Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 augustus 2008

iPhone App voor auto tuners doet concurrentie blozen

Het is een wereld die compleet langs mij heen gaat, maar voor menig (jeugdige) automobilist gaat er niets boven het auto tunen. Kleine boodschappenwagentjes worden voorzien van nieuwe motoren en stukken plastic om het vervolgens tegen elkaar op te nemen in al dan niet legale races. Het pimpen van bolides blijft echter niet langer beperkt tot een spoilertje hier en een V8’je daar. Een echt race monster heeft tegenwoordig een computer aan boord om G-Kracht, snelheid en 0-100 sprintjes te meten en op te slaan. Wat blijkt nu? De iPhone en iPod touch blijken hiervoor meer geschikt dan de concurrentie.

De heren van Garage 419 weten alles van deze zogenaamde ‘dynometers’. Ze hebben de meest populaire (de G-Tech Pro voor ± € 200) vergeleken met het programmaatje Dynolicious dat voor € 10,49 verkrijgbaar is in de App Store. De resultaten spreken voor zich. De iPhone/iPod touch app bleek eenvoudiger en stabieler in bediening maar nog belangrijker: de metingen waren veel preciezer dan die van de G-Tech Pro.

Helaas toont Dynolicious vooralsnog snelheden enkel in mijlen per uur maar het programmaatje blijft een koopje voor de doe-het-zelf coureur die gewend is het tienvoudige te betalen voor een tankdop

UPDATE: een update met ‘metric support’ voor Dynolicious ligt ter review bij Apple en zal binnenkort uitkomen (dank aan ‘Man on Fire’ voor deze informatie).

Reageer op artikel:
iPhone App voor auto tuners doet concurrentie blozen
Sluiten