Anoniem
Anoniem Nieuws 5 augustus 2008

Apple’s populariteit groeit in bedrijfsleven

Het bedrijfsleven vertrouwt voor meer dan 90 procent op Windows-based computers. En Apple krijgt daar, afgezien van de creatieve beroepen, geen poot aan de grond. Al jaren een waarheid als een koe. Of toch niet?

Een vragenrondje van tech-onderzoeksbureau Yankee Group leverde verrassende resultaten op waar het Macs in het bedrijfsleven betreft. Er werd aan 750 systeembeheerders en directie-leden wereldwijd gevraagd of ze Macs in hun bedrijfsnetwerk hadden draaien. En bij 80 procent bleek dat het geval te zijn.

Denk hierbij niet dat het merendeel van de bedrijven volledig is overgestapt op OSX. Verre van. De vraag was of er één of meerdere Macs in het netwerk meedraaiden. Op die vraag antwoordde het overgrote deel bevestigend. Dat geeft aan dat de Mac langzaam maar zeker zijn weg weet te vinden in bedrijven die niet van oudsher Mac-gericht zijn, zoals de grafische-, muziek- en filmwereld dat wel zijn. Zeker met de komst van het stabiele UNIX gebaseerde OSX zien steeds meer bedrijven geen belemmeringen meer om Macs toe te laten op het netwerk.

Het onderzoek, getiteld Yankee Group 2008-2009 Apple Mac and OS X 10 Corporate Enterprise Deployment and Usage Survey wees uit dat bij een kwart van de ondervraagde bedrijven aantallen van 30 tot 50 Macs met OSX in gebruik zijn. Op zich zegt dat niet veel, want hoe groot zijn die bedrijven precies? Desondanks lijkt het erop dat de Mac meer terrein gaat winnen in de standaard kantooromgeving. Zaken die voor deze groei van Apple-liefhebbers zorgen zijn o.a. het veiligheidsgevoel dat FileVault encryptie geeft, Time Machine dat voor zorgeloze backups staat, de close-to-perfection-webbrowser Safari (al zijn de meningen daarover sterk verdeeld!) en het altijd gezellige iChat. En ach, het zijn natuurlijk kekke doosjes, het oog wil ook wat.

Zolang onze Windows-based ICT-afdeling – letterlijk tot vandaag aan toe – nog moeite heeft om mijn Mac toegang tot de meest essentiële servers in het Windows-based-netwerk te geven, blijf ik een tikkie sceptisch…

Reageer op artikel:
Apple’s populariteit groeit in bedrijfsleven
Sluiten