iPhone 2.0.2: Bug fixes

56 reacties

Komt er dan eindelijk zonneschijn na alle iPhone verdoemenis van de laatste tijd? Kan onze redacteur dan alsnog zijn stukje schrijven met 5 goede redenen om wél een iPhone te kopen? Laten we het hopen!

Zojuist heeft Apple firmware 2.0.2 vrijgegeven voor alle gulzige iPhone en iPod touch gebruikers. Hopelijk verhelpt deze update een aantal problemen. Zoals slechte 3G ontvangst, trage adresboeken en slechte batterijduur.

Wat zijn jouw bevindingen?

Reacties

56 reacties
 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  ik merk geen verschil.

  Maar ik had dan ook nergens last van

 • Profielfoto
  Gates

  iTunes is nu in staat om een reservekopie te maken van mijn iPhone. Na 2.0.1 was dit na een uur nog niet eens voor een kwart voltooid.

  edit: hij blijft helaas hangen op ongeveer 50%

 • Profielfoto
  error

  Lucas, de 2.0.2 software update (246,3 MB) is ook beschikbaar voor de iPod touch. Bug fixes zegt iTunes…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik vind de iPhone 3G beter dan de 1e generatie iPhone. Hier en daar nog wel een beetje traag en minder vloeiend. Is gewoon een softwareprobleem dat met een update kan worden opgelost.
  Nog geen ervaring met 2.0.2.

  Naar mijn mening is de batterij iets BETER dan de 1e generatie iPhone.
  Alleen 3G moet je gewoon uit zetten. Je batterij gaat door gebruik van 3G 2x zo snel leeg.

  Met 3G bellen gaat heus niet sneller ofzo:D

  Voor de fun gaan zitten surfen met 3G moet je gewoon niet doen. Het snelle internet is bedoeld om bijvoorbeeld even snel een adres of telefoonnummer op te zoeken onderweg. Als dat echt nodig is zet je die 3G-schakelaar aan. Ben je klaar: zet ‘m weer uit.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Wow m’n iPhone gaat trouwens als een tierelier na 2.0.2.
  Alsof het 1.1.4. is!

 • Profielfoto
  Statenweg

  Hopelijk verhelpt het ook de problemen die zich hier regelmatig voordoen waarbij de iPhone blijft hangen op een bepaald punt en de bediening vast zit, waardoor je geen kant meer op kunt. Alleen de knoppen aan de zijkant werken dan. Je zou hem dan kunnen uitzetten (home- en sleepbutton tegelijk inhouden), maar ook dan moet je even ‘sliden’ en dat gaat dus ook niet in zo’n geval. :(

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  @ Statenweg

  Dan moet je de knoppen nog net even wat langer ingedrukt blijven houden. Dan gaat ‘ie uit zonder te sliden.

 • Profielfoto
  Statenweg

  @Cosmopolitan: Bedankt voor de tip! Dit had ik echter ook al geprobeerd, maar zonder resultaat. Misschien niet op de juiste manier gedaan.

 • Profielfoto
  wimjan

  Nieuw rood balletje ondekt op het telefoon icoontje, dat weer een rood balletje op het voicemail icoontje geeft.
  Maar de kreet “Geen service” is hier in huis nog steeds, ook nog na de update…..
  Dus kan ik nu even niet bellen om te horen wat er is…..

 • Profielfoto
  Stadsman

  Geen verschil merkbaar qua ontvangst.

 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  Staat er op!
  Ga op school wel even de verschillen proberen te ontdekken!

 • Profielfoto
  Jacko Duker

  lijkt nu veel beter te switchen tussn 3g;2g en wifi. Adresboek lijkt ook sneller

 • Profielfoto
  interFACE

  Duh, lijkt verdacht veel op een zoethoudertje van Apple: geen merkbaar betere dekking. Of zou het dan toch aan T-Mobile liggen??

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  – No new settings appear to have been included.
  – Some users report faster browsing, though this may be due to cleared cache.
  – Typing lag may be reduced.
  – Apps don’t require updates; NetShare still works.
  – Transition from music list to Coverflow has changed.

  (AppleInsider.com)

 • Profielfoto
  monsterke

  Altijd wel aanzienlijke updates (200+ Mb) daarvoor mag je toch wel een en ander verwachten…

  Over het 3G “ontvangstprobleem” zullen ze wel iets langer moeten nadenken vermoed ik, hoe ze dat gaan aanpakken.

  @ Cosmopolitan… 3G is toch net om vlot te kunnen surfen? voor wat betreft het bellen kan ik je wel gelijk geven dat je daar in de meeste gevallen eigelijk geen 3G nodig hebt en dat je daar beter voor de batterijautonomie en de betere ontvangst kan kiezen.

 • Profielfoto
  sanderd777

  De updates bevatten de complete firmware, dus vandaar dat ze vrij groot zijn…

 • Profielfoto
  Edwin377

  De ontvangst is hier in huis nog steeds slecht. Hij valt geregeld weg. Wel heb ik het idee dat hij nou sneller schakelt tussen minimaal 3G en wat sterkere 2G ontvangst. De praktijk zal de komende dagen uit moeten wijzen of ik minder hapering en wegvallende gesprekken heb. SMS en Adresboek lijkt sneller en vloeiender maar wellicht heeft dat inderdaad te maken met een leeg cachegeheugen. Ook dat moet blijken in de komende uren/dagen.

 • Profielfoto
  Roggie

  @WiMJan,

  Dat rode balletje zonder een cijfertje krijg je als je een voicemail hebt, maar als die nog niet is gedownload. Tenminste zoiets. Ik had het laatst ook een paar keer toen ik op een plek was waar de verbinding heel slecht was en ik regelmatig de ‘geen service’ mededeling zag. Andere telefoons werkten trouwens wel prima waar de mijne geen verbinding had. Dit lijkt me ook met afstand het belangrijkste probleem dat Apple zou moeten aanpakken.

 • Profielfoto
  Applefiel

  Adresboek werkt nu sneller, blijft niet hangen:D

 • Profielfoto
  Jeordy

  3G kan je evengoed uitzetten. De meeste mensen met een iPhone kunnen bijna overal met wifi uit de voeten (werk, school, thuis). Voor die spaarzame momenten dat je het internet op wil en geen wifi voor handen hebt, kan je 3G aanzetten.

  De slechte ontvangst van 3G ligt niet aan de iPhone, maar aan T-Mobile. Mijn Samsung heeft precies op dezelfde plekken als de iPhone slecht bereik. Het wordt tijd dat T-Mobile verantwoording neemt en de problemen gaat aanpakken.

  Ik hoop dan ook dat Vodafone en/of KPN ook de iPhone mogen gaan verkopen, aangezien die een betere dekking hebben.

 • Profielfoto
  midas

  spaarzame momenten? Ik surf de hele dag op 3g allen thuis niet.

 • Profielfoto
  salvatore

  Ik heb gisteren contact gehad met T-Mobile, over de slechte ontvangst. Ze geven het advies zoveel mogelijk melding te maken bij T-Mobile, waarbij 3 postcodes gevraagd worden. Zodra er meer meldingen binnenkomen, gaan ze er (eerder) werk van maken. Dus iedereen bellen! [0800-7111]

 • Profielfoto
  error

  “Transition from music list to Coverflow has changed”… inderdaad. Ik dacht al dat het er anders uitzag. Is sneller geworden en maakt niet meer die draai.

 • Profielfoto
  Edwin377

  en bij de foto’s heb ik het idee dat de draaiing juist vloeiender gaat.
  Overigens zie ik nu bij de contactenlijst een grijze balk verschijnen die er volgens mij eerst niet was als je op het alfabet rechts je vinger plaatst. Het scrollen door de letters gaat nu heel soepel en je hoeft minder precies te mikken.

 • Profielfoto
  MichMich

  Nog geen noemenswaardige verschillen ontdekt, anders dan: “Transition from music list to Coverflow has changed”

 • Profielfoto
  iAlwin

  @monsterke:
  “Altijd wel aanzienlijke updates (200+ Mb) daarvoor mag je toch wel een en ander verwachten…”

  Wat je als Apple-leek misschien niet weet is dat OSX op een soort van Unix kernel draait. Als jij veel aanpassingen doet in je OS, moet de kernel opnieuw gecompileerd worden. De update zal waarschijnlijk een complete image zijn van het OSX met alle bijwerkingen.

  Dus al met al een zinloze opmerking.

  Daarnaast ben ik benieuwd, ik verwacht niet veel van een .0.2 update. Bij 2.1 zal alles straks een stuk beter zijn, het kost alleen wat tijd.

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Nice iAlwin ;)

 • Profielfoto
  falleri

  Ik merk in ieder geval geen verschil qua bereik, dat is hierbinnen nog net zo waardeloos. :'(

 • Profielfoto
  mjpg

  Wellicht een domme vraag, maar moet ik mijn Iphone Classic met 2.0.1. weer opnieuw jailbraken om deze update te kunnen draaien? 2.0.1 heeft – ondanks alle nieuwe features – de telefoon aanzienlijk langzamer gemaakt.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  @ Monstersterke

  Wat ik wil zeggen is dat 3G pas gebruikt moet worden als je het ook echt nodig hebt. Dus niet dat je bijv. naar OMT gaat surfen. Dat kan je ook doen als je thuis bent.
  Het browsen over 3G is echt bedoeld als je onderweg informatie moet raadplegen zoals een telefoonnummer.

  Uiteraard kun je gewoon elke mogelijkheid aangrijpen om maar het net op te gaan maar dat is een keuze die je maakt. Dat betekent dat je na 4 uur al met een lege batterij zit. Het is geen slechte batterij… 3G vreet gewoon ontzettend veel stroom. Heel erg veel!

 • Profielfoto
  carpebios

  kan nog steeds niet zoeken naar netwerken!

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Mijn games werken niet meer, geen van alle, wél voor betaald! Iemand anders?

 • Profielfoto
  dspiers

  Sommige van mijn programma’s werken niet meer. Meerendeel is ok. Ben nog aan het testen.

  Heb geen games behalve Domino, wat nog steeds werkt.

 • Profielfoto
  Elation

  Texas Hold Em werkt niet meer, das mijn bevinding ???

 • Profielfoto
  capz

  @Cosmopolitan
  Iedereen heeft een andere reden om internet op zijn/haar mobiel te willen, ik wil gewoon altijd en overal internet, etc. kunnen gebruiken. Niet om af en toe een keertje wat op te zoeken, dan neem ik wel een mobiel zonder internet, en kijk ik idd wel gewoon thuis. Dan kun je net zo goed een iPod met losse phone nemen, das goedkoper.

  Ik doe eigelijk wel een dag op mijn accu, eenmaal thuis aan itunes knopen. werkt prima. 4 uur is dus een beetje overdreven

 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  Leuk trouwens de verandering in lijst view en coverflow view.. dat werkt als je bij nummers, afspeellijsten en albums staat.

  Maar als je een nummer aan het luisteren bent en em dan draait krijg je in mijn ogen nog steeds het oude “switchen”..? Of ligt dat aan mij?

  Kan iemand dit bevestigen?

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik heb een iPod touch, nog steeds last van openen foto’s die groter zijn dan 4MB hij opent ze wel goed als e-mail bijlagen. Zodra je ze hebt opgeslagen word de iPod helemaal gek en start die soms opnieuw op of kan die hem alleen laten zien kan je verder niks mee. Als je probeert in te zoomen dan flikkert alles aan en uit en daarna gaat die hangen.

  Voor de rest zit er bij mij niet zo veel vooruitgang in.

 • Profielfoto
  puccini

  Heb 2.0.2 geïnstalleerd, adressen gaat sneller maar het GSM ontvangst blijft knudde.

 • Profielfoto
  Fokkema

  Geweldig! Voorheen had ik last van:

  · Zéér trage reactie bij typen in SMS;
  · Trage reactie bij Contacten;
  · Zwart scherm bij Favorieten in Telefoon.

  Maar nu: nada, noppes.

 • Profielfoto
  queenfan

  Als ik dus goed begrijp niet updaten als je een iPhone 2G heb en gejailbreakt

 • Profielfoto
  Anoniem

  “Wat ik wil zeggen is dat 3G pas gebruikt moet worden als je het ook echt nodig hebt. Dus niet dat je bijv. naar OMT gaat surfen. Dat kan je ook doen als je thuis bent.”

  Ach die lees ik prima onderweg naar mijn werk op mijn werk zet ik 3G gewoon weer uit (tevens WiFi en GPS) … op de terugweg weer aan van de 9 uur met 2 uur GPS gaat de accu redelijk lang mee en heb net de 3G Juice binnen.

  Wat betreft de verbinding problemen heb ik mijn twijfels of dit wel aan de iPhone zelf ligt heb er wel geruchten over gelezen maar uit ervaring van mijn vorige T-Mobile abbo was dit net zo beroerd.

  Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  hezndepezn

  Hier beduidend sneller. (3g)

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Dat kan wel kloppen.
  Ik zag een filmpje waar twee iPhones naast elkaar werden gelegd.

  3G is drastisch verbeterd na de update.

 • Profielfoto
  Jacko Duker

  wisselen tussen 3g 2g en wifi is veel beter. Heb zelfs de indruk dat de verbinding in sluimerstand komt als deze niet nodig is.

 • Profielfoto
  PeterApple

  @ queenfan Ik had 2.0 gehacked en naar 2.0.1 geupdate en dat ging prima, nu ook naar 2.0.2 geupdate via iTunes en geen probleem.

 • Profielfoto
  Boyd

  Mijn apps werkten voor de update dan weer wel en dan weer niet. Geen idee waarom na het openen een zwart scherm verschijnt en na korte tijd het beginscherm weer zichtbaar is. Nu gaat het niet om essentiele apps, vooral leuk voor de heb-dingen, niettemin.

  Iemand enig idee?

 • Profielfoto
  ctxppc

  grrr, ik zit nog aan 2.0 want ik ben in het buitenland en ik kan enkel internetten via een internetcafe :angry:
  en ze werken op windows :angry: :angry: :angry:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik hoop dat de Apps die het helemaal niet doen (ook sommige waar ik voor betaald heb) nu wel resultaat geven. Wat het bereik betreft: met andere telefoons is het bereik van T-Mobile net zo slecht

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Alles werkt weer bij mij:)

 • Profielfoto
  jamm

  -iets betere 3G ontvangst thuis en verder overal 3G ontvangst. Zet 3G wel vaak uit ivm accu en surf via wifi.
  -een app werkte niet meer maar na opnieuw installeren weer okay.
  -accuduur heb ik nog niet precies kunnen testen maar lijkt niet veel beter.
  -Geen merkbare snelheidverbetering…2.01 was ook prima.
  -geen bugs of opmerkelijkheden.

 • Profielfoto
  spacepup

  Voor alle overbodige vragen over gejailbreakte of gekraakte iPhones:
  Ja…wacht met de update totdat er een gekraakte versie voor firmware 2.0.2 uitkomt. Anders ben je al je gekraakte instellingen of mogelijkheden die je op de iPhone had kwijt, duidelijk toch?

 • Profielfoto
  The JM

  Dus nog steeds geen goede kleuren voor de agenda’s? Wat slecht…

 • Profielfoto
  MacSjon

  ik geloof best dat er mensen die last hebben van slecht bereik maar voor mij werkt het prima. Luister regelmatig internetradio in de auto (iPhone/Alpine combinatie) en dat is echt super. Zou niet werken als de verbinding regelmatig verbroken word…

  Moet wel GPS en WiFi uitzetten want die vertragen de boel behoorlijk.

 • Profielfoto
  thomdebom

  Mijn ervaringen:
  – een iPhone vol met bugs
  – een vastgelopen iPhone die niet meer opstart
  – een iPhone die er een uur of twee over doet om te restoren
  – om vervolgens in iTunes niet verder te komen dan alleen het nog een keer restoren van mijn iPhone
  – de hele dag niet bereikbaar zijn

  heel relaxed zo’n iPhone…

 • Profielfoto
  iMacOtto

  Ik ben sinds 1 maand al voor de 9de keer met een volledige
  restore/sync bezig en inmiddels al 5x met AppleSupport
  gebeld. De laatste keer zelfs 45 minuten moeten wachten
  omdat “Door enorme drukte bedraagt de wachttijd tot de volgende beschikbare medewerker tenminste 15 minuten.”
  Dit zegt me genoeg over alle software ellende.

  Ik heb minimaal 2 computers gebruikt voor syncen met mijn
  CrashPod touch 16 GB; 4 volledige uninstall/installs
  gedaan van iTunes en nu werkt geen enkele AppStore applikatie meer!
  Ook al 11 augustus naar de A-Mac winkel in Amersfoort geweest om de hardware van de iPod te laten testen, echter
  volgens hun was er niks mee mis!?
  Via AppleSupport krijg ik te horen dat de via de AppStore verkregen programma’s door 3rd parties worden gemaakt, en omdat de andere zaken (muziek, pod/vodcast, video) wel werken, ligt dus de verantwoordelijkheid (volgens Apple) niet bij hun!
  Als laatste poging probeer ik via de Apple reparatie-service mijn CrasPod touch nogmaals te laten testen op
  soft/hardware fouten. Vooralsnog ben ik pessimistisch
  gestemd en tot op heden al (24 juli de CrashPod gekocht)
  81 uur restore/sync/back-up geprobeerd om maximaal 3 dagen
  met de AppStore gekochte applicaties te kunnen werken.
  Daarna weer alles moeten resetten/restoren.

  Zucht! De Mac-experience is niet meer wat het was!

 • Profielfoto
  iMacOtto

  Trouwens nog wat ‘testresultaten’ voor de liefhebbers om hun super trage backup/restore/sync te vergelijken:

  Op een lege iPod touch 16 GB duurt syncen van 20 AppStore
  applicaties (totaal 642 MB) via mijn iMac OSX 10.4.11 bijna 1 uur!? Verwijderen hiervan (via iTunes) duurt 24 minuten!
  Vervolgens 5 video-files (totaal 641.1 MB) syncen, waarbij
  dit in 2 minuut 11 seconden is voltooid!!??
  Verwijderen van deze 5 files duurt nog geen 6 seconden?!

  Ik weet niet wat Apple verstaat onder USB 2.x snelheden,
  en realiseer me dat AppStore applicaties bundles van een
  aantal kleine files bevatten, maar dat het een factor 30
  langzamer duurt dan video snap ik niet.

  Ook heb ik een keer zo’n 60 apps (totaal 750 MB) op mijn iPod gehad welke continue crashten, waarbij
  ik een update voor 4 apps (ter grootte van 150 MB) wilde
  sync-en. Dit duurde 3 uur 30 minuten, voordat ik volgens
  iTunes de CrashPod kon loskoppelen van mijn computer!??

  Hier en daar op het internet zie ik voldoende berichten
  waaruit blijkt dat Apple’s sof(t)ware nog zeker niet
  volwassen genoeg is voor de AppStore programma’s.
  Dat ze vervolgens geen verantwoordelijkheid willen
  nemen (of toegeven van hun eigen crappy Firmware updates)
  is alleen maar diep triest.
  Vooral hoe ik tot op heden aan het lijntje wordt gehouden, met allerlei onzin adviezen, is uitermate zorgwekkend! Ben benieuwd of ik nog een nieuw ‘test’ exemplaar kan bekomen, of mijn geld terug kan krijgen?