Apple Inc. kopen?

Door: Lucas Raggers - 40 reacties

Boom! Apple is Google in marktwaarde voorbijgestreefd. Wil je Apple kopen, dan moet je 159.37 miljard op tafel leggen. Heb je dat niet, dan kun je altijd nog Google kopen voor 157.56 miljard dollar. Veel zegt het niet, maar het is een van de indicaties dat Apple het niet slecht doet.

PCM (Personal Computer Magazine) bericht ook over dit nieuwsfeit en redacteur Donato Ranzato legt in zijn nieuwsbericht haarfijn uit wat de kracht van Apple is:

[textquote]”Apple onderscheidt zich van zijn concurrenten als Microsoft en Dell voornamelijk door het eigentijdse design van zijn desktops, laptops en gadgets. Qua hardware krijgt de consument bij Dell meer waar voor zijn geld. En Microsofts Windows-besturingssysteem is krachtiger en flexibeler dan Apple’s Mac OS X. Maar indien de consument hardware wil dat past in zijn trendy inrichting en een besturingssysteem wil gebruiken dat er mooi uitziet dan heeft hij geen andere keus dan voor een Apple-product te kiezen.”[/textquote]

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  Bergbewoner

  Dat is wel erg kort door de bocht van de heer Ranzato hé……..

 • Profielfoto
  soulutions

  Er zijn dagen bij dat ik het niet verdien… ;)

 • Profielfoto
  Afroman

  En Microsofts Windows-besturingssysteem is krachtiger en flexibeler dan Apple’s Mac OS X.

  Ja… helemaal waar…

 • Profielfoto
  univers11

  windows krachtiger? ik wil wel eens weten waar hij dat op baseert.
  en apple met dell vergelijken? aplle is wel een a merk en dell een b, en ik heb toch liever een 2,8Ghz procesor in een mac dan een 3,2GHz in een dell

 • Profielfoto
  Dorkiban

  :D Blij dat er nog zulke vooroordeel fossielen bestaan.Ik voelde me eigenlijk al niet meer bijzonder meer door al die switchers, maar nu kan ik er weer tegen. Ga zo door mijnheer Ranzato…:)

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik vind zulke berichten alleen maar zielig. Hij begrijpt het gewoon niet.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  onwetendheid is een zegen zeggen ze wel is…

  of dit nu een zegen is voor Ranzato…?;)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Het stukje komt uit de PCM, die weten net wat een PC is. Laat staan een Mac…

 • Profielfoto
  iJeroen

  Die meneer Ranzato is niet veilig meer na deze uitspraak;) Tsjongejonge, Windows krachtiger en flexiebeler, meer waar voor je geld bij Dell, ongelofelijk…

 • Profielfoto
  Calpa

  Gisterochtend op Mac Rumors.. lekker actueel zijn ze hier.

 • Profielfoto
  Falc

  Ik vind het prachtig dat iedere Mac gebruiker beweerd dat OS X veel krachtiger en flexibeler is dan Windows. Hebben jullie ook geleerd om een mening te kunnen onderbouwen met argumenten?

  Ergens tegenaan schoppen is namelijk wel heel makkelijk.

  http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=123042 < Hier een wel gesproken stukje van Zerk. En ja, ook ik ben een Mac gebruiker.

 • Profielfoto
  Maccessory

  Het is meer het cliché bevestigen dat Apple niet meer zou zijn dan wat fraai design. Sneu.

 • Profielfoto
  sally

  Als ik nu zeg dat hij gewoon gelijk heeft. Dan hebben we alle voorspelbare reacties wel weer gehad en kunnen we weer……

 • Profielfoto
  JWB

  Er valt vandaag veel te lachen op OMT :p

 • Profielfoto
  kay-tong

  Dat er bij apple uitval is.. OK
  Zelf heb ik ook een crack een de topcase, maar de rest werkt gelukkig wel perfect, itt… crashende HD’s, kapot ram geheugen, kapotte toetsen, kapotte display’s…
  De kwaliteit en de snufjes zijn toch een plus.

  OS X… je kan ook bootcamp gebruiken.. maar echt OS X is toch veel beter,… Ook al gebruik ik thunderbird en firefox, wat nog beter draait op windows btw. OS X maakt alles gemakkelijk snel, veilig. OS X is kind vriendelijk (Timemachine!) en Tegelijk ook heel krachtig, terminal.

  Kan me een worst wezen dat apple meer waard is dan google, kan me een worst wezen dat andere windows verkiezen.
  Maar dit vind ik toch debiele uitspraken. Windows heb je gewoon konstant klote dingen. (die mis ik nu wel…NOT)

 • Profielfoto
  mark-a-mac

  Je kan inderdaad waanzinnig veel met Windows. Alleen ben je voortdurend AL je tijd kwijt met uitzoeken HOE je het moet doen, AlS je de boel al aan de praat krijgt. En kom je onder de streep ook niet verder dan MS Office en wat andere standaardsoftware gebruiken.

  Het is wel eens uitgezocht: Mac OS gebruikers beheersen meer software dan Windowsgebruikers (dat komt uiteraard vooral omdat Mac OS gebruikers meer gemotiveerd zijn hè?).

  Een tevreden OSX en redelijk tevreden Vistagebruiker

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Lekker boeiend wat nou krachtiger is.

  Een mac werkt prima voor mij waar ik tegen problemen aan loop op een PC.
  En het oog wil ook wat.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Die quote is zo zwak.

 • Profielfoto
  sven-

  Die gast van PCM weet niet waarover hij praat. Windows krachtiger en meer flexibel? Wat een flauwekul!

 • Profielfoto
  Sjurkie

  De meest krachtige bewerkingen op windows doe ik via PuTTy op een Linuxmachine, of onder DOS. Wat dat betreft is Automator een mooie, krachtige, tool onder OS X.

  Onderhuids is OS X naar mijn mening vele malen krachtiger dat Windows door de BSD-basis, voor de ervaren gebruiker is Windows krachtiger en voor de gemiddelde computergebruiker maakt de kracht helemaal niets uit.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ben het niet eens met de quote.

  Het gaat niet om de hardware. Het is vooral de software die zorgt voor de gebruikservaring.

  Flexibel in welk opzicht? Ik denk dat beide systemen even flexibel zijn.
  Mensen die de Mac niet gebruiken komen altijd met zulke vreemde argumenten aanzetten.

  Apple overtreft Dell juist op hardware en Apple overtreft Microsoft op software. Laten we wel wezen: “Leopard is better and faster than Vista” (Walt Mossberg)

 • Profielfoto
  Macbart1982

  Haha wat lachwekkend. Ben vandaag weer bij een klant een simpele Windows Vista wezen installeren op een snelle Dell PC. Na 3 uur (!) stond de hele zooi er inclusief virusscanner en dergelijke weer op. Nog geen 20 minuten erna al foutmeldingen …

  Inmiddels thuis draait mijn Apple al meer als een jaar feilloos zonder maar een keer een uitval of echt grof probleem!!!

  Lachwekkend meneer “Ranzato”

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Wel mooi dat Google en Apple zo’n goede band hebben met elkaar.
  Google zou wel wat kunnen leren van Apple wat smaak betreft. Google heeft echt geen smaak!

 • Profielfoto
  soulutions

  Klopt wel: voor het geld wat je neerlegt voor een Mac krijg je bij Dell veeeeel meer voor… en ‘flexibel’? Hoe bedoelt ie dat? Krachtiger kan ik inkomen, maar ik zou het meer ‘koppig’ of ‘eigenwijs’ noemen dan ‘krachtiger’ – want als ’t misgaat (bijna gegarandeerd) dan gaat het het ook goed mis bij Windows. Dus daarin krachtiger, ja! En ik heb mijn Macs echt niet omdat ik die mooi vind staan in mijn interieur… ;)
  Ach, deze meneer moet zijn foute keuze voor zijn (Dell) PC aanschaf gewoon voor zichzelf bevestigen… iedereen maakt fouten, toch ??? ;)

 • Profielfoto
  RowanW

  Heel transparante opmerking. Het is net hoe je het bekijkt: Windows is wel degelijk flexibeler dan OS X, gezien Windows op elk samengestelde configuratie draait. In dat opzicht is de uitspraak van Ranzato geen verkeerde.
  Met krachtiger bedoelt hij misschien grafisch (als in Direct-X?) voor ondersteuning van games. Wat minder correct als je het mij vraagt. OpenGL kan dan misschien nagenoeg hetzelfde, maar wordt minder benut.

 • Profielfoto
  Kasper

  Wat een onzin quote. Windows krachtiger ? Ja er zijn inderdaad hele krachtige virussen voor windows. Nog nooit zo’n onzin gelezen als dit. Ik zeg mijn abbo op PCM per direct op !edit:(Als ik dat zou hebben)

 • Profielfoto
  lEl

  @RowanW, OpenGL, wat Apple gebruikt in OS X, is minstens even krachtig als DirectX 10 of waar waren we ook weer gebleven?

  Anyway, hij heeft gelijk dat een Dell goedkoper is, en ook dat een windows flexiebeler is, niemand kan mij tegenspreken dat het op veel hardware kan gedraait worden en dat er veel meer software voor bestaat. Of wel soms?

  Ik werk ook met een Mac, ik heb niet liever maar DEELS klopt het wel wat hij zegt

 • Profielfoto
  RowanW

  Dat is precies wat ik zeg?

 • Profielfoto
  Mr Van

  werk met alle twee, alleen al de programs voor mac zijn een verademing. Op zaak heel netwerk it mensen etc. En elke keer weer problemen met programmas schijven printers etc wordt er gek van , comp. Die lijken te willen opstijgen. Mac altijd trouw en kind kan tenminste gewoon internet op zonder die rotzooi.

 • Profielfoto
  Lustigson

  Ha ha, de reacties op dat artikel op PCM zijn ook briljant!

 • Profielfoto
  francisp

  windows flexibeler….. mijn gat.

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Moehahaha wat een banjo! :D

 • Profielfoto
  Skitel

  Hahaha, snel de titel veranderen hé!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Meneer Ranzato heeft helemaal gelijk……… Windows is veeeeel flexibeler…..
  Vooral waar het de toegang van allerlei virussen betreft…….:):):) Woehahahaha…..!!!
  En krachtig….. wat is krachtig… dat je bij Windows twee keer zo vaak moet klikken voordat je iets hebt…..vereist wel veel spierkracht ja…..
  Design…..design…..windowsbakken met design…..?? Nooit gezien eigenlijk….
  Maar wat niet is kan nog komen…..in 2035 of zo…

 • Profielfoto
  LEXY

  Goh wat voelen we ons weer op ons Mac-pikkie getrapt!!! Laat lekker in vrede naast elkaar bestaan. Superioriteit, wij weten toch wel waar dat naar leidt…?! :sealed:

 • Profielfoto
  Obi

  quote
  Heel transparante opmerking. Het is net hoe je het bekijkt: Windows is wel degelijk flexibeler dan OS X, gezien Windows op elk samengestelde configuratie draait. In dat opzicht is de uitspraak van Ranzato geen verkeerde.
  quote

  Ja, het is idd maar net hoe je het bekijkt, Windows is inderdaad flexibeler en toleranter dan OS X vwb het draaien van slechte, buggy software code…

 • Profielfoto
  Jeordy

  PCM vuistdiep in Dell?

 • Profielfoto
  Jeordy

  Windows Vista is zo krachtig, dat je het zonder een Core 2 Duo E6600, 4 GB geheugen en een flinke videokaart niet eens fatsoenlijk kan draaien. Het verhaal heeft dus wel een kern van waarheid.

  Wat een aftands stukje ongefundeerde suggestieve onzin zeg. Compleet uit de lucht gegrepen en met geen enkel argument onderbouwd.

  Bij Dell krijg je meer waar voor je geld? Wel eens een Dell samen geprobeerd te stellen die voldoet aan de eisen van een Mac Pro? Kom je mooi bedrogen uit en krijg je een zwarte lelijke Dell-kast.

  De gast of vrouw die dat heeft geschreven solliciteert naar een baan bij Dell of Microsoft. Propaganda noemt men zoiets ook wel.

 • Profielfoto
  KR1275

  Toch heeft hij wel een punt. Helaas kunnen de forummers (een aantal tenminste) niets anders melden hoe goed Apple is en hoe slecht windows. Maar ja… ik werk dagelijks op Windows en nooit troubles gehad. Werkt prima en altijd alles doet ‘t. Thuis Apple: ook prima, maar zeker niet stabieler dan Windows op het werk. Dat is ee fabel uit het verleden. En ‘onverwachts gestopt’… dat kom je toch best veel tegen.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Windows krachtiger…..

  Waarom verbaasd me dit niet van de Promotie Club Microsoft?
  Wat een onbeschrijfelijk slecht en subjectief blaadje. Altijd al geweest. Dus om dit geblaat nu serieus te nemen? Neuh;)