Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 augustus 2008

Hints naar virtuele iTunes bibliotheek in nieuw patent

Een nieuw patent van Apple lijkt een probleem op te lossen voor veel audiofiele iPhone gebruikers waarvoor 16 GB opslagruimte niet genoeg is.

Het 24 pagina tellende document omschrijft een methode om enkel de metadata van een iTunes bibliotheek te synchroniseren naar een iPhone of iPod touch in plaats van daadwerkelijke tracks. Via een WiFi of 3G verbinding kan deze muziek vervolgens afgespeeld worden op het apparaat. Zolang thuis je Apple TV of computer met iTunes een internet verbinding heeft kan je zo dus overal en altijd luisteren naar ál je muziek en kijken naar ál je films of tv series.

Het patent omschrijft verder een methode voor het versturen van data tussen mobiele apparaten onderling. Een letterlijke vergelijking ontbreekt (natuurlijk) maar de beschrijving doet erg denken aan een bestaande functie op de Microsoft Zune die gebruikers in staat stelt om onderling muziek uit te wisselen.


Een patentaanvraag is nog geen garantie voor een daadwerkelijke uitvoering maar wie weet zien we deze functie terug in een nieuwe firmware update.

Reageer op artikel:
Hints naar virtuele iTunes bibliotheek in nieuw patent
Sluiten