone en iPod touch een groot succes genoemd worden.

Volgens Jobs zijn de meeste downloads gratis. Toch is er een omzet gehaald van $30 miljoen, wat neer komt op $1 miljoen per dag. In totaal heeft Apple daarmee in één maand $9 miljoen verdiend met de verkoop van applicaties van anderen. Volgens Steve zijn dit soort cijfers uniek en heeft hij nog nooit zoiets meegemaakt op het gebied van software.

In het interview worden ook twee controversiële onderwerpen aangesneden, waaronder het verwijderen van het $ 999 kostende ‘I am Rich’ programma. Een woordvoerder noemt dit een ‘jugdement call’. Daarnaast wordt ingegaan op geruchten dat Apple in staat zou zijn om op afstand App Store apps onklaar te kunnen maken. Steve Jobs geeft dit ruimschoots toe en merkt op dat het onverantwoord zou zijn om die mogelijkheid niet te hebben, ook al hoopt hij de maatregel nooit te hoeven gebruiken.

BRON: MacRumors

Reageer op artikel:
Jobs spreekt over App Store succes en controverse
Sluiten