Je mag niet roddelen over andere MacBooks!

21 reacties

Nou vooruit dan, omdat het komkommertijd is. Tijd voor stevig gerucht. Over MacBooks. We weten dankzij een welbewuste slip of the tongue van Peter Oppenheimer dat er een ‘product transition’ aan zit te komen. Maar wat?!

Combineren we de nieuwe stijl in vormgeving van de MacBook air met de verouderde looks van de MacBook en MacBook Pro, dan lijken deze laatste goede kandidaten voor een ‘product transition’.

Een Chinees blog kopt deze geruchtenbal ferm in. Zij hebben blijkbaar een Chineesje die gestationeerd is in het prototypehalletje van Apple. Eerder wist het blog foto’s te tonen van de behuizing van de nieuwe MacBook Pro. Dit keer hebben de Chinezen foto’s van de behuizing van MacBook. Aluminium, afgeronde hoeken, de gelijkenis met de MacBook air is aanwezig. Lees verder voor de foto’s.

Wat denk jij. Is dit de nieuwe lijn voor de laptops van Apple?

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Thomash

  Beetje onduidelijke foto’s… maar de mbp foto’s zijn wel redelijk duidelijk, en wel mooi dat het oude design niet helemaal weg gaat!

 • Profielfoto
  superluuk

  lijkt wel of je hem helemal door kan klappen…. (laatste foto)

  dus dan zou het een ook een macbook/tablet kunnen worden…

  wat ik eigenlijk constant al denk met het gerucht dat ze een weer een revolutionair prodcut gaan brengen icm met de iphone technologie…

 • Profielfoto
  LEXY

  Ik vind het wel wat saai worden, alle laptops in grijs Alu. Maar het zou natuurlijk kunnen dat de MacBooks in kleurtjes komen net als de iPod nano en shuffle. Dan hoop ik dat wit er ook weer bij zit…

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  De laatste foto moet een leeg scherm voorstellen.

 • Profielfoto
  hennep

  hoop niet dat de macbook lijn overgaat op aluminium. het apple wit was juist zo kenmerkend.

 • Profielfoto
  francisp

  op de 2e foto staat het apple logo ook niet echt goed

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Het is mooi geweest met de kleur wit.

 • Profielfoto
  KiDo

  wat een ding, ik denk dat ze het wel goed hebben, letters staan ook vrij netjes, en zelfs de microfoon/isight lijkt op die van de Air, vorige pics van casings waren ook echt, en van dezelfde bron, hoop dat ze snel komen ga er zeker een halen, ben wel aan een nieuwe toe:D

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  http://www.appleowner.com/gallery.php?id=166&img=252

  Het is gewoon een soort van tablet met een webcam erin. Er zit een soort klep die je kan omklappen en tegelijk ook als een soort steun dient (zodat het scherm wat gekanteld staat).

  Hoe je dan moet typen…. je zou dan zeggen dat er een aangepaste versie van OSX komt met een virtueel toetsenbord (zoals de iPhone). Of je moet er een toetsenbord op aansluiten.

  Ik mis dan nog iets revolutionairs in het product… Waarschijnlijk is het gewoon een hele grote iPhone en misschien zit er wel 3G in ofzo??

  Ik denk dus dat het een soort van mobiel kantoortje is. Je kunt er mee bellen, aanpassingen maken in documenten, mobiel internetten via 3G en vergaderen via de webcam.
  Echt zo’n ding dat je in de trein gebruikt of als je even gaat lunchen.

 • Profielfoto
  Neptunus

  3G gaat via het mobiele netwerk…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Misschien moet je er wel een abonnement bij kopen ofzo? Gewoon een iPhone-abonnement.
  Het is gewoon een iPhone maar dan groot (13inch) en met een webcam (denk ik)

  Zeer geschikt voor de zakelijke markt. En dat is nou net een markt waar Apple zich steeds meer op gaat richten.

  Het lijkt me niet dat dit de MacBook gaat vervangen gezien het toetsenbord dat ontbreekt. Men wil nog gewoon een toetsenbord (denk ik).

  Het kan overigens ook zijn dat het gewoon alleen het scherm van de nieuwe (aluminium) MacBook is. Maar ja, zo revolutionair is dat niet. En waarom ziet dat Apple-logo er zo raar uit?

 • Profielfoto
  .Robin

  Lelijk, hopelijk word de MBP niet zo. Ik vond dat Apple met hun MBA design echt een stap achteruit zijn gegaan. En nu vooral is dit ”de” nieuwe look word voor de MacBook…

 • Profielfoto
  KiDo

  natuurlijk is dit alleen de bovenkant, en is de onderkant er ook nog gewoon, anders hadden ze het ook niet over een glass trackpad, want die trackpad blijft dus ook gewoon.

  apple logo is raar omdat er nog een verpakking overheen zit, en het macbook tekstje is met vanish point op photoshop ook te zien dat ie centered is, en bij de MBA is de tekst zwart, hier grijs.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik wil het niet weten. Ik houd mijn ogen gesloten tot aan de volgende keynote. Wat heeft Steve trouwens op zijn hoofd?

 • Profielfoto
  recoiller

  Volgens mij is het ook alleen een behuizing van een scherm. Mij valt voornamelijk op dat er 2 kleine uitsparingen lijken te zijn voor scharnierpunten. Het zal toch niet zo zijn dat ze het mono-schanier gaan vervangen voor weer 2 kleine schanieren. Dat was een ramp bij de Powerbooks. In totaal is het scherm bij mij 3x afgeknapt en sinds het monoschanier heb ik daar geen last meer van.

 • Profielfoto
  typonerd

  Hahaha, zo slecht gephotoshopped…. :)

  Staat ook niet echt in het midden hé; dat woordje Macbook onderaan het scherm ???

 • Profielfoto
  thijs_ganger

  Volgens mij is ‘ie stuk :)

 • Profielfoto
  jeroenth

  ligt het aan mij of zit dat apple tekentje op de rechts boven foto een beetje op een rare plaats, (en het lijkt verdacht veel op een apple stickertje die je overal bij krijgt ??? )

 • Profielfoto
  lEl

  @recoiller
  of het kunnen ook uitsparingen zijn voor luidsprekers en is het toch een tablet…

 • Profielfoto
  inawt

  Zou het niet kunnen dat het net als toen met dat model van de iPhone 3G die ze gebruikten voor hoesjes dat het om een ander soort materiaal gaat als bij het echte product.

 • Profielfoto
  ikke93

  nonsens,
  en als er dan al tablet modellen zouden uitkomen zal
  de gewone macbook (pro) met toetsenbord zeker niet van het toneel verdwijnen.